به گزارش خبرگزاری حوزه، آیتالله محمد یزدی، شب گذشته در همایش «طلیعه ولایت »که از سوی معاونت جامعه و مردم جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ویژه شاعران و مداحان استان قم در سالن همایشهای جامعه مدرسین برگزار شد، به ایراد سخن پرداخت.
وی در ابتدا با بیان این که انسان وظیفه دارد خدا را بشناسد افزود: لازم نیست انسان ظاهر خدا را ببیند تا او را بشناسد، بلکه میتواند با نگاه به هرآنچه که در اطراف اوست، در لحظه لحظه زندگی خود خدا را ببیند.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با اشاره به نظم جهان هستی و ارتباط و هماهنگی آنها با هم، گفت: این نظم خارقالعاده، نشان دهنده خالقی عالم و آگاه و تواناست که اگر لحظهای توجه خود را از آن بردارد، همه چیز بر هم میخورد؛ انسان با نگاه به این نظم میتواند خدا را در تمامی اشیا و اجسام مشاهده نماید.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به جایگاه شعر در آموزههای اسلامی اشاره کرد وگفت: شعر جایگاه خاصی در اسلام دارد، تا جایی که برخی اشعار ائمه معصوم(علیهمالسلام) را نیز تحت تأثیر خود قرار میداد و آنها را منقلب میساخت.
آیتالله یزدی با بیان این که بخش مهمی از شاعری، مربوط به توانایی خدادادی انسان میشود، ادامه داد: البته در این عرصه، تمرین و آموزش و مطالعه نقش زیادی دارد ولی طبع شاعری، تواناییای است که خدادادی میباشد.
عضو خبرگان رهبری با تأکید بر ضرورت شکرگزاری نعمتهای الهی، خطاب به شاعران آیینی گفت: شکرگزاری این نعمت الهی، سرودن شعرهایی است که انسانها را هرچه بیشتر به حقایق آشنا سازد.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که آنچه امروز در قالب شعر از سوی شاعران نسبت به آنچه که در دوره پیش از انقلاب در کشور مطرح می شد، برتر است، ادامه داد: تا آنجایی که امکان دارد، شعر باید دارای قداست اخلاقی، قداست علمی، قداست عرفانی و معرفی کننده چهره واقعی ائمه اطهار(علیهمالسلام) باشد.
وی با ضروری دانستن توجه حداکثری در سرودن اشعار مذهبی از نظر محتوایی، تصریح کرد: شاعر برای این که بتواند شعری در شأن اهلبیت(علیهمالسلام) بسراید، در ابتدا باید نسبت به جایگاه و شخصیت این بزرگواران شناخت پیدا کند؛ در غیر این صورت، اشعار سروده شده، نمیتواند در شأن و مقام معصومین(علیهمالسلام) باشد.
آیتالله یزدی با تأکید بر این که شعر نباید خاندان پیامبر(ص ) را ذلیل و خار نشان دهد، افزود: ما باید بدانیم که عزت اسلام و ارزشهای اسلامی ارزش بالایی دارد؛ همانطور که حضرت زینب(س)، پس از واقعه عاشورا و مصائب فراوانی که بر ایشان تحمیل شد، در مجلس یزید بیان داشت:«ما رأیت الا جمیلاً». این بانو با این منش، عزت اسلام را در برابر طاغوت حفظ کرد.
عضو خبرگان رهبری در پایان خطاب به شاعران قمی گفت: شما، در شهر قم، هستید، چه بسا، بسیاری توفیقات شما را برای حضور در حرم آلالله نداشته باشند؛ شما نسبت به سایر شعرا، باید اهتمام بیشتری به محتوای اشعار خود داشته باشید.