امام جمعه شوش در گفتگو با خبرنگارسرویس استانهای خبرگزاری حوزه با اشاره به قرار گیری در هفته منابع طبیعی و روز درختکاری اظهارداشت: درختکاری و اهمیت به منابع طبیعی از جمله مواردی است که در دین مبین اسلام دارای اهمیت زیادی بوده و بارها بر این امر تاکید شده است
وی غرس درخت را از جمله موارد دارای پاداش اخروی و باقیات الصالحات عنوان کرد و ادامه داد: درخت کاری از جمله مواردی است که ریشه درمتون دینی ما داشته و در روایات مختلف از ائمه اطهار بر آن تاکید شده است به طوری که در حدیثی آمده که نباید درختی قطع گردد مگر اینکه بجای آن حتما درخت دیگری کاشته شود.
امام جمعه شوش با اشاره به برخی از فواید درخت و درختکاری ابرازداشت: امروز کاشت درخت و فضاهای سبز از انتظارت مردم از مسئولین است چراکه علاوه بر شادابی و طراواتی که به محیط می دهد دارای جنبه های اقتصادی هم می باشد .
وی تصریح کرد : اهتمام به کاشت درخت دارای منافع تجاری نیز می باشد که کاربردهای مختلفی در صنعت دارد؛ امروز بخشی از زندگی روزمره با صنعت چوب سرو کار داشته و کاشت درخت در این زمینه می تواند به کمک اقتصاد کشور بیاید.
این استاد حوزه در ادامه سخنان خود با تاکید بر فرهنگ سازی کاشت درخت و اهتمام به نگهداری از آنها ابرازداشت: یکی از اقشاری که در این زمینه نقش بسیار مهم دارد روحانیت است که می تواند با استفاده از ابزار تبلیغ در این مسیر گام برداشته و نسبت به نهادینه سازی امر درختکاری گام ارزشمندی بردارد.
وی تاکید کرد: تجربه های مستند نشانگر این ادعا است که روحانیت در هر عرصه ای که ورود کرده توانسته وظایف خود را به خوبی انجام دهد که در زمینه درختکاری نیز امروز ما نیازمند ورود روحانیت و طلاب هستیم.
*همه باید نسبت به محیط زیست اطرافمان حسّاس باشیم
حجت الاسلام علی اکبر بابایی، امام جمعه لوشان هم در گفتگو با خبرگزاری حوزه، اظهار داشت: حيات، بهداشت و سلامت و تنفس درست انسان در گرو حفظ و تقویت منابع طبیعی است.
وی ادامه داد: امروز با توجه به قطع بی رویه درختان و آلوده شدن جو زمین به وسیله انواع آلاینده های صنعتی همه باید نسبت به محیط زیست اطرافمان احساس مسئولیت کنیم.
امام جمعه شهرستان لوشان با بیان اینکه با صرف شعار و معین کردن یک روز یا هفته مشخص در سال نمی توان انتظار هوای پاک و محیط زیست طبیعی و سروسبز داشت، گفت: اميرالمؤمنين امام علي (عليه السلام) مي فرمايد حاكم بايد نسبت به آباداني حوزه حكومتي خود توجه خاصي داشته باشد و در برابر مالياتي كه از مردم مي گيرد زمين و محيط زيست آنها را آباد سازد.
این استاد حوزه با بیان این مطلب که اگر محيط زيست سالمي داشته باشيم جامعه و مردم سالمي خواهيم داشت، افزود: همه انسان ها باید توجه و دقت نظری بیشتری به موضوع محیط زیست داشته باشند چنانکه که در روایات نیز کاشتن یک درخت به منزله احیاء یک انسان دانسته شده است.
وی تصریح کرد: امیداورایم مسئولین منابع طبیعی برای سال آتی برنامه های اجرایی بهتری را طراحی و اجر کنند تا محیط زیست ما مملو از سرسبزی و زیبایی شود.
* درخت کاری سنت حسنه ائمه اطهار است
حجت الاسلام موسویفر امام جمعه تربت جام با تاکید بر حفظ منابع طبیعی اظهارداشت: خاک و دیگر عوامل از جمله درخت که در قالب منابع طبیعی می گنجد به طور مکرر در اسلام مورد تاکید قرار گرفته و ائمه اطهار بر حفظ آنها سفارش اکید نموده اند
وی افزود: یکی ازمصادیق مهم منابع طبیعی که از اموال ملی و همگانی است درخت است که از جمله باقیات الصالحات نیز می باشد چرا که دارای آثار و برکات فراوانی است .
امام جمعه تربت جام تصریح کرد: ما باید در تمام عرصه های زندگی خود به سیره ائمه اطهارو نبی اکرم (ص) مراجعه نماییم ؛ در زمین درختکاری نیز این مهم جاری بوده و ما با نگاهی گذرا به سیره ائمه اطهار (ع) می بینیم که این بزرگواران حتی در جنگ های خود بر اصحاب و یاران تاکید می کردند که از صدمه دیدن درختان جلوگیری گردد
وی هرگونه از بین بردن درختان را خیانت عنوان کرد و گفت: این خیانت به طبیعت قطعا دارای عواقب بدی بوده و امروز شاهد هستیم که در هر جایی که درختان قطع شده اند بلایای مختلفی از جمله سیل رخ داده است
این استاد حوزه دربخش دیگری از سخنان خود به پاداش معنوی درختکاری اشاره کرد و با مدنظر قرار دادن نقش روحانیت در تبیین این موضوع اذعان داشت: از انجا که روحانیون قشر تاثیر گذاری در جامعه هستند لذا اگر بر این امر تاکید کرده و خود عملا آنرا انجام دهند شاهد رونق خوبی در این عرصه خواهیم بود.
انتهای خبر18/313