به گزارش خبرگزاری حوزه، عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، امروز پنجشنبه در نشست علمی "ظرفیت شناسی علم اصول فقه برای علوم انسانی" که در مجمع عالی حکمت اسلامی قم برگزار شد، با تاکید بر ضرورت تحول علوم انسانی، ابراز داشت: این ضرورت از این جا معلوم می شود که در حقیقت دو جهت را در علوم انسانی به صورت عینی و مشهود یافته ایم، بخصوص بعد از انقلاب اسلامی دیده ایم که علوم انسانی موجود کارآمدی لازم را نداشته تا این که بتواند نیازهای بومی و متناسب با مقتضیات فرهنگی و اسلامی ما راتأمین کند.
دبیر علمی نشست "ظرفیت شناسی علم اصول فقه برای علوم انسانی" افزود: علوم انسانی موجود نه تنها کارآمدی لازم را نداشته، بلکه گاه از آن هنجارها و ارزش های اسلامی دوری و جدایی داشته و به همین دو دلیل علوم انسانی نیازمند تحول زیربنایی است.
رییس مرکز تخصصی اخلاق حوزه علمیه قم همچنین با انتقاد از استفاده ترجمه علوم انسانی در دانشگاه ها، تصریح کرد: ترجمه علوم از غرب در دانشگاه های ما مورد تدریس و استفاده قرار می گیرد که باعث ایجاد کج روی هایی نیز می شود که باید علوم انسانی به صورت بومی متحول شود.
حجت الاسلام والمسلمین آذربایجانی با اشاره به برنامه های آتی مجمع عالی حکمت اسلامی، ابراز داشت: با پیشبرد سلسله مباحث ظرفیت شناسی علوم اسلامی، وارد نظریه پردازی های بومی علوم انسانی می شویم، در زمینه های آموزشی نیز هدفمان این است که کلاس هایی در زمینه فلسفه علوم انسانی و هم در زمینه فلسفه تک تک شاخه ها و رشته های علوم انسانی مثل فلسفه روانشناسی و اقتصاد علوم اجتماعی، مدیریت و ... راه اندازی کنیم.
انتهای پیام/