به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، شیخ احمد قبلان، رئیس دارالافتاء جعفری لبنان گفت: تمام اقدامات سیاسی و موضع گیری ها و سخنان هنوز در سطح ملی مطلوب برای ارائه راه حل مطلوب اوضاع داخلی و خروج از بحران امنیتی اقتصادی و سیاسی نیست. بلکه احساس ما این است که تمام اینها موجب افزایش بحران و پیچیدگی اوضاع میشود و اینها میتواند کشور را در وضعیتی پیچیده و خطرناک قرار دهد.
* کمی هم به فکر مردم باشید!
وی خطاب به شخصیت های سیاسی گفت: هرطور که دوست دارید و دلتان میخواهد کشور را تقسیم کنید و غنیمت ها و مناصب را میان خود تقسیم کنید و بر هر قانون انتخاباتی که تمایل دارید توافق کنید تا مناصب شما محفوظ بماند. اما در عین حال کمی هم به فکر مردم باشید و برای یک بار هم که شده آنها را از صحنه درگیری و تقسیم بندی های خود خارج کنید. بیایید کشور را از چالش های دشوار دور نگاه دارید و آن را در برابر پیامدهای اوضاع منطقه و توطئه های طایفی و مذهبی و نژادی ایمن کنید.
* پیشنهاد به تجزیه طلب ها
شیخ احمد قبلان از سیاسیون خواست در برابر کسانی که به دنبال تجزیه لبنان و تبدیل آن به ایالت های مختلف هستند و دشمن صهیونیستی را رها کرده اند و سلاح مقاومت را بهانه خود ساخته اند، یک نشست ملی تشکیل دهند. وی سلاح مقاومت را موجب آزادی و کرامت و لبنان و مانعی برای رژیم صهیونیستی دانست و افزود: ای سیاستمداران! هرچه زودتر برای وحدت لبنان کاری بکنید که اکنون وقت مناسبی برای کشیدن خط و نشان و درگیری نیست. بیایید با وحدت خود مانع وقوع انفجاری بزرگ در لبنان شوید. قبل از آنکه فرصت از دست برود بیدار شوید و به وجدان خود رجوع کنید و به دنبال راه نجات این کشور و مردم آن باشید.
حجت الاسلام سید علی فضل الله هم خواستار این شد که حقوق معلمان بدون اینکه مجبور شوند در ادارات مسؤولین رفت و آمد کنند به آنان پرداخت شود.
وی گفت: معلمان بر گردن تمام مسؤولان حق دارند و همه مسؤولان روزی شاگرد همین معلمان بوده اند و باید به خوبی قدر معلم و تلاش او و تاثیر او را بانند. البته تاکنون انصاف در مورد معلمان رعایت نشده است و فقط تکریم الهی برای آنها کافی است که فرموده: قل هل یستوی الذین یعلمون و الذین لا یعلمون.
* قدرت داخلی، لازمه پیشتاز بودن است
سید فضل الله گفت: امتی که از درون قدرتمند نباشد نمیتواند پیشتاز همه امت ها باشد و این مشکلی است که ما در جهان عرب و لبنان از آن رنج میبریم چرا که مردم لبنان همچنان از اتفاقات داخلی و خارجی پیرامون خود در اضطراب و نگرانی به سر میبرند.
وی از دولت خواست از مسؤولیت خود شانه خالی نکند و راه حلی برای پرداخت حقوق کارمندان و خواسته های برحق کارمندان و اساتید بیابد. و جلوی گسترش و ادامه یافتن سخنان فتنه انگیز طایفی و مذهبی را بگیرد و پرونده های پیش روی خود از جمله پرونده امنیتی را حل و فصل کند. وی تاکید کرد که مردم لبنان نباید وارد گفتمان تحریک آمیز طایفی شوند و خواستار جلوگیری از بازی کردن برخی با امنیت داخلی لبنان شد.
* گفتگو، بهترین راه حل برای بحران سوریه
سیدعلی فضل الله در مورد سوریه از تمام گروه های سوریه خواست که به گفتگو ومذاکره بازگردند حتی اگر منجر به عقب نشینی و دادن امتیازهای بزرگ شود زیرا گفتگو بهترین راه برای جلوگیری از این فاجعه خونبار و ویرانی های پی در پی و گرفتار نشدن در چنگ کشورهای بزرگ است که تا کنون هیچ کمکی به مردم سوریه و کشورهای عربی و خلیج انجام نداده اند مگر هنگامی که پای منافع خودشان و استراتژی آنها در منطقه و منافه رژیم صهیونیستی در میان باشد.
وی گفت ما از اتحادیه عرب انتظار داشتیم که در مورد روابط عربی و اسلامی در مورد سوریه با توجه و مهربانی بیشتری رفتار کند و هرچه زودتر به جای ریختن بنزین بر آتش، راهی برای نجات این کشور ایجاد گفتگو پیدا کند.
سید علی فضل الله در مورد بحران مصر گفت: هیچ راهی جز گفتگو و مذاکره برای خروج از بحران مصر وجود ندارد تا از این طریق کشور خود را از این اوضاه نابسامان اقتصادی و سیاسی و امنیتی نجات دهند.
عضو مجمع علمای مسلمان لبنان اظهار امیدواری کرد که روابط میان مصر و عراق نیز بهبود یابد به ویژه در سفر نخست وزیر مصر به عراق. وی این سفر را گامی مثبت در روابط عربی و اسلامی و همکاری میان کشورهای عربی و اسلامی در رویارویی با چالش های بزرگ پیش روی جهان عرب و اسلام دانست.
سید فضل الله در مورد اوضاع بحرین گفت: ما خواستار گفتگوی جدی و ثمربخش و مداوم در بحرین هستیم و بر این باوریم که حکومت بحرین باید سهم بیشتری در این گفتگوها داشته باشد و به تمام شهروندان این کشور به یک چشم بنگرد و نگرانی ها و دغدغه های آنها را برطرف کند. گفتگو تنها راه بازگشت بحرین به وضعیت عادی خود میباشد.
* مشکل ما بلندتر شدن صدای انفعال از حکمت است
شیخ عفیف نابلسی از علمای شهر صیدا هم در مسجد الزهراء این شهر گفت: هرکس نگاهی به اوضاع لبنان و منطقه بیندازد متوجه مرحله خطرناکی میشود که نیاز به شهروندانی دارد که میهن خود را از شر استعمارگران حفظ کنند و عقلایی که چاره ای برای تحقق صلح و امنیت بیندیشند و وحدت گرایانی که مردم را بر خیر و صلاح جمع کنند. زیرا مشکل اصلی ما این است که صدای انفعال از صدای حکمت و خرد و صدای گلوله از صدای اندیشه و معرفت و دین بلندتر شده است.
وی گفت: اندیشه های باطل و فتاوای ویرانگر و شایعه های دروغ در هر جا پراکنده شده. پس خیر و صلاح و دوستی میهن و دین و اخلاق چه میشود؟
شیخ عفیف النابلسی گفت: شهر صیدا در هفته گذشته عرصه تهدیدهای امنیتی زیادی بوده که باعث شده مردم آن در نگرانی و اضطراب به سر ببرند. ایشان خطاب به مردم صیدا گفت: ما نیازمند کاهش شدت تنش و تشنج هستیم تا این درگیری ها در جهت منافع توطئه گران قرار نگیرد. به ویژه با توجه به اینکه برخی از مناطق کشور نیز آماده پذیرش درگیری ها و تنش های بزرگ هستند.
* نماز با فتنه انگیزی سازگار نیست
وی گفت: ای مؤمنان و ای کسانی که برای عبادت به مساجد میروید! اطاعت از خدا با معصیت و نافرمانی او قابل جمع نیست، نماز با فتنه انگیزی سازگار نیست، خواندن دعا با سخنان تحریک آمیز قابل جمع نیست، تلاوت قرآن با ایجاد تفرقه میان مردم و قطع ارزاق آنها قابل جمع نیست. ای مسلمانان بیایید با هم متحد شویم، ای اهالی صیدا به وحدت و محبت روی بیاورید. همه باید از سخنان تحریک آمیز و فتنه انگیز خودداری کنند.