چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
کد خبر: 308451
۵ فروردین ۱۳۹۲ - ۲۱:۴۹

اسلام با آداب و رسوم ملیت ها و یا قومیت هایی که از نظر محتوایی مطابق با آموزه های دینی و الهی است مخالف نیست، زیرا بسیاری از این آداب در اسلام نیز مورد توجه و تاکید قرار دارند.

حجت الاسلام و المسلمین محمد دشتی  در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری  حوزه، با اشاره به معنای تاریخی نوروز اظهارداشت: از نظر مصداقی و در آیین کهن ایران زمین، نوروز ( روز نو)  آغاز حاکمیت و سلطنت یک پادشاه بوده است که با همین مصداق تا سالها تقویم ایران هم به شمار می‌رفت و مشکلاتی را پیش می آورد چرا که نوروز با بهار طبیعت هم خوانی نداشته بلکه همراه با یک اتفاق سیاسی بوده است.

عضو هئیت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: این وضع در زمان سلجوقیان و به دستور ملک شاه و تلاش های عمر خیام نیشابوری دگرگون شد و به شکل امروزی که آغاز بهار طبیعت و ایجاد حیات دوباره در زمین بود در آمد.

وی گفت: در دوره های بعد از ظهور اسلام جریان نوروز ادامه داشت و ایرانیان پس از گرویدن به اسلام، نوروز را به شکل پالایش شده ادامه دادند . 

حجت الاسلام و المسلمین دشتی با اشاره به اینکه در آیات و روایت رسیده به ما از نوروز کراراً یاد شده است گفت: حتی در زمان ائمه (ع) نیز این بزرگواران در تایید این سنت مطالب و توصیه هایی را  نیز بیان کرده اند که غسل استحبابی ،دادن هدیه و صله رحم از جمله این تاکیدات است.

وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به برخی از آیات و روایات موجود در این زمینه اذعان داشت: بطور کلی می توان گفت که اسلام با آداب و رسوم ملیت ها و یا قومیت هایی  که از نظر محتوایی مطابق با آموزه های دینی و الهی است مخالف نیست ولی از آنچه که برخلاف توحید ، فطرت و ارزش های اسلامی انسانی  باشد نهی می کند برهمین اساس نوروزی که با آداب انسانی و اسلامی چون صله رحم، پاکیزگی و...همراه است موافق می باشد و بسیار شایسته است که در ایام تعطیلات از این فرصت جهت سرکشی از اقوام و مستمندان بهره برد.

انتهای پیام 18/313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha