چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

عضو هیات رئیسه خبرگان رهبری با بیان این که جمهوری اسلامی یک ترکیب اتحادی است، نه انضمامی؛ گفت: جمهوری اسلامی ترکیب اتحادی است،‌ به این معنی که نه جمهوریت را می‌توان از اسلام جدا کرد، و نه اسلام را از جمهوریت.

آیت‌الله سید احمد خاتمی امروز(11فروردین 92)در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، ضمن گرامیداشت 12 فروردین‌ماه،‌ روز جمهوری اسلامی اظهارداشت: جمهوری اسلامی ایران به حق موهبتی خداوندی به ملت بزرگ ایران بود؛ هدیه‌ای که خداوند به پاس فداکاری‌ها و رشادت‌های مخلصانه به مردم کشورمان عنایت نمود.

عضو جامعه مدرسین حوزه، با اشاره به تفکر و تحلیل برخی ملی مذهبی‌ها که می‌گویند مردم در انقلاب می‌دانستند چه نمی‌خواهند ولی نمی‌دانستند چه می‌خواهند؛ افزود: در حقیقت مردم هم می‌دانستند چه می‌خواهند و هم می‌دانستند چه نمی‌خواهند: ما معتقدیم مردم رژیم ضد اسلام، ضد آزادی، ضد استقلال و ضد عفاف پهلوی را نمی‌خواستند و حاکمیت دین و اسلام را می‌خواستند.

امام جمعه موقت،" استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی" را اصلی‌ترین شعار مردم در انقلاب معرفی و عنوان داشت: ‌بر اساس این شعار، مردم  در 11 فروردین به پای صندوق‌های رأی آمدند و بیش از 98 درصد به جمهوری اسلامی رأی دادند که به این وسیله،‌ امام(ره) بنیان مردم سالاری دینی را بنا کردند.

آیت‌الله خاتمی با بیان این که چرا حضرت امام(ره) جمهوری اسلامی را به رأی مردم گذاشتند، گفت: امام(ره) عمیقاً معتقد به مردم سالاری دینی بودند ‌اسلام در حقیقت محتوای نظام و جمهوریت نیز شکل نظام است و رای مردم در این چارچوب مورد قبول است و به معنای این مردم سالاری دینی است.

عضو هیئت رییسه خبرگان رهبری با تأکید بر این که جمهوری اسلامی یک ترکیب اتحادی است، نه انضمامی؛ تصریح کرد: ترکیب اتحادی مانند ریختن شکر در آب است که در آن حل می‌شوند و قابل جدا کردن نیست اما ترکیب انضمامی، مانند چیدمان یک کتاب در قفسه کتاب است که قابل جداسازی است. جمهوری اسلامی ترکیب اتحادی است،‌ به این معنی که نه جمهوریت را می‌توان از اسلام جدا کرد، و نه اسلام را از جمهوریت.

وی با اشاره به تعبیر امام خمینی(ره) از انتخاب جمهوری اسلامی در 12 فروردین به عید بزرگ، ‌ادامه داد: در حقیقت 12 فروردین 58، اولین روز حاکمیت اسلام در این کشور و به دنبال آن حاکمیت مردم بود.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه در ادامه درباره راه‌کارهای حفظ این نظام گفت: برای حفظ این نظام در مرحله نخست باید قدر این نعمت بزرگ را دانست و آن را شناخت و در تقویت آن تلاش نمود. تقویت نظام به آن است که نقاط قوت مورد تأیید و نقاط ضعف شناسایی و برطرف شود.

آیت‌الله خاتمی حضور مردم در عرصه‌های مورد نیاز را مهم‌ترین راهکار در حفظ نظام دانست و عنوان داشت:‌ آنچه می‌تواند حفظ این نظام را تضمین کند، حضور مردم در عرصه‌های مورد نیاز است که از جمله این عرصه‌ها، انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری در خرداد ماه است که مردم مجدداً به صحنه خواهند آمد.

انتهای پیام// 15/313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha