حجتالاسلام مجید کافی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با تشریح فعالیت های ستاد راهیان نور حوزههای علمیه، گفت: اعزام طلاب و اساتید به مناطق دوران هشت سال دفاع مقدس به صورت مجردی و خانوادگی، در مرکز مدیریت حوزههای علمیه، جامعةالمصطفی و مرکز مدیریت حوزه های خواهران برنامهریزی شد که بر اساس آن در ایام نوروز بیش از 4 هزار و 500 نفر از آنان در قالب کاروان های راهیان نور، از مناطق عملیاتی جنوب بازدید کردند.
وی با بیان اینکه اعزام کاروانهای راهیان نور حوزویان، روزانه در قالب 15 اتوبوس از استانهای مختلف به ویژه قم صورت گرفت، افزود: این اعزامها از 25 اسفند ماه 91 آغاز و تا 7 فروردین 92 ادامه داشت که آخرین کاروان 11 فروردین ماه به قم بازگشت؛ البته هنگام اعزام کاروانها مراسمی در کنار بیت حضرت امام(ره) در قم برای آنان برگزار میشد.
عضو شورای مرکزی ستاد راهیان نور کشور خاطرنشان کرد: در هر اتوبوس یک مسئول از خود زائران انتخاب و با تیمهای عملیاتی که در مناطق جنگی حضور داشتند و راهبری اتوبوس را عهدهدار بودند هماهنگیهای لازم را صورت میداد.
* برنامه های اردوی راهیان نور حوزویان
حجتالاسلام کافی با اشاره به برنامه های اعزام کاروان ها، گفت: کاروانها شب اول وارد مصلای دزفول شده و بعد از نماز صبح و قرائت دعا و نیایش، عازم یادمانهای خوزستان میشدند؛ شب دوم نیز در مدرسه علمیه امام خمینی(ره) اهواز مستقر بودند و بعد از نماز صبح و اجرای مراسم مذهبی، عازم یادمانهای عملیاتی می گردیدند، در شب سوم نیز با عزیمت به آبادان، مراسم اختتامیه برگزار میشد؛ در این مراسم پس از سخنرانی شخصیتهای حوزوی و همچنین مسئولان راهیان نور، کاروانها به شهرهای خود باز میگشتند.
رییس ستاد راهیان نور حوزههای علمیه ادامه داد: به منظور بهره مندی حوزویان و خانواده های آنان از این سفر معنوی، برنامه هایی چون محفل انس با شهداء، صلواتخوانی، قرائت قرآن و ادعیه، خاطره گویی، سخنرانی، برپایی نمایشگاه فرهنگی در مقر اهواز، اهدای بسته های فرهنگی حاوی پیام ها و ارزش های دفاع مقدس برای سنین مختلف، ساماندهی خادمین و مبلغین، ایجاد سنگرهای اعتقادی و پاسخ به شبهات و سوالات و... از سوی ستاد راهیان نور حوزه اجرا شد.
* ساماندهی طلاب در شبکه خادمین راهیان نور
رییس کمیته عقیدتی و امور دینی راهیان نور کشور با اشاره به رضایتمندی زائرین از عملکرد ستاد راهیان نور حوزههای علمیه، بیان داشت: از شاخصترین کارهایی که ستاد راهیان نور حوزه انجام داد ساماندهی خادمان راهیان نور بود که با شناسایی و جذب طلاب در شبکه خادمین، کار ماندگاری صورت گرفت.
حجت الاسلام کافی به اثرات حضور طلاب در مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: با حضور روحانیون و طلاب، فضای معنوی خاصی در اردوهای راهیان نور ایجاد شد و برکات فراوانی نیز برای آنان به همراه داشت.
رییس ستاد راهیان نور حوزه های علمیه یادآور شد: حضور روحانیون و طلاب و خانوادههای آنها در اردوهای راهیان نور، پاسخ خوبی به کسانی بود که سعی داشتند با ایجاد شبهه، حوزه را نسبت به این مسایل بیتفاوت نشان دهند.
وی در پایان تشکیل ستاد راهیان نور حوزههای علمیه را احیا جایگاه حوزه در مجموعه راهیان نور برشمرد و ابراز امیدواری کرد: در سال های آتی شاهد دستاوردهای بیشتری در زمینه اعزام طلاب و روحانیون به اردوهای راهیان نور باشیم.