به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه رئیس علمای سابق بوسنی در همایش تحول علوم فقهی در عمان ابراز داشت: مفهوم پیمان و مفهوم امنیت از مفاهیم روشن اسلامی هستند و جوهر اسلام دربردارنده پیام امنیت و وفای به پیمان است و تلاش مذبوحانه رسانه ای برای نشان دادن اسلام به عنوان دین خشونت و متهم ساختن مسلمانان به تروریسم نباید موجب تزلزل ایمان مسلمانان واقعی به صلح شود.
وی خاطر نشان کرد: ما مسلمانان باید بدانیم که برخی افراد غیرمسلمان در میان ما حضور دارند که با رفتار خود موجب آزار مسلمانان و ضربه به اسلام میشوند در حالیکه آنها خود را مسلمان میپندارند.
ادریس الفهری، استاد عالی دانشکده علوم دینی مغرب از دیگر شخصیت هایی بود که به ارائه مقاله در این همایش پرداخت.
وی با اشاره به معنای جدید گردشگری و تفاوت آن با سفر کاری بر لزوم توسعه فقه گردشگری در دو زمینه یعنی تبیین مبنای شرعی در این زمینه و تمییز میان فقه تاریخی و فقه واقعی تاکید کرد.
* براساس فقه اسلامی، سفرای کشورهای غیر اسلامی، محترم هستند
در مقاله بعد، عادل المسدی استاد قانون بین الملل دانشکده حقوق دانشگاه سلطان قابوس درباره مصونیت ها در فقه اسلامی سخن گفت و اشاره کرد که فقه اسلامی فرستادگان و سفرای کشورهای غیر اسلامی را محترم می شمارد و برای آنها مصونیت و برخی امتیازات قائل است.
او در مقاله خود به تفاوت های پیمان وین و مصونیت قضایی فقه اسلام اشاره کرد.
سپس استاد وهبة الزحیلی رییس دانشکده الهیات و رییس سابق بخش فقه اسلامی دانشگاه دمشق به تبیین مفهوم اختلاف از نظر فقها پرداخت و به هشت مبنای فقهی در این زمینه اشاره کرد و گفت: اختلاف فقهی به عنوان یک امر طبیعی و ضروری باید مورد ارزیابی قرار گیرد و مناسب ترین نظر بدون در نظر گرفتن سیاست انتخاب شود.
همچنین در پنج جلسه متوالی گفتگوهایی درباره دیدگاه های فقه اباضی، جعفری، مالکی، حنفی، شافعی و حنبلی و همزیستی و مقارنه میان این دیدگاه ها و همچنین حریم خصوصی زندگی اقلیت ها و حقوق بشر و جغرافیا صورت گرفت.