جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به این که آیت‌الله مطهری مصلح اجتماعی بود و در دل همه جای داشت، گفت: اندیشه های استاد محدود به محیط خاصی نیست و همه خریدار این فکر عقلانی و منطقی هستند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت‌الله حسینی‌بوشهری، امروز در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت شهید مطهری، با اشاره به ویژگی‌های این شهید والامقام، اظهار داشت: شناخت جایگاه اسلام یکی از ویژگی‌های ایشان بود و این جامعیت موجب شد قلم و سخن استاد تاثیرگذار باشد.

وی با بیان این‌که اخلاص در تمام نوشته‌ها، گفتار و رفتار شهید مطهری موج می‌زند، بیان داشت: اگر اخلاصی با کار انسان عجین شود، تا عمق جان‌ها نفوذ می‌کند و این مسئله از ویژگی‌های بارز شهید مطهری بود.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه ادامه داد: اخلاص شهید مطهری موجب شده است که مردم نسبت به ایشان احساس دین کنند، گفت: این استاد شهید به عنوان یک عنصر حوزوی، به مسایل پیرامون خود احاطه داشت .

عضو خبرگان رهبری با اشاره به این‌که نگاه‌های حوزوی را در آثار و رفتار ایشان می‌توان مشاهده کرد،  افزود: علامه مطهری هر چند از حوزه هجرت کرد و در دانشگاه به فعالیت پرداخت، ولی همیشه به خاستگاه خود یعنی حوزه افتخار می‌کرد و این مسئله برای طلبه‌های یک الگوست.

آیت‌الله حسینی‌بوشهری با بیان این که شهید مطهری علاوه بر فلسفه اسلامی به فلسفه غرب احاطه داشت، تصریح کرد: نگاه ایشان به مسایل احساسی نبود، بلکه عقلانی و منطقی بود و به همین خاطر در سراسر دنیا توجه خاصی به آثار ایشان می شود.

مدیر حوزه‌های علمیه با تاکید بر این که اندیشه های شهید مطهری محدود به محیط خاصی نیست و همه خریدار این فکر عقلانی و منطقی هستند، خاطرنشان کرد: ایشان مشکل یاب و مشکل‌ستیز بود و جلوتر از زمان حرکت می‌کرد؛ به طوری که از شبهاتی که در غرب مطرح می‌ شد، با خبر بود و پاسخ‌های مستدل و محکم را برای این شبهات آماده می‌کرد.

وی، زمان‌شناسی و مخاطب‌شناسی را از دیگر ویژگی‌های شهید مطهری را برشمرد و گفت: ایشان تفکر عمیق و قدرت فوق‌العاده‌ای داشت.

آیت‌الله حسینی‌بوشهری با اشاره به علاقه علامه طباطبایی‌(ره) به  شهید مطهری، خاطرنشان کرد: مرحوم علامه تعبیرهای زیبایی نسبت به شاگرد خود داشتند از جمله این که گفته‌اند "هر جا مطهری باشد، چیزی هدر نمی‌رود".

معاون جامعه و روحانیت جامعه مدرسین حوزه با بیان این که آیت‌الله مطهری روح تعبد بالایی داشت، افزود: برخی زمانی که که دچار آزاداندیشی می‌شوند، مقوله تعبد را فراموش می‌کنند، اما ایشان از روح بالایی برخوردار بودند.

وی با اشاره به هنر شهید مطهری در عرضه دین به اقشار مختلف جامعه، یادآور شد: شهید مطهری مصلح اجتماعی بود و انسان‌هایی که به عنوان مصلح اجتماعی مطرح هستند همه جا نقش آفرینند.

آیت‌الله حسینی‌بوشهری با بیان این که نباید تنها به بزرگداشت برای شهید مطهری اکتفا کرد، ابراز داشت: باید در طول سال برنامه هایی برای ترویج افکار شهید مطهری وجود داشته باشد؛ البته در این راستا براساس تاکید مقام معظم رهبری، حوزه در طول سال، دوره‌های سیر مطالعاتی آثار این شهید بزرگوار را برای طلبه‌ها برگزار می‌کند.

وی با بیان این‌که نباید در آثار شهید مطهری به صورت کتابی بحث شود، بلکه باید به صورت موضوعی به مباحث پرداخت، گفت: استاد شهید مطهری متکلم،‌ فلیسوف، فقیه، جامعه‌شناس و مورخ بزرگی بود و باید با استفاده از ابزار هنری، اندیشه های ایشان ترویج شود.

مدیر حوزه‌های علمیه با تاکید بر این‌که باید مباحث ژرف، عمیق، فلسفی... ایشان را برای عموم جامعه در سطح خودشان ارائه کرد، گفت: ‌باید از محبوبیت شهید مطهری در عرصه بین‌الملل برای معرفی آثار اسلامی و بزرگان دین بهره ببریم.

امام حمعه قم با اشاره به این که شهید مطهری دارای سبک و روش خاص در همه رشته‌ها بود، یادآور شد: اگر سبک و روش‌های شهید مطهری در کنار سیر مطالعاتی آثار ایشان مورد توجه قرار گیرد، می‌توان امیدوار بود که امثال مطهری ها تربیت شوند.

در ابتدای این دیدار، جعفری جلوه، رییس ستاد بزرگداشت شهید مطهری، گزارشی از برنامه ها و فعالیت های این ستاد ارائه کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha