به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین علمی، عصر روز گذشته در نوزدهمین اجلاس سالانه اساتید جامعةالمصطفی ویژه استادان خواهر که با موضوع "تحول در نظام آموزشی مبتنی بر نیازهای جهان اسلام" در مؤسسه آموزش عالی بنتالهدی قم برگزار شد، با اشاره به اهمیت تحول در حوزه، گفت: تحول در نظام آموزشی، به ویژه در حوزه اهمیت زیادی دارد که با توجه با نیازهای روز، در پاسخگویی به آنها باید با حفظ سنتهای موجود، تحول داشته باشد.
وی با بیان این که بخشی از نیازهای زمان ما مشترک و بخشی از نیازها در حال تغییر و تحول است، ادامه داد: باید آماده تحول در فضای نظام آموزشی باشیم و این امر نیازمند پشتوانههای پژوهشی گسترده و بهروز بودن است.
معاون پژوهش جامعةالمصطفی، ایجاد تحول را خدمتی بزرگ به حوزه دانسته و گفت: بر اساس این ضرورت، امروز نظام آموزشی حوزههای علمیه و جامعةالمصطفی نیازمند تحول است.
وی ادامه داد: با نگاهی به نظامهای آموزشی شیعی در مییابیم که تحول در آنها از ابتدا تا کنون رخ داده است و کتابهایی پیش از این تدریس شده که اکنون در حوزه تدریس نمیشود.
حجت الاسلام والمسلمین علمی، تشخیص نیازهای حوزه علمیه به ویژه جامعةالمصطفی و تلاش برای نظریهپردازی در این زمینه را از مهمترین کارها برشمرد.
وی به فعالیتهای صورت گرفته در جامعهالمصطفی در راستای ایجاد تحول اشاره و عنوان کرد: المصطفی در حال بازنگری نظام آموزشی خود است و این مهم با تشکیل کارگروههایی پیگیری می شود.
معاون پژوهش جامعه المصطفی یادآور شد: در این راستا، کارگروه ویژه زنان و خانواده شکل گرفته است که تا کنون توفیقات فراوانی در این عرصه کسب شده است.
وی اضافه کرد: با ثبت تجربیات و ارائه آن به مسئولان کارگروه ویژه زنان، میتوان کمک زیادی در این عرصه نمود تا بتوانیم نظام آموزشی را متناسب با نیازهای جامعةالمصطفی و حوزه علمیه متحول کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین علمی در ادامه با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در جمع علما و اندیشمندان جهان اسلام، خاطرنشان کرد: در این سخنان معظم له بیان داشتند که ما به دنبال ایجاد تمدن اسلامی هستیم؛ این تمدن پیش از این بوده است اما مغلوب تمدن ایرانی و تمدنهای دیگر شد.
وی درپایان خاطرنشان کرد: در این مواجهه تمدنی، نیازمند نظریهپردازانی هستیم و باید بدانیم که زمان ایجاد تمدن اسلامی بسیار نزدیک است.