به گزارش خبرگزاری حوزه،در این نشست که با موضوع «پیشنیازهای تحلیل سیاسی» برگزار شد حجتالاسلام مهدی امیدی مدیر گروه قرآن و علوم پژوهشگاه المصطفی، با اشاره به ضرورت تحلیل سیاسی گفت: گاهی اوقات بعضی مباحث برای جامعه مبهم و غیر شفاف است و تحلیل سیاسی در این موقع با هدف ابهام زدایی از جامعه انجام میشود.
وی افزود: گاهی اوقات در جامعه اختلافات قومی و مذهبی پیش میآید در این صورت یک تحلیل قوی سیاسی میتواند ایجاد هماهنگی و اتحاد نماید بنابراین هماهنگسازی از دیگر کارکردهای یک تحلیل سیاسی است.
عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی موسسه آموزشی و پژوهشی امام(ره) با اشاره به دیگر کارکردهای تحلیل سیاسی خاطرنشان کرد: تحلیل سیاسی غلط می تواند به ضرر حکومت ایجاد حرارت، و عواطف نماید و همچنین میتواند ایجاد تفرقه کند.
حجتالاسلام امیدی در ادامه با اشاره به پیشنیازهای یک تحلیل سیاسی قوی گفت: داشتن اطلاعات کافی در زمینههای مختلف و همچنین دانستن بعضی از رشتههای علوم اجتماعی مثل فلسفه هم می تواند از پیشنیازهای مهم یک تحلیل سیاسی باشد.
سخنران این نشست، روانشناسی اجتماعی را از دیگر پیشنیازهای تحلیل سیاسی دانست و افزود: بر اساس روانشناسی اجتماعی میتوان کاری کرد که باورهای عمومی بازسازی یا تخریب شود و در این ایام که نامزدهای ریاست جمهوری در صدا و سیما حاضر میشوند و به بیان برنامههایشان میپردازند باید با دقت به تحلیلهای آنها گوش داد و از برنامههای آنها آگاه شد.