به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر عبدالوهاب فراتی در نشست علمی "انتخابات از منظر دین" که امروز 13 خرداد در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، گفت: انتخابات در فرهنگ اسلامی محیطی آکنده از معنویت و اخلاق است و با محیطی که در غرب وجود دارد و ناشی از رقابت و قدرت طلبی است، تفاوت دارد.
وی افزود: وجود بداخلاقی های انتخاباتی در سال 88 موجب شد تا مساله دین و ارزش های اسلامی نیز در انتخابات مورد هجمه قرار گیرد
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تاکید کرد: منصب در جامعه اسلامی یک طعمه نیست که با هر ابزاری آن را به دست آوریم و این دیدگاه تنها در غرب مطرح می باشد.
فراتی با اشاره به این که منابع فقهی و شیعی تاکیدات فراوانی بر ضرورت توجه به اخلاق در جامعه دارد، ابراز داشت: این مسئله در انتخابات نیز دارای اهمیت است؛ نداشتن صلاحیت و حاضر شدن در انتخابات خود یکی از بداخلاقی ها می باشد
در ادامه این نشست، حجت الاسلام روح الله شریعتی، از کارشناسان حوزوی نیز با اشاره به تاکید دین بر مردمی بودن حکومت، اظهار داشت: مشارکت مردم در عرصه انتخابات دارای اهمیت است و اسلام برای نظر مردم احترام خاصی قائل است، حتی بیعت نیز با مقبولیت مردم مورد تاکید است و پیامبر(ص) کسی را برای بیعت مجبور نساخت. این امر نشانگر اهمیت حضور حداکثری مردم در تصمیم گیری ها است.
وی ادامه داد: پیامبر(ص) به دنبال حفظ دین بود و به رای مردم اهمیت می داد و نظر آنها را می پرسید؛ از این رو نباید در جامعه اسلامی به نظر مردم بی توجهی شود، همچنین لازم است اخلاق اسلامی در روند انتخابات و نظرسنجی ها رعایت شود.