به گزارش سرویس استان های خبرگزاری حوزه معظم له موضوع مهدويّت را يک موضوع اساسي و ضروري در دين اسلام توصيف کرده و خاطرنشان کردند: علاوه بر آيات قرآن کريم، بيش از ده هزار روايت در کتب معتبر شيعه و اهلسنّت راجع به موضوع مهدويّت وجود دارد و در اين روايات گسترده، مسألۀ ظهور حضرت وليّعصر«ارواحنافداه» و تشکيل حکومت اسلامي اهلبيت«سلاماللهعليهم» که عاري از فقر، نارسايي، تبعيض و ظلم است، به نحو تواتر معنوي بيان و اثبات شده است.
حضرت آيتالله مظاهري با اشاره به محتواي غنّي معارف مهدوي در تعاليم اسلامي، بر ضرورت شناخت و تعميق موضوع مهدويّت در بين مردم تأکيد کرده و تصريح کردند: لزوم تبيين معارف مهدوي و تشريح روايات مربوط به مهدويّت در بين مردم زمينهاي براي پياده کردن آن آموزههاي روحبخش در زندگي مؤمنين است.
حقایق دوران نورانی ظهور تبیین شود
ايشان با ابراز تأسّف از کوتاهي نسبت به شناخت و تأثيرپذيري از موضوع مهدويّت، اظهار داشتند: متأسّفانه گاهي مشاهده ميشود که خواص جامعه و افراد تحصيل کرده هم نسبت به موضوع مهدويّت اطّلاع کافي ندارند و حقايقي که در روايات راجع به دوران نوراني ظهور حضرت وليّعصر«ارواحنافداه» و نيز رجعت اهلبيت«سلاماللهعليهم» بيان شده است را نميدانند.
مهدويّت مهجورترينِ مباحث در تعاليم ديني
آيتالله العظمي مظاهري، مباحث مهدويّت را از مشهورترينِ مباحث و در عين حال، مظلومترين و مهجورترينِ مباحث در تعاليم ديني توصيف کرده و ضمن تأکيد بر تلاش براي جبران خسارتهاي ناشي از دوري جامعه از مباحث مهدويّت، خاطرنشان ساختند:دوران حاضر، دوران تبليغ و تشريح معارف مهدوي در سطح جامعۀ شيعي و حتّي در صحنۀ بينالمللي است؛ زيرا اولاً در اين دوران اساساً نيازي به تقيّه نيست و ثانياً قلوب مشتاق مردمان اين عصر، تشنۀ دستيابي به معارف ناب و انسانساز مهدوي است. از اينرو همگان وظيفه دارند به اندازۀ توانايي و قدرت علمي و مالي، در اين زمينه تلاش کنند و به جبران خسارتهاي ناشي از کوتاهيهاي قبلي بپردازند.
همه درتبيين آموزههاي مهدوي کوتاهي کرده و مقصّر هستند
معظّمله ضمن ريشهيابي علل و عوامل مؤثّر در مهجوريّت مباحث و معارف مهدوي افزودند: همۀ نهادها، گروهها و دستگاههايي که وظيفۀ تبيين دين و تنظيم فرهنگ جامعه را بر عهده دارند، اعمّ از حوزههاي علميّه و نهاد روحانيّت، مجامع علمي و دانشگاهي، دولت و مسئولان فرهنگي، در زمينۀ تبيين آموزههاي مهدوي کوتاهي کرده و مقصّر هستند و خود مردم هم در اين زمينه تقصير دارند و بايد بخش مهمّي از اوقات خويش را به مطالعات ديني و تحکيم مباني اعتقادي در اين عرصه، اختصاص دهند.
نقش رسانه ملی در جامعۀ فعلي به جامعۀ مهدوي
ايشان نقش رسانهها و به خصوص صدا و سيما را در خصوص هدايت فرهنگي و يا انحراف و گمراهي مردم بسيار حسّاس ارزيابي کرده و خاطرنشان ساختند: تأثيرپذيري مردم و به خصوص تودۀ جامعه از صدا و سيما و برنامههاي آن شگفتانگيز است و از اينرو شايسته است رسانۀ ملّي به جاي فيلمها و برنامههايي که در بسياري از موارد از محتواي معرفتي و ديني و اخلاقي لازم برخوردار نيست و بعضاً علاوه بر مسائل خلاف شرع، بدآموزي فرهنگي و اخلاقي، دارد؛ با توليد برنامههاي آموزنده، به تبيين معارف و آموزههاي مهدوي بپردازد و از اين طريق، فرهنگ جامعه را تغيير داده و جامعۀ فعلي را به جامعۀ مهدوي که مورد نظر و پسند امام زمان«ارواحنافداه» است، مبدّل سازد.
حضرت وليّعصر«ارواحنافداه» با انقلاب دفعي بر جهان مسلّط خواهند شد
حضرت آيتالله مظاهري با تبيين گوشههايي از برکات دوران ظهور و دوران رجعت، دوران قبل از ظهور را نسبت به دوران ظهور و رجعت، از هر نظر قطرهاي در برابر دريا توصيف کرده و افزودند: مردم به خصوص شيعيان بايد بدانند که حضرت وليّعصر«ارواحنافداه» با انقلاب دفعي بر جهان مسلّط خواهند شد و پرچم اسلام را به دست شيعيان حقيقي که با انقلاب تدريجي خود، از قبل، زمينهساز ظهور بودهاند، بر روي کرۀ زمين افراشته خواهند کرد و حکومت اسلامي سراسري که حکومتي عادلانه و عاري از هرگونه ظلم، تبعيض، نارسايي، فقر، ناکامي و بدون معضلات اجتماعي است تشکيل خواهند داد.
ايشان اضافه کردند: براساس روايات اهلبيت«سلاماللهعليهم» در دوران نوراني ظهور، آن دسته از مؤمنين که در زمان حيات به وظايف خويش عمل کرده و از دنيا رفتهاند، زنده شده و به دنيا باز ميگردند و در حکومت جهاني حضرت وليّعصر«ارواحنافداه» نقشآفرين خواهند بود.
معظّمله ادامه دادند: همچنين براساس روايات اهلبيت«سلاماللهعليهم» بعد از تثبيت حکومت جهاني و عادلانۀ امام زمان«ارواحنافداه»، دوران رجعت فرا ميرسد و اهلبيت«سلاماللهعليهم» يکي پس از ديگري بر جهان حکومت کرده و بهشت دنيا را براي جهانيان مجسّم ميسازند. در آن حکومت، حضرت زهرا«سلاماللهعليها» ملکۀ عالم وجود و مصحف ايشان، قانون اساسي حکومت اسلامي و حکومت بهشتي خواهد بود و اين بهشت دنيايي و نعمتهاي بينظير آن تا روز قيامت ادامه مييابد.
کم اطلاعی از معارف مهدوی خسارتی بزرگ
ايشان در اين زمينه خاطرنشان کردند: آنچه گفته شد، قطرهاي از درياي معارف مهدوي است، ولي متأسّفانه مردم و حتّي بسياري از خواص جامعه نسبت به همين يک قطره از دريا هم اطّلاع کافي ندارند و اين خسارت بزرگي براي شيعيان محسوب ميشود.
حضرت آيتالله مظاهري در بخش ديگري از بيانات خود، نفوذ خرافات و انحرافات در موضوع مهدويّت و نيز سوء استفادۀ افراد حقّهباز و فريبکار از مهدويّت و عرفان را يکي ديگر از آسيبهاي جدّي در اين زمينه خوانده و ضمن ابراز نگراني شديد از شيوع عرفانهاي کاذب و مهدويّتهاي دروغين در جامعه، تأکيد کردند: کوتاهي مردم، روحانيّت، مسئولان دولتي و نهادهاي فرهنگي در تبيين، تعميق و تحکيم مباني اعتقادي و به خصوص معارف ناب مهدويّت، زمينۀ سوء استفاده و بهرهبرداري افراد فرصتطلب، سودجو و رياستطلب را از موضوع مهدويّت فراهم کرده و جامعه و به خصوص نسل عزيز جوان را در معرض آسيبها و خطرات جدّي قرار داده است.
ایشان افزودند: متأسّفانه موضوع مهدويّت و مهديشناسي در جامعۀ ما به جايگاهي تنزّل يافته است که اشخاص حقّهباز براي رسيدن به مقاصد شوم خود، عدّهاي از جوانان و به خصوص دختران و زنان سادهلوح را گرد خود جمع ميکنند و با ادعاي ارتباط و رؤيت حضرت وليّعصر«ارواحنافداه» و تشرّف به محضر آن حضرت و ادعاهاي دروغ ديگر به فريب نسل جوان و نوجوان ميپردازند و از آنان سوء استفاده ميکنند.
معظّمله با اشارۀ مجدّد به ضرورت تحکيم مباني اعتقادي، تأکيد کردند: اگر جوانان اطّلاع کافي از مباحث اعتقادي داشته باشند، افراد فرصتطلب قادر به فريب آنان نخواهند بود، ولي متأسّفانه بسياري از جوانان در اثر ضعف بنيۀ ديني و اعتقادي، فريب آن افراد حقّهباز و فرصتطلب را خورده و با استقبال از چنين شيّاداني، باعث تقويت رذائل عجب و غرور در آنها ميشوند و در نهايت باعث ارائۀ ادعاهاي بزرگتر از سوي آنان شده و زمينۀ انحراف و سقوط خودشان و آنان را فراهم ميسازند.
ادعاهاي معمولی تکذيب شود
رییس حوزه علمیه اصفهان در ادامۀ بيانات خود، اصل امکان رؤيت حضرت وليّعصر«ارواحنافداه» و تشرّف به محضر آن حضرت را يک حقيقت دانسته و ضمن يادآوري چند نمونه از تشرّف بندگان صالح و بزرگان علم و تقوا در قرون گذشته، ادعاهاي فعلي را تکذيب کرده و خاطرنشان ساختند: در گذشته، افرادي تشرّف داشتهاند، ولي تشرّف آنان معمولاً بعد از وفات آنها در بين مردم آشکار ميشده و هيچگاه از تشرّفات خود سوء استفاده نکردهاند و به نظر من، معمول ادعاهايي که در زمان ما راجع به رؤيت و تشرّف ميشود، صد در صد دروغ است و بايد تکذيب شود.
ايشان در اين زمينه افزودند: اگر کسي واقعاً به محضر حضرت وليّعصر شرفياب شود، اولاً به بيان آن براي مردم نميپردازد و ثانياً در بسياري از موارد، افراد صالح، رؤيت و ارتباط با «ابدال» و «ياران» حضرت وليّعصر«ارواحنافداه» را با تشرّف به محضر آن حضرت اشتباه ميگيرند و در اين زمينه دچار توهّم ميشوند.
کوتاهي به مهدويّت،جفا به امام زمان«ارواحنافداه» است
آيتالله العظمي مظاهري با بيان اينکه رفتار جامعۀ فعلي و کوتاهي همگاني نسبت به موضوع اساسي مهدويّت، جفا به امام زمان«ارواحنافداه» است، افزودند: اما با اين فرض، حضرت وليّعصر«ارواحنافداه» چون مظهر رحمت و رأفت الهي هستند، همچنان به شيعيان و محبّين خود دعا ميکنند و در بنبستها و گرفتاريها از آنان دستگيري کرده و به آنها کمک مينمايند.
معظم له با تأکيد بر لزوم گسترش جنبههاي ترويجي و تبليغي موضوع مهدويّت و با قدرداني از برگزارکنندگان جشنهاي مهدوي و مراسم دعاي ندبه، اکتفا به جنبههاي شعاري را کافي ندانسته و اظهار داشتند: شيعيان بايد نظير عاشورا که يکپارچه عزادار هستند، در ايام ولادت حضرت بقيةاللهالأعظم«ارواحنافداه» به صورت يکپارچه غرق شادي و سرور باشند و به جشنها و مراسم مهدوي اهميّت بيشتري بدهند، اما در کنار اهتمام به جنبههاي شعاري، بايد دستکم در اين ايّام خجسته، جنبههاي شعوري و معرفتي مهدويّت را هم مدّنظر داشته باشند و در جهت ارتقاء سطح معرفت خود نسبت به مهدويّت تلاش کنند.
ايشان، نفوذ گناه و اعمال خلاف شرع در جشنهاي مهدوي را زيانبار و مخرّب دانسته و تأکيد کردند: آن دسته از مؤمنين که نسبت به برگزاري جشنهاي نيمۀ شعبان اهتمام ميورزدند بايد مراقب نفوذ گناهاني نظير اختلاط زن و مرد، نگاههاي آلوده و ايجاد مزاحمت براي ديگران باشند تا جشن وسرور آنان ارزش معنوي بيشتري در پيشگاه خداوند متعال داشته باشد و موجب خشنودي حضرت وليّعصر«ارواحنافداه» شود.
حضرت آيتالله مظاهري در پايان بيانات خود، ضمن ابراز خرسندي از تأسيس بنياد مهدويّت و آيندهپژوهي، از دستاندرکاران و متصدّيان تأسيس و افتتاح اين بنياد به ويژه شهرداري اصفهان و نيز حجةالاسلام والمسلمين آقاي مهدي نيليپور قدرداني کرده و افزودند: اميدواريم با نظر لطف حضرت وليّعصر«ارواحنافداه» اين بنياد، براي ترويج فرهنگ مهدويّت و ارتقاي سطح معرفتي مردم در موضوع مهدويّت مفيد و کارآمد واقع شود.