شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

حضرت آیت الله مکارم شیرازی نسبت به برخی سخنان مبنی بر جایز بودن نوشیدن آب افراد روزه‌داری که بسیار تشنه می‌شوند، بدون این که روزه آنها باطل شود، واکنش نشان دادند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید، ظهر امروز در ششمین روز سلسله مباحث تفسیر قرآن کریم در جمع زائران حرم کریمه اهل‌بیت(س) اظهار داشتند: چند روزی است که در دهان برخی انداخته‌اند که اگر روزه‌دار زیاد تشنه شد، می‌تواند آب بخورد و روزه هم درست است.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی افزودند: بر اساس این سخن، فرد روزه دار می‌تواند کوزه آبی کنار خود بگذارد و هر وقت خیلی تشنه شد، ‌از آن بنوشد و روزه او هم باطل نشود!

معظم له با بیان این که برای این ادعا به روایتی استناد می‌کنند، خطاب به این افراد، گفتند: با دین مردم بازی نکنید، این روایت از نظر سند و دلالت زیر سؤال است.

ایشان تصریح کردند: فرض کنیم این روایت وجود داشته باشد؛ احدی به این صورت فتوا  نداده است و خلاف اجماع فقهای اسلام است و احتمال دارد خلاف ضرورت دین هم باشد. این که کسی روزه‌دار باشد و آب هم بخورد، ‌تعجب نمی‌کنید!، نمی‌گویید این چه روزه‌داری‌ای است.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به اجازه اسلام بر روزه نگرفتن در ماه مبارک رمضان برای کسانی که بیمار و یا ناتوان هستند، افزودند: اگر فرد بیمار است و یا  توان روزه گرفتن ندارد،‌ اسلام به او اجازه داده تا در ماه رمضان روزه نگرفته و قضای آن را در ایام دیگر سال بگیرد، ولی این که چنین کاری شود،‌ هر مسلمان که آن را را ببیند، انکار می‌کند.

این مرجع تقلید  یادآور شدند: این سخن حرف درستی نیست و کلیه مسلمانان آن را نادرست می‌دانند؛ امیدوارم این افراد مراقب حرف‌های خود باشند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha