آیتالله سید محمد غروی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، به تشریح عوامل سقوط دولت مرسی در مصر پرداخت و اظهار داشت: پشتوانه اصلی محمد مرسی، اخوان المسلمین بود و این گروه در دولت وی نقش مهمی داشت زیران اخوانیها به اقشار ضعیف جامعه از طریق موسسات خیریه توجه داشت و دارای مقبولیت خاصی بود.
وی با اشاره به این که قشر ضعیف مصر انتظار داشت: که با به دست گرفتن حکومت مصر توسط اخوانی ها، توجه ویژهای به آنها شود تصریح کرد: مرسی پیش از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری مصر وعده داده بود که طی صد روز آینده بسیاری از مشکلات این کشور مثل کمبود بنزین، قطع مداوم برق، بیکاری و فقر را حل میکند.
*مرسی به نزاع های سیاسی دامن زد
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه با تاکید بر این که مرسی به جای حل مشکلات مردم، وارد نزاعهای سیاسی شده بود، یادآور شد: وی در ابتدا مقابل ارتش قرار گرفت و فرمانده نیروهای مسلح را کنار گذاشت.
آیت الله غروی با بیان این که مرسی در گام بعدی نزاع های خود، به سراغ دستگاه های قضایی مصر رفت، تصریح کرد: دستگاه قضایی در زمان مبارک و انور سادات برحسب ظاهر مستقل بودند، اما مرسی با برکناری دادستان کل مصر، موجی از کشمکش های سیاسی و رسانه ای در مصر پدید آورد.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه با اشاره به پیروزی حداقلی مرسی بر رقیب خود در انتخابات ریاست جمهوری، ابراز داشت: رئیس جمهور سابق مصر بر خلاف این که باید با وحدت در گروه ها و احزاب، رضایت آن ها را جلب می کرد، تک روی های خود را ادامه داد.
*تولد جبهه نجات ملی حاصل تک روی های مرسی
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه، حاصل تک روی های مرسی را تشکیل جبهه نجات ملی دانست و تصریح کرد: مرسی در همین راستا استانداران و فرماندهان را نیز برکنار کرد، تا نارضایتی ها را افزایش دهد.
آیت الله غروی با انتقاد شدید از مرسی در میدان دادن به سلفی های تندرو، یادآور شد: در درون حزب اخوان المسلمین افراد بسیار تندرویی وجود دارد که مرسی با حمایت از سلفی های افراطی، سعی در همراهی آن ها با حاکمیت را داشت.
وی خاطرنشان کرد: در همین راستا محمد مرسی در مجلسی که مکتب اهل بیت(ع) را نجس خواندند، هیچ اعتراضی نکرد و در ماجرای شهادت مظلومانه شیخ حسن شحاته نیز، هیچ برخوردی با مسببان این حادثه نداشت.
*ملت مصر ارادت ویژه ای به اهل بیت(ع) دارند
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه با تاکید بر این که مرسی چوب افراطی گری ها را خورد، تصریح کرد: ملت مصر متفاوت از دیگر ملت است به طوری که گرایش خاصی به اهل بیت(ع) داردند، به همین دلیل، هنگامی که شیخ حسن شحاته شهید شد، از کتاب فروشی های شیعی استقبال بسیاری شد و فضای خاصی به وجود آمد.
آیت الله غروی یکی از عوامل دیگر سقوط دولت مرسی را اتخاذ سیاست های نابخردانه وی دانسته و خاطرنشان کرد: دولت مرسی به جای اتخاذ سیاست ضدآمریکایی و ضداسرائیلی، با آن ها همکاری و تعامل کرد.
*مرسی رابطه صمیمی با رژیم صهیونیستی برقرار کرد
وی با اشاره به هم سویی دولت مرسی با آمریکا در موضوع سوریه، اظهار داشت: وی از طریق سلفی های تندرو برای مقابله با حکومت سوریه، وارد عمل شد و به تخریب مواضع دولت رسمی سوریه پرداخت.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه با تاکید بر اینکه در آغاز به قدرت رسیدن مرسی انتظار تقویت محور مقاومت و موج ضد اسرائیلی را داشتیم، ابراز داشت: اما وی در نامه به شیمون پرز برای معرفی سفیر مصر در اسرائیل، از الفاظ محبت آمیز نیز استفاده کرد.
*مصر فاقد رهبر مردمی است
آیت الله غروی در بخش دیگری از سخنان خود، به تشریح تفاوت انقلاب ایران و مصر پرداخت و تصریح کرد: نباید فراموش کرد، حکومت مصر مثل ایران نبود، چرا که انقلاب اسلامی ایران از وجود، رهبری قوی و مردمی برخوردار بود که به واسطه همین پشتوانه مردمی، بسیاری از مسائل در زمان امام راحل(ره) و رهبری، مدیریت شد.
وی با تاکید بر این که در کشور مصر، رهبری را نمی بینیم که مواضع حساب شده و درک صحیح از شرایط جامعه داشته باشد، ابراز داشت: به دلیل عدم وجود رهبری مردمی در مصر، شاهد افتراق میان گروه ها و احزاب این کشور هستیم.
انتهای پیام/