شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: داستان هایی که در قرآن ذکر شده همچون افسانه های رستم و اسفندیار و ... نیست، بلکه قرآن کتاب تربیت و انسان سازی است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله محمدتقی مصباح یزدی، شب گذشته در ادامه سلسله سخنرانی های خود در ماه رمضان در دفتر مقام معظم رهبری در قم، با اشاره به داستان ذبح حضرت اسماعیل(ع) توسط حضرت ابراهیم(ع) و آیاتی از قرآن کریم در این باره، اظهار داشت: خداوند بندگان خوب خود را به راحتی رها نمی کند و نمی گذارد در شرایط و درجات پایین بمانند، بلکه شرایطی را مهیا می کند که انسان های خوب، اوج بگیرند.

ایشان افزود: داستان هایی که در قرآن کریم ذکر شده از جمله داستان حضرت اسماعیل(ع) و حضرت ابراهیم(ع) و دیگر داستان های دیگر این کتاب آسمانی، همچون افسانه های رستم و اسفندیار و ... نیست، بلکه قرآن کتاب تربیت و انسان سازی است و می خواهد انسان هایی در تراز حضرت ابراهیم(ع)، حضرت یوسف(ع) و ... را تربیت کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری، با تأکید بر این که قرآن کریم، داستان های مختلفی را ذکر می کند که باید از تمامی آن ها درس آموخت، به آیاتی از قرآن کریم درخصوص داستان حضرت یوسف(ع) اشاره کرد و گفت: برادران حضرت یوسف(ع) بر اثر حسادتی که نسبت به ایشان داشتند، کارهای ناصحیح را انجام دادند و از این رو باید مراقب این صفت شیطانی در درون خودمان باشیم.

آیت الله مصباح یزدی ادامه داد: صفت حسد و حسادت در انسان، گرایشی است که اگر تقویت شود، ممکن است باعث آن شود تا فرد حتی به برادر و خانواده خود هم رحم نکند.

ایشان تأکید کرد: اگر انسانی فکر کند که حسد و حسادت نسبت به دیگران در او به هیچ عنوان راه ندارد، سر آغاز و ابتدای گمراهی است و از این رو تمامی انسان ها باید بدانند که این صفت شیطانی، کمابیش در آن ها وجود دارد.

رییس موسسه امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: اولین جنایتی که در عالم خلقت رخ داد و یک فرزند حضرت آدم(ع) برادر خود را کُشت، بر اساس حسد و حسادتی بود که یک برادر نسبت به برادر دیگر خود احساس می کرد.

آیت الله مصباح یزدی یادآور شد: صفت حسد در تمامی انسان ها وجود دارد و ممکن است با تقویت آن، انسان دچار انحراف و آُسیب شود، مگر این که فرد طبق دستورات اهل بیت عصمت و طهارت(ع) حرکت کند.

ایشان در ادامه سخنان خود گفت: باید طوری تربیت شویم تا خوی شیطانی حسد را از خود دور کنیم و بدانیم خداوند بر اساس مصالحی که دارد، همه انسان ها را بر اساس شرایط خودشان امتحان می کند.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: انسان های خیلی کمی هستند که از حسد مبرا باشند و حتی در طبقات بالا و رده های بالای کشور هم شیطان بیکار ننشسته و حسد وجود دارد که حالا زیاد به این قضیه ورود پیدا نمی کنم.

آیت الله مصباح یزدی تاکید کرد: باید حواس مان باشد که تحت تأثیر حسد قرار نگیریم، و هر کسی تحت تأثیر این صفت قرار گرفت، راهش کج می شود.

ایشان در پایان با اشاره به آیاتی از سوره یوسف(ع) و داستان بیرون آمدن این پیامبر از چاه و سپس رسیدن به مقام عزیزی کشور مصر، اظهار داشت: انسان نباید از رحمت خدا نا امید شده و بداند هر سختی که در راه امتحان های الهی پیش بیاید، فرصتی برای نزدیکی هر چه بیشتر او به خداوند است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha