شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

شکل‌گیری گروه‌های تروریستی، تولید سلاح و کشتار انسان‌های بی‌گناه نتیجه دید عمل‌گرایانه حقوق بشر غربی است؛ اما در آموزه‌های اسلام بر اخلاقی‌تر کردن، مهذب‌تر نمودن بشر و نیز حفظ کرامت انسان توسط دولت‌ها تاکید می‌شود.

دکتر محمد حسین ضیایی‌فرد در گفتگو با خبرنگار سرویس استان‌های خبرگزاری حوزه با اشاره به قرارگیری در روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی، گفت: حقوق بشر معاصر، عمری در حدود  6دهه دارد، این  در حالی است ‌که این مفهوم در ادیان الهی و به خصوص اسلام، پیشینه هزار ساله دارد، لذا باید در معرفی این شجره طیبه به جهانیان کوشا باشیم.

وی با اشاره به برخی از تفاوت‌های حقوق بشر اسلامی با نوع غربی آن اظهار داشت: در حقوق بشر اسلامی، مطابق آیات و روایات همه ابعاد انسان مورد توجه قرار گرفته و انسان تنها به چشم یک موجود مادی در نظر گرفته نشده است، به عبارتی انسان موجودی هدفمند با رسالتی برجسته است که با این تعریف جامع انسان و هستی، حقوق و تکالیفی احصا می‌شود.

دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران ادامه داد: اما این وضعیت در حقوق بشر غربی متفاوت می‌باشد یعنی نگرش حقوق بشر غربی به انسان، مقطعی، عمل‌گرایانه و بدون تعریفی از انسان است. این نگرش باعث شده تا علی‌رغم گذشت 60 سال از عمر آن نه تنها وضع حقوق‌بشر بهتر نگردیده بلکه در مواردی هم بدتر بشود.

وی در ادامه سخنان خود گفت: اگر امروز دیگر نشانی از آن برده‌داری سنتی نیست، اما شکل امروزی آن بسیار برجسته شده است برای نمونه می‌توان به قاچاق انسان اشاره کرد که به یک صنعت پردرآمد در جهان تبدیل گردیده است.

به گفته ی ضیایی‌فر، شکل‌گیری گروه‌های تروریستی، صنعت پرنوگرافی و تولید سلاح نتیجه دید عملگرایانه حقوق بشر غربی است؛ در صورتی‌که در آموزه‌های اسلام بر اخلاقی‌تر کردن، مهذب‌تر نمودن بشر و حفظ کرامت انسان توسط دولت‌ها تاکید می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش مهم حوزه‌های علمیه در تبیین مبانی حقوق بشر اسلامی، گفت: حوزه‌های علمیه در این راستا در دو زمینه نقش راهبردی دارند؛ در بخش اول که بخش نظری است حوزه‌های علمیه ذیصلاح‌ترین مرکز برای تبیین حقوق‌بشر از دیدگاه اسلام هستند.

دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی تصریح کرد: در این بخش حوزه‌های علمیه استخراج آموزه‌های دینی از منابع غنی اسلامی و تبیین و ارائه آن با زبانی که برای مخاطبان جهانی قابل فهم باشد، را بر عهده دارند.

وی، عرصه دیده‌بانی را  از دیگر  زمینه های  فعالیت حوزه‌ها برشمرده و خاطرنشان ساخت: حوزه‌های علمیه و در راس آنها مراجع و علما در طول تاریخ، پاسدار کیان اسلامی و حقوق مردم بوده و با تذکرات خود به دولت‌ها از به انحراف کشیده شدن آنها مانع شده‌اند.

ضیایی‌فر در پایان سخنان خود تاکید کرد: امروز  حوزه و حوزویان علاوه بر تولید فکر و ایده‌ئولوژی برای جامعه جهانی، باید در زمینه دیده‌بانی و نظارت بر اجرای این ایده‌ها نیز حساس بوده و هر کجا که انحرافی مشاهده کردند تذکرات خود را بیان کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha