چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، رای دادن به ارزش ها در انتخابات را یکی از راه های نشان دادن زنده بودن این ارزش ها عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله محمدتقی مصباح یزدی، شب گذشته در درس اخلاق رمضانی خود در دفتر مقام معظم رهبری در قم با اشاره به مراتب تهذیب نفس در اسلام و آزمایشات الهی، گفت: به طور کلی انسان همواره در طول زندگی در حال آزمایش است و عیار انسان نیز در لابه لای همین آزمایش ها شناخته می شود.

ایشان افزود: جهاد یکی از همین آزمایش هاست که عیار انسان از آن شناخته می شود؛ خداوند فرموده است که "ما جهاد را بر شما واجب کردیم، برای این که شما را بیازماییم و آنچه در دل دارید را محک بزنیم و خلوص شما را به بوته آزمایش بگذاریم"؛ ممکن است در جنگ هم شخص آزمایش شده، نتواند دشمنان را سرکوب کند و نتیجه ای که از جنگ انتظار می رود تحقق پیدا نمی کند، ولی آزمایش تحقق پیدا می کند؛ ما در این آزمایش ثابت کردیم تا چه اندازه حاضریم برای خدا از جان و مال بگذریم.

عضو خبرگان رهبری یادآور شد: مثل منافقین نباشیم که وقتی دیدیم لشکر ما در جنگ شکست می خورد، فرار کنیم و وقتی پیروز شدیم بر سر غنایم بیابییم و بگوییم ما هم از شما هستیم؛ جهاد وسیله آزمایش است تا نشان دهد که بنده واقعی کیست.

رییس موسسه امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: آیات دیگری هم وجود دارد که خداوند فرموده است "خیال نکنید ما شما را بدون حساب و کتاب به  بهشت می بریم، بلکه بارها آزمایش می شوید تا ببنیم که شما چقدر حاضرید، جهاد کنید و یا اینکه از شهدا شوید؟" اگر گفتند باید جهاد کنیم نباید تصور کنیم که وظیفه ما فقط و فقط پیروزی است بلکه با عمل به وظیفه جهاد، از این محیط سربلند بیرون آمده ایم.

ایشان ادامه داد: اگر امر شد که در انتخابات باید شرکت کنید، اگر به کسی رای دهید که شعار انقلابی و ارزش های دینی سر می دهد، پیروز شده اید؛ در این بین حتما وظیفه نداریم به کسی رای دهیم که احتمال بردش بیشتر است، بلکه باید ثابت کنیم که آخرت را فدای دنیای خود نمی کنیم.

آیت الله مصباح یزدی یادآور شد: با این رای به دنیا می گویید که از انقلاب و اسلام سیر و خسته نشده اید و هنوز هم به دنبال کسانی هستیم که ارزش های انقلاب را زنده کنند.

عضو خبرگان رهبری تاکید کرد: وقتی ولی امر مسلمین می گوید در انتخابات شرکت کنید، باید شرکت کنیم و بهترین شخص را انتخاب کنیم، ولی تحقق نتیجه دست ما نیست؛ وقتی ولی امر مسلمین حکم ولایی می دهند، حتی بر مراجع تقلید نیز واجب است که آن را اجرا کنند و این که در آخر این انتخابات چه خواهد شد و چه حکمتی در پی دارد، دست ما نیست.

ایشان با ذکر این مطلب که برخی اشتباه مفهومی در معنی سخن امام(ره) در زمینه مامور به تکلیف بودن دارند، افزود: قطعا هر کار اخلاقی باید با نتیجه همراه باشد، ولی ما از حکمتهای نهایی خبر نداریم و به همین خاطر نباید تصور کنیم که حتما نتیجه را ما باید رقم بزنیم؛ مثل داستان حضرت ابراهیم که ایشان مامور به قربانی کردن فرزند خود شد؛ در حالی که نمی دانست حکمت این کار چیست و نهایتا خدا برای او روشن ساخت.

ایشان در پایان سخنان خود به مساله راحتی قلب در سختی ها از طریق مقایسه دردهای شخصی با مصایب بزرگان دین اشاره کرده و گفت: وقتی که مصایب خویش را با مصایب بزرگی چون کربلا مقایسه می کنیم می بینیم که مصیبت ما ذره ای هم در مقابل حجم این مصایب، ارزش فکر کردن ندارد و به طور کلی هیچ غمی در دنیا با حجم اندوه یک عصر کربلا قابل قیاس نیست.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha