عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: این جریان کم کم بالا گرفت به نحوی که در رده های بالاتر به درگیری و جنگ منجر می شد و در نهایت عقلای هرقوم به این نتیجه رسیدند که با ترویج ارزش ها و مفاهیم اخلاقی، مانع بروز این گونه تنش ها شوند.
این استاد حوزه، اضافه کرد: امروز نیز در بسیاری از کشورهای دنیا مذاهب مختلف با گرایشهای گوناگون حتی در آمریکا و طرفداران دین مسیحیت این موضوع را مطرح و شعار صلح سر می دهند.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، با بیان این که امروز در بسیاری از ممالک تلاش می شود تا با ترویج روحیه صلح طلبی از خونریزیها جلوگیری شود گفت: در مقابل همه این اقدامات، اکنون دیده می شود در فلسطین چه اتفاقاتی می افتد.
وی در ادامه بیان داشت: حتی در کشور خودمان نیز انواع اختلافات سیاسی، اعتقادی و مذهبی وجود دارد.
آیت الله مصباح یزدی با طرح این سوال که انسان باید در برابر این اختلافات چه کاری انجام دهد؟، تصریح کرد: در این خصوص برخی ترویج روحیه مدارا و صلح طلبی را به میان می آورند، اما باید دید موضوع صلح طلبی تا عملیاتی شدن چه حد عملی است و در آینده چگونه جواب می دهد.
عضو خبرگان رهبری در ادامه سخنان خود بیان داشت: باید در این عرصه تصمیمی قطعی گرفته شود، چنانچه هر شخصی باید مشخص کند که دین درست است یا خیر؛ در بحث ولایت فقیه نیز که امام خمینی (ره) یک بار آن را مطرح کرده و فرمودند: اگر می خواهید گرفتار استبداد نشوید، تابع ولایت فقیه باشد نیز اینگونه است.
این استاد حوزه، در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: متاسفانه کسانی هستند که خود را پیرو خط امام می دانند اما نه حرف امام خمینی (ره) را نقل می کنند و نه آن را می پذیرند و بالاتر از امام(ره) حرف معصومین(ع) و خداوند را نیز غلط می دانند.
بر اساس اعلام پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه صنعتی اصفهان، وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اینکه در مورد عمر انسان دو تعریف وجود دارد، یکی نامحدود و معتقد به معاد و دیگری محدود در زندگی دنیایی؛ خاطرنشان ساخت: میان این دو تفکر حد وسطی وجود ندارد، بنابراین مدارایی وجود ندارد چرا که نمی توان از کنار آن گذشت.
آیت الله مصباح یزدی با تأکید بر این که تا زمانی می توان مدارا کرد که موضوع به نفی و اثبات نرسد، گفت: اگر در زندگی به دین معتقدیم، باید یک دیندار واقعی باشیم.