ابوالفضل گایینی، عضو هیات علمی پژوهشگاه حوزه ودانشگاه، همزمان با هفته دولت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به اهمیت و نقش مدیریت اسلامی در جامعه جهانی، گفت: مدیریت اسلامی فضای معرفتی جدیدی را فراروی مدیریت جهانی قرار میدهد.
وی به محدود شدن فضای مدیریت جهانی اشاره کرد و ابراز داشت: مدیریت جهانی خود را در محسوسات و مادیات محدود کرده است و نظریه مدیریت اسلامی باید این فضا را شکسته و رویکردی جدید و تعریفی درست از مدیریت را ارائه کند.
عضو هیات مدیره انجمن مدیریت اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به نیاز جامعه مدیریت به مدیریتی با بهرهگیری از عنصر ایمان، افزود: جامعه مدیریت جهانی هرچه به سمت جلو پیش میرود، خود را نیازمند الگویی فرا مادی در عرصه مدیریت میبیند.
گایینی به غفلت و بی تفاوتی نسبت به موضوع مدیریت اسلامی اشاره کرد و افزود: اگر چتر مطالعات اسلامی در زمینه مدیریت باز شود و محققین حوزوی در این زمینه فعال تر عمل کنند، دیگر نیازی به این همه فراز و فرود و فرسایش و آسیب از ناحیه نظریه پردازی در زمینه مدیریت وجود نخواهد داشت.
وی درباره اثرات مدیریت اسلامی تصریح کرد: مدیریت اسلامی نگرشی وسیعتری را به جامعه عرضه میدارد که انسان اقتصادی را به انسانی معنویت گرا تبدیل میکند؛ البته در این راه متحمل بهای سنگینی شده است.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ، دانش بومی در زمینه فرهنگ را از بزرگترین نیازهای مورد پیگیری محققین دانست و گفت: محققین حوزه و دانشگاه به این نتیجه رسیدهاند که نیاز به دانشی بومی در زمینه مدیریت است که با هنجارها و ارزش ها و فرهنگ کشور ما هماهنگی داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: در بحث مدیریت غربی مولفه هایی مانند سود مادی مورد نظر قرار میگیرد، ولی این متغیرها در کشورهایی که مادی گرا نیستند، موثر نیست و افراد با مولفه مادی برانگیخته نمی شوند.
گایینی یادآور شد: در ایام محرم و صفر در کشور ایران افراد و کارکنان بدون در نظر گرفتن سود و منفعت حتی بیشتر از ساعات کاری خود به انجام وظیفه میپردازند و این انجام وظیفه با الگوهای غربی مطابقت و خوانایی ندارد.