آيت الله ميلاني امروز در دیدار با اعضاء كانون مداحان قم در سخنانی اظهار داشت: در شعر استعارات، كنايات و اقسام كلمات فراوان است و اين موارد از محسنات شعر شمرده ميشود.
وی ضمن اشاره به اشعار حافظ افزود: در اشعار حافظ از «مي» بسيار سخن گفته شده، ولي اين الفاظ بر معناي حقيقي خود نيست و براي آن الفاظ، معناي خاصي در نظر گرفته ميشود و اصطلاح است.
استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: برخي از اساتيد فقه همانند ميرزا كاظم تبريزي، با توجه به اشعار بعضي از شعرا گفته است: اگر قرار باشد تمامي الفاظ را به معناي حقيقي مطرح كنيم، بايد تمام شعرا را متهم به فسق و فجور نماييم.
آيت الله ميلاني در ادامه گفت: اشعاري كه بعضي از شعرا در حجت اهل بيت (ع) سروده اند و داراي كلمات فوق باشد و منظور معناي لغوي باشد، كفر است و طبق آيات و روايات ائمه اطهار(ع)، عبد خداي متعال مي باشند و شريك خدا نيستند و بايد بدانيم خلقت ما به دست خداوند است و تمام شئون مرگ ما نیز به دست او است.
شعر ديني در زبان فارسي حدود 1100 سابقه دارد
در ادامه این دیدار استاد مجاهدي شاعر اهلبیت(ع) نیز در سخنانی اظهارداشت: قلمرو موضوعي شعر ديني در زبان فارسي حدود 1100 سال سابقه دارد و در اين خصوص پيشينه مكتوب به صورت سند وجود خواهد داشت.
وي گفت: در صده سوم در قم، 40 شاعر شيعي زندگي كردهاند كه به هر دو زبان فارسي و عربي مسلط بودهاند و اين افراد از دوستداران سرسخت اهل بيت (ع) ميباشند. اشعار فارسي ابو جعفر عطار قمي از نظر دلنشيني، زيبايي و غناي محتوايي به مراتب بهتر از رودكي سمرقندي است، ولي متاسفانه چون شيعه حضرت علي (ع) بوده، يك بيت از اشعار وي باقي نمانده است.
استاد مجاهدي با بيان اينكه " تاريخ قم به زبان عربي نگاشته شده و مجدداً به زبان فارسي ترجمه شده است" گفت: وضع شعر آييني به زبان فارسي، قدمت باشكوهي دارد و متاسفانه مرور زمان، دخالت برخي قرائتهاي ناخواسته و نا مستند و وارد شدن مطالب واهي، خرافي و گزاف، اصل متن را به حاشيه برده است؛ مخصوصا بعد از نگارش مقتل « حجت الــشهداء ».
وي استفاده از الفاظ شبههدار در شعر را نامانوس بيان كرد و ضمن قرائت چندين بيت شعر با مصداق به حول اين موضوع پرداخت.