جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

احادیث اهل‌بیت‌(ع) سرمایه‌ ای بزرگ برای ساخت تمدن اسلامی‌است و نباید به آنها، به چشم تکمیل‌کننده یک سخن یا یک پژوهش نگریسته شود، بلکه باید از این سرمایه‌ها به بهترین نحو در ایجاد سبک زندگی اسلامی بهره برد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت‌الله محمدی ری‌شهری، پیش از ظهر امروز در همایش حدیث رضوی که در تالار شهید آوینی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم برگزار شد، با اشاره به اهمیت و جایگاه روایات حضرات معصومین‌(ع) در شکل‌دهی سبک زندگی، گفت: سبک زندگی یکی از مهمترین‌ ابعاد تمدن اسلامی است.

وی ادامه داد: پس از سخنرانی سال گذشته مقام معظم رهبری پیرامون مسئله سبک زندگی، این بحث در سراسر کشور، در حوزه‌های مختلف مورد توجه واقع شد که برگزاری همایش حدیث رضوی نیز در همین راستا بوده است.

رییس موسسه دارالحدیث افزود: برای دریافت بهترین الگو از زندگی اجتماعی و اسلامی، باید به اصول و مبانی اعتقادی خود که نمونه‌های بارز آن همانا پیامبر(ص) و اهل‌بیت‌(ع) هستند، توجه جدی داشت و این اصول را در حوزه‌های مختلف زندگی پیاده کرد.

آیت الله ری شهری ادامه داد: برخی از شیوه‌ها و خصائل رفتاری اهل‌بیت(ع) منحصر به زمان و مکان خاصی نبود و در همه زمان‌ها و مکان‌ها بی کم ‌و کاست می‌توان از آنها الگو گرفت که از آن جمله می‌توان به حسن خلق و نحوه تعامل با مردم و بسیاری امور دیگر نام برد، ولی برخی دیگر از خصلت‌ها و ویژگی‌های اهل‌بیت‌(ع) نیز مشمول قاعده زمان و مکان است که نوع و شیوه‌ آن را در زمان‌های مختلف متغیر می‌سازد از جمله نوع خوراک، پوشاک، مَرکب و... ؛ البته باید به یاد داشت که برخی از خصایل نیز ویژه و خاص خود حضرات معصومین‌(ع) بوده است و دیگران نمی‌توانند به آن خصایل دست‌یابند.

تولیت حرم حضرت عبدالعظیم,) با اشاره به این که هرکدام از این اصول باید در آثار پژوهشی به ویژه در حوزه سبک زندگی مورد توجه واقع شود، ابراز داشت: نکته مهم اینجاست که احادیث اهل‌بیت‌(ع) سرمایه‌های بزرگ برای ساخت تمدن اسلامی‌است و نباید به آنها، به چشم تکمیل‌کننده یک سخن یا یک پژوهش نگریسته شود، بلکه باید از این سرمایه‌ها به بهترین نحو در ساخت سبک زندگی اسلامی بهره برد.

وی یادآور شد: اگر با در نظر گرفتن همه رفتارهای اهل‌بیت‌(ع)، اصول حاکم بر سیره‌ ائمه‌(ع) را استخراج کنیم، می‌توانیم در بخشی که قابل انطباق به همه زمان‌ها و مکان‌هاست به یک‌سری اصول ثابت برسیم.

آیت الله ری شهری افزود: پیامبر(ص) و اهل‌بیت‌(ع) در زمان‌ها و مکان‌های خاص، شیوه‌های رفتاری خاصی را نیز عرضه‌ کرده‌اند که اگر به طور دقیق به این رفتارها دقت شود، می‌توانیم یک سری اصول حاکم بر تمامی زوایای زندگی را استخراج نماییم.

رییس موسسه دارالحدیث، عقل و فطرت را به عنوان مهم‌ترین مبنای رفتاری در سیره حضرات معصومین‌(ع) ذکر کرد و گفت: تمامی رفتارهای پیامبر(ص) و اهل‌بیت‌(ع) مبتنی بر عقل و فطرت است و به همین‌ دلیل هم حکمت‌آفرین است و هم در زیبایی و لطافت هیچ سخنی را یارای مقابله با آن نیست. همچنین روایات برجای ‌مانده از حضرات نشان می‌دهد که چقدر اسلام و تشیع با عقل و فطرت در هم آمیخته است.

وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اصول اصلی در رفتار حضرات معصومین‌(ع)، حق‌مداریست. این حق‌مداری نیز در تمامی رفتارها، حرکات و سکنات اهل‌بیت‌(ع) در طول تاریخ قابل روؤیت است.

تولیت حرم حضرت عبدالعظیم(ع)، احسان را از دیگر خصوصیات بارز اهل‌بیت(ع) دانسته و تصریح کرد: زندگی ائمه‌(ع) در همه ابعاد نیکو و نمونه بود و این الگوی زیبا را نیز در سراسر جامعه نشر می‌دادند و هرکسی در رویارویی با ایشان به زیبای این خصال پی می‌برد.

آیت‌الله ری‌شهری خاطرنشان کرد:‌ اعتدال و میانه‌روی و همچنین آسان‌گیری به همراه نظم و منطبق و حکمت از دیگر خصایل و اصول اصلی سیره اهل‌بیت‌(ع) است و باید با الگو گیری از سیره این بزرگواران، در مسیر سعادت گام برداریم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha