چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024

مدیر حوزه‌های علمیه با تاکید بر این‌که جهانی شدن اسلام، با تقویت حوزه‌های علمیه محقق می شود، گفت: رسالت امروز حوزه‌های علمیه بستن عرصه بر دنیامداران است.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری حوزه به آمل، آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری، پیش از ظهر امروز در آیین آغاز سال تحصیلی حوزه علمیه مازندران با بیان این‌که حوزه‌های علمیه در طول سال مشغول درس، بحث، پژوهش و تبلیغ هستند، اظهار داشت: اگر یک روز را به عنوان آغاز سال تحصیلی در حوزه نام‌گذاری می‌کنیم، برای همراهی با دیگر مراکز آموزشی و پژوهشی کشور است.

وی ادامه داد: اگر حوزه‌های علمیه در دایره‌ای محدود بودند، اکنون دین خدا در دنیا پرآوازه نبود؛ بنابراین باقی ماندن دین خدا به برکت مجاهدت و تلاش‌های شبانه‌روزی عالمان دین بوده که در این مسیر، محرومیت‌ها را به جان خریده اند.

معاون جامعه و روحانیت جامعه مدرسین حوزه با بیان اینکه دنیای امروز، دنیای دنیامداران است، تاکید کرد: سالت امروز حوزه‌های علمیه بستن عرصه بر دنیامداران است؛ زیرا آنان سعی می‌کنند تا با ایجاد بی‌انگیزگی در جوانان، از گسترش اسلام در جهان جلوگیری کنند.

آیت‌الله حسینی بوشهری، نقش حوزه‌های علمیه را تداوم رسالت پیامبر اعظم‌(ص) و ائمه اطهار‌(ع) عنوان کرد و گفت:

همان‌طور که فرزندان ما در دوران دفاع مقدس با جدیت از مرزهای جغرافیایی حراست کردند، امروز هم باید آنان را تشویق نمود تا با ورود به حوزه‌های علمیه، مرزبان فکری و اعتقادی دین اسلام در مقابل دشمنان باشند؛ زیرا اگر مرزهای فکری و اعتقادی حفظ شود، مرزهای جفرافیایی نیز باقی خواهد ماند.

مدیر حوزه‌های علمیه تأکید کرد: در شرایط امروزی که دشمن تمام سعی و تلاش خود را برای بی‌انگیزگی به کار بسته است، وظیفه طلاب و روحانیون آن است که متناسب با ادبیات و توجه مخاطبان، مطالب روز را طراحی و بیان نمایند.

وی در ادامه ثبات و پایداری را از مهم‌ترین ویژگی‌های یک طلبه موفق عنوان کرد و افزود: اگر کسی بدون مبنا دین را بپذیرد، همان‌گونه نیز از مرز دین خارج خواهد شد، اما اگر بر پایه سنت و اصول اسلام دین را پذیرفت، آن اعتقاد ثابت و پابرجا خواهد ماند.

عضو خبرگان رهبری، جهانی شدن اسلام را در سایه تقویت حوزه‌های علمیه امکان‌پذیر دانست و گفت: بر اساس روایات معصومین‌(ع)، اگر علوم اهل‌بیت‌(ع) به درستی برای مردم تبیین شود، قطعاً گرایش آنان به مکتب اسلام افزایش خواهد یافت؛ بنابراین، جهت فراهم کردن زمینه گسترش دین خدا، باید از فرصت‌ها نهایت استفاده را برد و در آموختن آن چه که لازمه این گسترش است، تلاش و اهتمام داشت.

وی همچنین تقویت بُعد اخلاقی، دینی و دانشی در حوزه‌ها را برای روحانیت‌، بزرگ‌ترین کار عنوان کرد و ابراز داشت: طلاب و روحانیون باید به دور از مدرک‌گرایی و با اخلاص، به تحصیل بپردازند تا در جامعه تأثیرگذار باشند.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در پایان سخنان خود، با اشاره به اینکه استان مازندران، مهد عالمان بزرگ است، افزود: این استان حق بزرگی بر گردن اسلام و شیعه دارد و امروز حوزه علمیه قم به خاطر وجود شخصیت‌هایی که در این دیار پرورش یافته‌اند، به خود می‌بالد.

گفتنی‌ است، در پایان این مراسم، با اهداء لوح سپاسی از سوی تولیت مؤسسه آموزشی امام حسن عسکری‌(ع) آمل، از شهردار شهر آمل برای همکاری در توسعه و گسترش این مدرسه قدردانی شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha