جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

گرگ­های خون ­آشام استکباری با معیارهای متفاوت و کلیشه­ای خود با جهان برخورد می‌کنند و وقعی به جنایات رژیم صهیونیستی نمی­نهند و تنها علمای خبیر، بصیر و سیاستمدار اسلامی می­توانند با آنها مقابله کنند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی؛ پیش از ظهر امروز در مراسم آغاز سال تحصیلی 93-92 مجتمع آموزش عالی فقه، با اشاره به شاخصه­های قبولی عبادت، اظهار داشت: علاوه بر عبادات خاص، عبادات عامی نیز وجود دارد که بر مبنای آن می­توان به اعمال مباح نیز رنگ و بوی عبادی بخشید.

وی به اهمیت قصد قربت در انجام عبادات اشاره کرد و افزود: هر عملی که بخواهد در سیر الی­الله مؤثر باشد، باید دارای شرایط خاصی باشد که نخستین شرط آن خلوص در عمل است؛ بنابراین مبلغان باید به این شرط مهم توجه روزافزون داشته باشند.

رییس جامعة­المصطفی(ص) با بیان این‌که عبادت مسلمان، بخشی از سبد زندگی و تمدن اسلامی به‌شمار می‌آید، بیان کرد: مسلمانی، بدون عبادت، مناجات و زیارت معنا ندارد و انسان مسلمان نمی­تواند بدون عبادت به رشد و کمال برسد.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی با بیان این که غرق شدن در هدایت دیگران و به فراموشی سپردن تربیت نفس خود از بزرگترین آفت­های تبلیغ دین است، یادآور شد: عیار هر عبادتی به معرفت عمل، نفس و خداوند متعال، اندازه­گیری می­گردد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، با اشاره به لزوم خضوع و خشوع در عمل، خاطرنشان کرد: خضوع و خشوع در عمل، نشانگر توجه، تحول و دگرگونی درونی است که در مر­حله بعد در عمل او جلوه­گر می شود.

رییس جامعة‌­المصطفی(ص) با بیان این‌که عبادت، باید با لذت و احساس شیرینی آن همراه گردد، ادامه داد: بر اساس به روایات، یکی از نشانه­های مؤمن، لذت بردن از عبادت است؛ اگر مسلمانی از عبادت و شب­زنده داری احساس سختی کرد، بداند که از واژه ایمان دور شده  و عنوان مؤمن بر او صادق نیست.

وی اضافه کرد: استمرار و مداومت در عبادت، نهان بودن عبادت به ویژه در عبادات استحبابی، رعایت اهم و مهم در سلسله مراتب واجبات و مستحبات، اهتمام به کسب روزی حلال، دوری از نمایه دادن عبادت در بین مردم و استفاده از فرصت­های زمانی و مکانی در انجام عبادات از مواردی است که طلاب باید به آن توجه داشته باشند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، با اشاره به توقیفی بودن عبادات، تصریح کرد: اعمالی که در متن دین ذکر نشده باشد، باید از زندگی مبلغ به دور باشد.

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی، در ادامه با اشاره به شرایط جهان اسلام و با تأکید بر لزوم هوشیاری علمای اسلامی، گفت: شرایط کنونی امت اسلام، بصیرت و هوشیاری علمای اسلامی را می­طلبد تا آتش فتنه در میان امت اسلام به خاموشی گراید.

وی یادآور شد: گرگ­های خون ­آشام استکباری با معیارهای متفاوت و کلیشه­ای خود با جهان برخورد می کنند و وقعی به جنایات رژیم صهیونیستی نمی­نهند و با پیشرفت­های علمی و مشروع و فناوری­های نظامی بسیاری از کشورها مخالفند که تنها علمای خبیر، بصیر و سیاستمدار اسلامی می­توانند با آنها مقابله کنند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت های مجتمع آموزش عالی فقه، ابراز داشت: تشکیل این مرکز، ابتکاری جدید بود که امیدوارم منشور پیدایش این مجتمع به شکل کامل اجرایی گردد تا شاهد اثرگذاری روز افزون فقه  و عرضه فقه پویا و پاسخگویی به مسائل جدید در اسلام باشیم.

وی افزود: طلاب باید با رشد و تعالی علمی خود، موجب رشد و غنای فقه، با نگاه مقارن و تطبیقی با حقوق جدید و زمینه­سازی برای تولید نظامات فقه و علوم پیرامون آن گردند.

رییس جامعة­المصطفی(ص) در پایان، با اشاره به گذشت یک دهه از تشکیل این مجتمع فقهی، بیان کرد: در آغاز دهه جدید، باید تخصص­های جدید در فقه ایجاد کنیم تا با تطبیق آن بر حقوق جدید و نظامات اجتماعی و سیاسی، موجب گشودن عصر جدیدی در فقه پویا گردیم.

گفتنی است، در پایان این مراسم، از هفتاد دانش­پژوه برتر سال تحصیلی گذشته این مجتمع تقدیر و تشکر گردید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha