شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

عضو خبرگان رهبری، دوران دفاع مقدس را نقطه عطفی در تاریخ اسلام خواند و تاکید کرد: باید فرهنگ جهاد و شهادت در جامعه حفظ و تقویت شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت‌الله مصباح یزدی، شب گذشته در مراسم آغاز سال تحصیلی مدرسه علمیه معصومیه(س)، با گرامی داشت حماسه آفرینی رزمندگان در دوران دفاع مقدس و تاکید بر حفظ و تقویت فرهنگ جهاد و شهادت در جامعه، اظهار داشت: دفاع مقدس نقطه عطفی در تاریخ اسلام بود.

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در ادامه با اشاره به این که در زمانی زندگی می‌کنیم که ویژگی های خاص آن با هیچ دورانی قابل مقایسه نیست، ادامه داد: پیشرفت تکنولوژی و رشد ارتباطات، عالم را مرتبط و زمینه انتقال روش ها، ارزش‌ها و باورها را با سرعت فراهم کرده است.

ایشان با بیان این که امروزاز طریق فضای مجازی می‌توان با دورترین نقطه جهان ارتباط برقرار کرد، ابراز داشت: نتایج این پیشرفت‌ها، تحولات و تغییراتی است که در افکار و عقاید انسان‌ها شکل می‌گیرد.

 

فعالیت شبانه روزی علیه تشیع

عضو خبرگان رهبری با تاکید بر این که شمار رسانه هایی که شبانه روز علیه شیعه و اسلام فعالیت می‌کنند، بسیار زیاد است، یادآور شد: در سایه رشد تکنولوژی، زمینه های فساد اخلاقی نیز فراهم تر شده است.

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) بیان داشت: در سایه تحولات دنیا، شرایط زندگی و مسئولیت‌ها نیز بسیار تفاوت پیدا کرده و امکان ترقی و سقوط آسان تر گردیده است.

آیت‌الله مصباح یزدی با بیان این که تکالیف ما از نظر وسعت و شدت، نسبت به گذشته تغییر کرده است، خاطرنشان کرد: ما پس از چندسال درس خواندن فکر می‌کردیم، چه کاری می‌توانیم انجام دهیم چرا که شرایط بسیار با امروز متفاوت بود.

ایشان تصریح کرد: در آن دوران، طلبه جرأت نمی کرد وارد دانشگاه شود، چه رسد به این که از وی سوالی اسلامی و شرعی بپرسند.

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان این که در آن دوران یکی از کارهایی که در حوزه قم انجام گرفت، انتشار مجله ای با عنوان «مکتب اسلام» بود، ابراز داشت: این مجله در آن زمان، ابتکار پیشرفته ای قلمداد شد و در آن مقالات مختلفی درج می‌شد؛ البته این مسئله نشان می‌دهد که آن قدر زمینه کار محدود بود که فقط یک مجله منتشر می‌گردید.

آیت‌الله مصباح یزدی تصریح کرد: به برکت خون شهدا و پیروزی انقلاب شرایطی برای طلاب فراهم شده تا نکاتی را که از اسلام یاد گرفته اند، به دیگران منتقل کنند.

عضو خبرگان رهبری با تاکید بر این که باید از امکانات فعلی بهترین استفاده را کرد و شکرگزار نعمت های الهی باشیم، خاطرنشان کرد: ما نباید عقب گرد داشته باشیم و دیگران به پیشرفت های بیشتری دست یابند.

 

چارچوب های مقابله با شبهات

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به این که امروز زمینه معرفی و تبلیغ دین به خوبی فراهم است، اظهار داشت: با علم، همت، فکر روشن و مدیریت صحیح می‌توان به جنگ با شبهات و نقشه های دشمنان رفت.

 

چه کسانی مورد لعن اهل بیت(ع) قرار می‌گیرند؟

آیت‌الله مصباح یزدی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که در مکتب اهل بیت(ع) تحصیل برای مال و فخر فروختن، هیچ ارزشی ندارد، گفت: کسانی که علم را یاد بگیرند و در جامعه نشر دهند تا به موقعیتی برسند، مورد لعن اهلبیت(ع) قرار دارند.

ایشان با توصیه به طلاب جدیدالورود، اظهار داشت: کسانی که تازه طلبه می‌شوند، باید بدانند این یک کار مستحب نبوده و یکی از موکد ترین واجبات است؛ چرا که می‌توانند موجب نجات خود و میلیون‌ها انسان از ضلالت و گمراهی شوند.

 

مسئولیت شرعی طلاب

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) تاکید کرد: کوتاهی در تحقیق و پژوهش و درس خواندن برای طلاب مسئولیت شرعی دارد.

آیت‌الله مصباح یزدی با بیان این که طلبگی حوصله و تحمل زیاد می‌خواهد، ابراز داشت: طلبه شدن نظیر رفتن به جهاد است؛ چرا که نباید توقع لباس اتوکشیده و رفاه طلبی را داشته باشند.

ایشان با اشاره به این که باید قصد و نیت خود را در تحصیل علم خالص کنیم، تصریح کرد: طلاب باید نسبت به عقاید جوانان مسئولیت پذیر باشند؛ چرا که جوانان بسیاری در معرض شبهات قرار دارند.

رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: دغدغه نسبت به دین جوانان و حفظ نظام اسلامی از مصادیق اهم هستند که ترک آن‌ها حرام است.

آیت‌الله مصباح یزدی با تاکید بر این که کسانی که نظام شاهنشاهی را دیده باشند، تفاوت آن دوران را با نظام اسلامی متوجه می‌شوند، گفت: اکثر جوانان به دلیل آن که دوران طاغوت را تجربه نکرده اند، نمی دانند که نظام اسلامی چه ارزش والایی دارد.

عضو خبرگان رهبری با اشاره به این که پاداش رفع مشکلات عقاید و فکر مردم توسط طلاب قابل مقایسه با درمان بیماران توسط پزشکان نیست، تصریح کرد: طلاب باید علاوه بر اهتمام به اولویت ها، خودسازی داشته  باشند؛ چرا که در غیر این صورت شیطان بر آن‌ها مسلط می‌شود.

آیت‌الله مصباح یزدی تاکید کرد: طلاب باید علاوه بر تحصیل مجدانه علم، نسبت به شرایط داخل و خارج، در حد ضرورت شناخت داشته باشند تا تکلیف خود را بشناسند.

 

مسئولیت‌ها را به دلسوزان دین واگذار کنیم

آیت‌الله مصباح یزدی در پایان با تاکید بر این که اگر باور ما این است که اسلام تنها راه سعادت در دنیا و آخرت است، باید ترویج معارف اسلام ناب هدف اصلی باشد، تصریح کرد: باید به کمک دیگران مسئولیت‌ها را به کسانی واگذار کنیم که مروج اسلام باشند و دلشان برای دین بسوزد.

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha