به گزارش خبرگزاری حوزه، غلامعلی حداد عادل، امروز در همايش بينالمللي ميراث مشترک ايران و هند در قم، اظهارداشت: آنچه تاکنون در خصوص تاريخ مراودات هند و ايران نگاشته شده است، یا کامل نیست و یا این که به صورت موضوعي بوده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار تدوین مستند تاريخ جامع مراودات فرهنگي ايران و هند، برای شناخت بهتر فرهنگ و تاریخ دو کشور شد و افزود: دستيابی به گنجينه بزرگ ميراث فرهنگي و اسلامي ايران و هند، نيازمند ورود محققان و پژوهشگران به اين عرصه است.
حداد عادل خاطر نشان كرد: گروهي از پژوهشگران نزديك به دو دهه است كه سه جلد از يک مجموعه شش جلدی دانشنامه شبه قاره هند را منتشر كرده اند و اين مجموعه بخش مفصلي از تاريخ هند را بيان كرده است.
وی با اشاره به اين كه گنجينه بزرگ ذخاير اسلامي و ايراني در هند موجود است، گفت: بالغ بر يك ميليون نسخه خطي فارسي در كتابخانه هاي هند موجود است، همچنين بسياري از نسخ خطي و تاريخي هند نيز در ايران موجود است كه نشانگر وجود بخش عظيمي از ميراث مكتوب فارسي در هند است.
رييس فرهنگستان زبان و ادب فارسي ادامه داد: اين ميراث مكتوب نشانگر جلوه هايي از عرفان، فقه، معارف، ادبيات، ديانت و سياست و ديگر موضوعات تاريخي است كه ريشه يك هزار ساله در هند دارد.
وی با بيان اين كه تاريخ و فرهنگ ايران و هند با يكديگر سنخيت دارند، ابراز داشت: این دو كشور از نظر قرابت تمدني از يك جنس هستند.
انتهای پیام 313/17