به گزارش خبرگزاری حوزه به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت ، حجت الاسلام والمسلمین روحانی در این دیدار،ضمن خیرمقدم به علما ، بزرگان و صاحب نظران و مبلغین جامعه آمریکا از برگزارکنندگان این جلسه قدردانی کرد.
رییس جمهور با بیان اینکه در دنیای امروز، تبلیغ دین، هم آسان و هم سخت شده است، به افراط و تفریط برخی گروهها و جامعه اسلامی اشاره کرد و گفت:برخی در برابر تمدن جدید،آن چنان هضم و دچار خودباختگی شدند که انگار از اسلام، جز مناسک و عبادات،هیچ چیز دیگری در دنیای امروز نباید مورد بهره برداری قرار گیرد.
وی افزود: از طرف دیگر در برابر تمدن امروز،جامعه اسلامی و نسل جوان دچار افراط و تفریط شد و در سالهای اخیر یک نوع قرائتی از اسلام در برخی از جوامع تبیین شد که گویی از اسلام، بابی جز جهاد وجود ندارد.
رییس جمهور با بیان اینکه متاسفانه در مواردی، کشتن آدمها تبدیل به کار نیک شده است، تاکید کرد: ایجاد رعب و وحشت در میان جوامع، به شیوهای برای ترساندن یا به تسلیم کشاندن کافر تبدیل شده است.
وی گفت: امروز در دنیای اسلام و در منطقه حساس خاورمیانه، بدترین گرفتاریها بعد از مداخلات خارجی، افراطگرایی ، خشونت و تروریزم است. متاسفانه این افراطگرایی، گاهی به نام دین و جهاد ترویج شده است.
رییس جمهور با اشاره به مشکلات کنونی در جهان اسلام گفت: در آینده باید از تجربه یکدیگر استفاده کنیم و مبلغین کشورها با فرهنگهای مختلف باید بهترین شیوه را برای ترویج دین به کار گیرند.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی افزود: متاسفانه امروز اسلام هراسی در دنیا به عنوان یک شیوه مطرح شده است.
رییس جمهور در ادامه این نشست،رهبران اسلامی آمریکا را سمبلی از وحدت مسلمانان دانست و گفت: ما در شرایط کنونی نیاز به وحدت همه، هم در مسائل جزئی و هم در اصول داریم.
وی نقش رهبران اسلامی در جامعه آمریکا را در نزدیک کردن دو ملت مهم دانست.
رییس جمهور در ادامه این نشست به بحران سوریه اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران، معتقد است، تصمیم نهایی در هر کشوری با مردم آن کشور است که البته وظیفه همه ما این است که جلوی خونریزی را بگیریم ، هر فردی که کشته می شود باعث تاسف همه است. همه باید تلاش کنیم مشکلات منطقه از جمله مسئله سوریه حل و فصل شود.