جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان اینکه دشمن برای آتش فتنه در کشورهای اسلامی از تکفیری‌ها استفاده می کند گفتند: بر علمای اسلام است که چهره واقعی این گروه را به مردم معرفی کنند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید عصر امروز در آیین آغاز به کار رسمی دبیرخانه کنگره بین‌المللی «خطر جریان‌های تکفیری برای اسلام، مسلمین و بشریت و راه‌های برون‌رفت از آن» که با حضور علما و بزرگان شیعه و اهل‌سنت در دفتر معظم‌له در قم برگزار شد، اظهار داشتند: حضور علمای مختلف از مذاهب اسلامی در این نشست نشان‌دهنده این است که شما نیز به خطر جریان تکفیری‌ها در جهان اسلام پی برده‌اید و مایل به محو تفکرهای خطرناک این جریان، از راه منطق هستید.

ایشان با بیان اینکه در تاریخ اسلام خطری به اندازه جریان‌های تکفیری به اسلام و مسلمین صدمه وارد نکرده است گفتند: آتشی که در کشورهای اسلامی روشن شده، به دلیل فعالیت‌ جریان‌های تکفیری است، در این شرایط دشمنان کنار نشسته‌اند و ما را به جان هم انداخته‌اند و از وجود این تکفیری‌ها برای روشن کردن آتش فتنه در کشورهای اسلامی استفاده می‌کنند.

این مرجع تقلید افزودند: زمانی دشمنان اسلام برای تضعیف اندیشه اسلامی، سربازان خود را به بلاد اسلامی  اعزام می‌کردند، ولی امروز برای رسیدن به اهداف شوم خود از این جریا‌ن‌های تکفیری استفاده می‌کنند و مسلمانان را به دست مسلمانان نابود می‌‌کنند.

ایشان با تاکید براین که در این شرایط، خطر بزرگی جامعه اسلامی را تهدید می‌کند، بیان داشتند: ما در برابر خداوند مسئولیم و نمی‌توانیم نسبت  به فعالیت‌های تکفیری ساکت بشینیم؛ باید  هر کاری که می‌توانیم برای دفع این خطر بزرگ به کار بگیریم.

*برگزاری کنگره، گام نخست است

حضرت آیت الله مکارم شیرازی، با اشاره به برگزاری کنگره «خطر جریان‌های تکفیری» در مهر ماه سال آینده اظهار داشتند: برگزاری این کنگره گام نخست در این راستا می‌باشد، باید علما در ادامه این کنگره به طور جدی وارد شده و همگان را نسبت به این خطر بزرگ آشنا سازند.

ایشان ادامه دادند: این جریان تنها به مسلمانان صدمه وارد نکرده است، بلکه به اسلام ضربه زده است؛ اسلامی که دین رحمت و رافت است و همواره با خشونت برخورد کرده است.

این مرجع تقلید بیان داشتند: تکفیری‌ها در جهان به چهره‌ای خشن شناخته می‌شوند، به گونه‌ای که مردم از آن فرار می‌کنند این در حالی است که  جامعه جهانی در این شرایط آماده پذیرش اسلام است.

*ثابت کنیم که تکفیری‌ها در اقلیت‌اند

ایشان جریان‌های تکفیری را سدی در مقابل جذب افراد به سوی اسلام معرفی کردند و گفتند: ما روحانیون باید  ثابت کنیم که این گروه‌ها بسیار کم بوده  و نسبت به تعالیم اسلامی ناآشنا هستند همچنین نشان دهیم که اکثر مسلمانان با فعالیت‌های این گروه مخالف می‌باشند، تا دنیا حساب آنها را از اسلام و مسلمین جدا بداند.

معظم له افزودند: این گروه کسانی  هستند که رحم ندارند و افراد را در هر جایی که بتوانند مانند بیمارستان‌ها، دانشگاه‌ها مساجد و غیره، به شدیدترین شکل ممکن می‌کشند؛ آنها آثار اسلامی و قبور صحابه را ویران می‌‌کنند، زمانی که رسانه‌‌ها این جنایت‌ها را پخش می‌کنند ضربه بزرگی به اسلامی وارد می‌شود.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که تاکنون کارهایی در این عرصه انجام شده است ولی ناکافی بوده، به تبیین سرچشمه به وجود آمدن این حرکت‌های تکفیری پرداختند و گفتند: نخستین دلیل شکل‌گیری این جریان‌های خطرناک ناآشنایی با کتاب و سنت است؛ آنها برداشت‌های اشتباهی از آیات قرآن درباره توحید شفاعت توسل بدعت و غیره دارند که همین برداشت‌‌های نادرست و غلط این حرکت‌های را سبب می‌شود.

این مرجع تقلید ناآشنایی پیروان مذاهب اسلامی نسبت به یک‌دیگر را دلیل دیگری در این عرصه دانستند و افزودند: مذاهب اسلامی شناختشان از یکدیگر کم است و گاهی شایعات، دروغ‌ها و تهمت‌ها سرچشمه این شناخت می‌شود همین مسئله که از زبان دشمنان آن مذهب مطرح می‌شود موجب دشمنی می‌گردد.

ایشان تصریح کردند: چرا اطلاعات علما و مذاهب درباره یکدیگر را از خود آنها نگیریم و به منابعی استناد کنیم که همه دروغ و تهمت است؛ نسبت به همین شناخت به این گمان اشتباه می‌رسند که با کشتن 6 شیعه یا اهل‌سنت مخالف با دیدگاه‌هایشان به بهشت می‌روند.

*انتقاد از برداشت گزینشی از آیات

ایشان برداشت‌های گزینشی نسبت به آیات قرآن را دلیل دیگری در این عرصه دانستند و گفتند: دلیل چهارم نیز فعالیت دشمنان اسلام است، آنها دیده‌اند کسانی که مزاحم منافع و اهداف شومشان هستند مسلمانان هستند از این رو دنبال تضعیف و ریشه‌‌کن کردن آنها می‌باشند و راهی را که در این مسیر پیش گرفته‌‌اند به جان هم انداختن آنها می‌باشد تا بزرگترین مزاحمشان را در این مسیر شوم کنار بزنند.

ایشان تصریح کردند: گروه تکفیری آمده‌اند و سنت‌های دروه جاهلیت را احیا  کرده‌اند و آنچه را که پیامبر(ص) با آن مبارزه کرده بودند در پیش روی خود قرار دادند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha