به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجتالاسلام والمسلمین حمید محمدی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، امروز در جمع خبرنگاران با تشریح اهداف برگزاری این دوره از آزمون سراسری قرآن، اظهارداشت: اولین هدف ما ارزیابی عملکرد 2 هزار مؤسسه قرآنی تحت نظارت وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی بر اساس تفاهمات انجام شده است؛ چرا که یکی از شرایط حمایت از مؤسسات قرآنی، میزان قبولی آنها در آزمون سراسری قرآن کریم است.
وی ادامه داد: شناسایی استعدادهای برجسته و نخبگان قرآنی و فراهم کردن بستر لازم برای ارزیابی مؤسسات نیز ازدیگر اهدافی است که با برگزاری این آزمون محقق می گردد.
حجت الاسلام و المسلمین محمدی با اشاره به برگزاری دوره های تربیت استاد، تصریح کرد: امسال 700 مربی در زمینه نهج البلاغه و صحیفه سجادیه تربیت میشوند، همچنین دورههای عمومی نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه نیز از ابتدای آبان ماه امسال به صورت فراگیر درهمه موسسات قرآنی کشور آغاز خواهد شد.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآورشد: طرح ملی تلاوت که سال دوم فعالیت خود را میگذراند در16 استان کشوردرحال اجراست و به زودی در سطح شش استان جدید نیزاجرایی می شود .
وی ادامه داد: تربیت 3هزار مربی حفظ، 6 هزار مربی ترجمه و مفاهیم قرآن کریم و تربیت 10 هزار مربی قرآنی مهدها و پیشدبستانیهای قرآنی از دیگرفعالیتهای این معاونت است؛ البته در همین راستا 2هزار مربی نیز برای مناطق محروم تربیت شده اند.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی ادامه داد: امسال اولین دوره حفظ موضوعی قرآن کریم، همزمان با این آزمون برگزار میِشود و در این طرح، حفظ موضوعی آیات قرآن به صورت دستهبندی با موضوعات خاص انتخاب و در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفته است.
وی همچنین زمان برگزاری آزمون سراسری قرآن را 19 مهرماه اعلام کرد و گفت: نتایج این آزمون پایان آبان ماه از طریق سایت معاونت قرآن و عترت اعلام و به برگزیدگان، گواهینامه پایان دوره و جوایز نقدی و معنوی اعطا میشود.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی در پایان به رونمایی از سامانه مؤسسات آموزشی قرآن کشور اشاره کرد و گفت: از طریق این سامانه اطلاعات مربوط به مؤسسات قرآنی کشور و فعالیتهای آنها در حوزههای حفظ، تدبر، ترجمه و مفاهیم، روخوانی، روانخوانی و تجوید قرآن کریم در اختیار مردم قرار میگیرد و تلاش شده که بیش از 1700 مؤسسه فعال قرآنی توسط این سامانه به مردم معرفی شود.