شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

حوزه‌های علمیه مدیون جهاد علمی امام باقر و امام صادق(ع) هستند که خودشان را در این راه فدا کردند تا علوم حقه الهی از بین نرود.

حجت الاسلام غلامرضا انامق نژاد، مدیر مدرسه علمیه صاحب الزمان(عج) شهر مرند در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در تبریز، با اشاره به رسالت سنگین حوزه های علمیه در قبال جهاد علمی امام باقر(ع) اظهارداشت: حوزه های علمیه مدیون جهاد علمی امام باقر(ع) و امام صادق(ع) هستند که خودشان را در این راه فدا کردند تا علوم حقه الهی از بین نرود.

وی افزود: طلاب و روحانیون در حوزه های علمیه باید بیشتر با احادیث ایشان مأنوس شوند و در آن بیندیشند و به عمق آنها پی ببرند.

مدیر مدرسه علمیه صاحب الزمان(عج) مرند ادامه داد: طلاب و روحانیون با ابزار علم و تزکیه می توانند بیشتر از معارف الهی استفاده کرده و آن را در جامعه نهادینه کنند.

حجت الاسلام انامق نژاد عنوان کرد: وظیفه ما در برابر تلاش دشمنان این است که شبانه روز تلاش علمی کنیم.

جهاد علمی امام باقر(ع) در تربیت شاگردان دینی

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سبک زندگی امام باقر(ع)، اظهار داشت: حیات سیاسی امام باقر(ع) مصادف بود با فروپاشی دوران حکومت بنی امیه که به حکومت بنی عباس، انتقال پیدا کرد، درگیری این دو طیف باعث شد فراغتی برای امام باقر(ع) حاصل شود و ایشان از این فرصت استفاده کردند و جهادعلمی عمیق و وسیعی را به راه انداختند که اوج این جهاد در زمان امام صادق(ع) صورت گرفت؛ چرا که اوج انتقال قدرت بنی امیه بود.

حجت الاسلام انامق نژاد ادامه داد: یکی از عرصه‌های جهاد علمی امام باقر(ع) تربیت شاگرد بود که  درهمین راستا  70 هزار حدیث از امام باقر(ع) حفظ و نقل کردند، برخی از شاگردان امام باقر(ع) کرسی درس داشتند و مردم با مراجعه به مسجد سوالات خود را از ایشان می پرسیدند.

وی با اشاره به تاکید امام باقر(ع) به ارزش علم و عالم خاطرنشان کرد: اگر در کتاب اصول کافی به احادیث باب علم نگاهی بیندازیم، امام باقر(ع) درباره ارزش علم و عالم روایات فراوانی ذکر کرده‌اند.

مناظرات علمی امام باقر(ع) مروج مکتب اهل بیت(ع)

مدیر حوزه علمیه صاحب الزمان(عج) شهر مرند در ادامه با بیان این که امام باقر(ع) در کنار تربیت شاگرد و نشر احادیث، مناظراتی با علمای سایر مکاتب و فرق داشتند، عنوان کرد: با توجه به اینکه آوازه امام باقر(ع) توسط مسلمانان در ایام حج بین مردم منتشر می شد، مناظراتی بین امام باقر(ع) و علمای سایر مکاتب صورت می گرفت که ایشان بر این عالمان غالب می شدند و همین امر موجی ایجاد می کرد و موجب ترویج مکتب اهل بیت(ع) می شد.

وی افزود: مناظرتی هم بین امام باقر(ع) و سلاطین اموی مانند حشام بن عبدالملک صورت می گرفت که آنها، این امام همام  را در مجلس علما دعوت می کردند و حتی از فنونی مانند تیراندازی که در بین مردم مرسوم بود، می پرسیدند تا امام را امتحان کنند، اما آنها غافل بودند که امام معصوم به علم الهی متصل است.

حجت الاسلام انامق نژاد تاکید کرد: امام باقر(ع) در زمینه های گوناگون مانند فقه، ادبیات، علوم قرآنی و معارف الهی شاگردانی تربیت کردند و برخی احادیث را تنها به شاگردان مخصوص خود روایت می کردند تا برای آیندگان محفوظ بماند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha