به گزارش خبرگزاری حوزه، در ابتدای این نشست، حجت الاسلام والمسلمین گرجیان، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) گفت: مفهوم اصلی در این نشست، توحید و صفات عالیه الهی از جمله صفت محیط، خبیر و قادر است.
وی افزود: خبیر بودن خداوند به همه موجودات، همان گونه که در صفات عالیه الهی در قرآن بیان شده، به واسطه اتصال لطیف خبیر است؛ به فرموده علامه طباطبایی خداوند از آنجا که نسبت به همه موجودات لطیف است، به همه آنها خبیر هم هست و از احوال آنان آگاه است؛ زیرا هر لحظه به آنها لطف و عنایت دارد.
رییس سازمان بسیج اساتید استان قم خاطرنشان کرد: بحث صفات کمالیه الهی باید با جامع نگری مورد بحث قرار گیرد.
در ادامه این نشست، حجت الاسلام والمسلمین رمضانی نیز با اشاره به اهمیت تحلیل نصوص بر اساس اراده الهی، یادآورشد: دین و متون دینی یک مجموعه کل است و باید همه را با هم و در کنار هم دید و هیچ وقت هیچ مجتهدی نمی تواند با یک یا چند آیه یک حکم فقهی ارایه کند، بلکه باید مجموعه آیات مرتبط را مورد نظر داشت.
حجت الاسلام والمسلمین یزدان پناه، مدیرگروه عرفان مجمع عالی حکمت اسلامی نیز در این نشست با اشاره به توحید و عرفان نظری و علمی در اسلام، گفت: توحید، زمینه آشکاری برای تفحص است که در دین ما مورد تاکید قرار گرفته است، ولی همان گونه که در روایات آمده، نمی توان در ذات الهی تحقیق کرد؛ زیرا ما محدود هستیم و نمی توانیم نگاه جامعی به نامحدود داشته باشیم.