به گزارش خبرگزاری حوزه، علی اصغر طاهرزاده از اساتید دانشگاه در این همایش گفت: با انقلاب اسلامی تاریخ نوین در جهان شروع شده است و هنر نوین این است که در تاریخ جدید جایگاه خود را بشناسیم .
وی تصریح کرد: جایگاهشناسی تاریخی را از دعای ندبه بیاموزیم پس از خلقت آدم(ع) به عنوان پیامبر خدا، یک حیات توحیدی و تاریخی آغاز شد و در زمان پیامبر اکرم(ص) به اوج خود رسید و در دعای ندبه ما جایگاه خود را در این حیات به نوعی امتحان میکنیم تا ببینیم در کجای این مسیر تاریخی قرار داریم.
این استاد دانشگاه گفت: برای این که در این مقطع حیات توحیدی حضور پیدا کنیم باید ببینیم که جایگاهمان کجاست و در این رابطه باید از شهدا الهام بگیریم زیرا آنها فهمیدند که انقلاب تا چه اندازه بزرگ است زیرا به راحتی ندای امام را لبیک گفتند و به وسعت حیات توحیدی انبیاء وارد شدند.
طاهرزاده اظهار کرد: نمونه بزرگ آن را باید در قیام امام حسین (ع) دید امام حسن (ع) برای حفظ تمدن اصیل اسلامی و جان مسلمانان واقعی با معاویه صلح کردند ولی امام حسین (ع) با تمام اصحاب خود در نبرد عاشورا حاضر شدند و این حیات بزرگ تاریخی را عزت دو چندان دادند، شهدای کربلا آن قدر این صحنه را بزرگ میدیدند که برای حضور در این میدان شور و شوق داشتند این دو صحنه بزرگ با مدیریت تاریخی امام حسن و امام حسین (ع) موفق شد.
وی یادآور شد:ما الان اگر با این فرض وارد شویم که اگر این انقلاب در دایره نظام توحیدی است باید با شور و نشاط در این نظام توحیدی حاضر شویم حادثه کربلا امروز هم به خاطر همین نظام توحیدی و همین هستیشناسی توحیدی در تمام تاریخ حضور فعالانه دارد تا امروز هم این اثرات باقی است.
طاهرزاده اظهار کرد: برای حضور در این انقلاب باید ابتدا این حیات توحیدی را خوب بشناسیم و خود را در این حوزه تاریخی قرار دهیم زیرا حضور در این حوزه ما را به وسعت حضور همه مجاهدین و موحدین تاریخ وارد خواهد کرد.
وی گفت: یکی از عواملی که به ما کمک میکند تا نگاه درست تاریخی داشته باشیم، نگاه توحیدی ملاصدرا است پس فلسفه ملاصدرا فلسفهای تمدنساز است که انقلاب اسلامی ما را شکل داد وحرکت امام وامدار نگاه صدرایی است، این انقلاب این خصوصیت را دارد که در آینده حضور جدی داشته باشد و این حضور در آینده نیز باید منطبق بر نگاه صدرایی باشد.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: مقام معظم رهبری عنوان کردند که تفکر ملاصدرایی طوری است که در آینده حضور دارد و مخاطب خود را پیدا میکند؛ انقلاب اسلامی ایران به قدری پیچیده و دارای زوایای مختلف است که باید سالها برای پژوهش در آن تحقیق کنیم در حقیقت انقلاب اسلامی ایران روحی در این جهان مرده است
وی عنوان کرد: پس از شکل گیری حکومت صفوی بزرگانی مثل ملاصدرا و شیخ بهایی به منظور اینکه اجازه ندهند نظام فکری این حکومت به دست صوفیان و متحجرین بیفتد این نظام را شکل دادند که فلسفه ملاصدر به رغم اینکه آن را سیاسی نمیدانند ایدئولوژی آن را شکل دهد و آن را از آسیبها حفظ کند. و نباید از خطرها و آسیبهایی که آن را تهدید میکند غافل شد.