حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی ابطحی درگفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در اصفهان،پیرامون چهارمین جشنواره علامه حلی استان اصفهان اظهار داشت : با مرور تاریخ و گذشته، روحانیون معظم در طول تاریخ و خواندن سرگذشت افرادی چون شیخ مفید، آثار شیخ طوسی، سید مرتضی و سید رضی (اعلی الله مقامهم الشریف )طلاب امروز ما که میراثدار چنین میراث ماندگاری هستند، باید نسبت به کار نگارش و پژوهش اقدام کنند.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان ابراز داشت: همواره ما در حوزه علمیه سعی کردهایم که دربخش آموزش و تدریس برای خواهران بر خط مشی پژوهش اقدام کنیم، از جمله اینکه در عناوین درسی خواهران روش تحقیق و تهیه یک کار پژوهشی تحت عنوان پایاننامه در دستور کار قرار گرفته و این مطلب در همهی سطوح حوزههای خواهران رعایت میشود.
حجت الاسلام والمسلمین ابطحی خاطرنشان کرد: امروز میبینیم حوزههای خواهران در کار پژوهش، توفیقات خوبی داشته و این ثمرهی همین برنامهریزی و تلاش است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر اینکه خواهران طلبه در بخش جشنواره علامه حلی چه اقداماتی کردهاند، تصریح کرد: همه ساله آثار فراوانی در مدارس و حوزههای خواهران آنهم در سطوح مختلف تهیه و ارائه میشود.
عضو شورای عالی و سیاستگذاری جشنواره علامه حلی (ره) استان اصفهان افزود: گردآوری، تجمیع، انجام ارزیابی واحد و موزون، مقایسه و انتخاب آثار برتر این پایاننامهها و آثار همه از جمله وظایفی است که در جشنواره علامه حلی اتفاق میافتد و لذا جایگاه جشنواره علامه حلی بهمنزله تعیین برترینهای سال حوزههای خواهران در موضوع پژوهش است .
وی عنوان کرد: جشنواره علامه حلی (ره) پیش از این تنها بهصورت کشوری و تک مرحلهای بود، اما بعد بنا به تمهیداتی بنا شد سه استان اصفهان، تهران و خراسان که از حوزههای علمیه پررونقتری برخوردار بوده و هستند، پیش از ورود آثارشان به جشنواره کشوری، در سطح استان نیز مرحلهای اولیه و استانی داشته باشند. این کار از سال 1389 تا کنون ادامه داشته؛ طی سه دوره گذشته، حضور طلاب خواهر و حوزههای علمیه خواهران در سطح جشنوارهی استانی مثالزدنی و بسیار خوب بوده است.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان گفت:. در سال 1391 از بین 2034 اثر ارسالی به دبیرخانه 1307 اثر متعلق به خواهران طلبه بود و در بین 40 اثر برتر، 25 اثر باز متعلق به حوزههای خواهران بوده است.
وی درپایان اشاره ای هم به بخش جوایز کرد و متذکر شد: که حمایت از آثار به حمایت مادی و اهداء جایزه منحصر نیست؛ در حال حاضر کاری در دست اقدام داریم و آن، نشر مجموعه آثارِ برتر جشنوارههای گذشته، در قالب یک یا چند مجلد است و امیدواریم که این نحوه حمایت یا شکلهای دیگر حمایت معنوی از آثار برتر و برگزیده جشنواره، در سالها و دورههای بعدی آن تکرار شود.