حجت الاسلام سیدمرتضی حسینی نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرناگر پارلمانی خبرگزاری حوزه با اشاره به فرارسیدن ایام عزای حسینی گفت: با توجه به پیشرفت چشمگیر وسایل ارتباط جمعی و برنامههای متعدد و متکثر شبکههای مجازی، سینما و اینترنت، وعاظ و خطبا برای جذب جوانان نیازمند نوآوری در عرصه منبر و خطابه هستند.
وی با تاکید بر اینکه امروزه جوانان ما به شبکههای مجازی دسترسی دارند، گفت: طبیعتا منبریهای ما هم باید نظریههای به روز، جامع شناسانه، روان شناسانه و یا کارشناسانه داشته باشند. لذا روحانی امروزی نیازمند ارزیابی نیازهای فکری و عقیدتی جوانان است.
نماینده قزوین گفت: در گذشته، در تهران شاید نزدیک به صد منبری سرشناس داشتیم، اما امروز در تهران شاید ده نفر منبری هم نداریم که بتوانند مردم را پای منبرشان جذب کنند، گفت: نهادهایی چون دفتر تبلیغات و یا سازمان تبلیغات اسلامی، باید در عرصه تربیت وعاظ توانمند کادرسازی کنند و منبریهایی مثل فلسفیها، هاشمینژادها، انصاریان و... تحویل جامعه گردد.
این روحانی نماینده با انتقاد از مداحمحوری در مجالس مذهبی و مراسم ترحیم در جامعه گفت: متاسفانه برخی از مداحان، جایگاه خود را تغییر دادهاند و امروزه به جای اینکه مداحان جوانان را برای حضور در پای منبر روحانیت ترغیب کنند. حضور روحانی در مجالس مقدمهای برای میدانداری مداحان شده است.
حجتالاسلام حسینی با تاکید بر اینکه امروزه جوانان و اقشار مختلف مردم نسبت به وضعیت منبر و مجالس اهلبیت(ع) نگران هستند، گفت: در گذشته روحانی منبر میرفت و سخنرانی میکرد، روضهاش را نیز میخواند و البته مداح هم پای منبر روحانیت بود و مداحی میکرد، اما الان، روحانی مقدمهای برای مداحی شده که این نوع برگزاری مجالس اهلبیت(ع)، نادرست و وهن مجالس اهلبیت(ع) است.
وی با تاکید بر اینکه جابهجایی مداح و روحانی یکی از مشکلات اساسی در مراسمهای عزاداری شده است گفت: وقتی مداح به جای روحانی، مردم را نصیحت کند، طرح مباحث تخصصی اعتقادی دینی و علمی از مراسمهای عزاداری حذف میگردد.
حجتالاسلام حسینی افزود: جوانان در تاسوعا و عاشورا، بهدنبال مسایل احساسی هستند و باید از این احساسات پاک برای رسیدن به اهداف مقدس شهدای کربلا استفاده کرده، جوانان را به جوانمردی حضرت علیاکبر و آقا ابالفضلالعباس(ع) دعوت نمود.
وی با تاکید بر اینکه منبری امروزی باید مطالعه، آگاهی و تسلط به مسایل روز داشته باشد، گفت: روحانی باید تلفیقی از همه توانمندیها باشد، یعنی منبری وقتی آگاهی به مسایل روز داشته باشد، جامعهشناسی، روانشناسی علوم تفسیر و فقه را بداند، آنگاه مردم جذب علم و نوآوریهای او میشوند.