به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، شب ششم ماه محرم، در جمع سوگواران عزای حسینی در مجتمع فرهنگی امام خمینی(ره) قم، با بیان این که ائمه معصومین(ع) در میان ارزش های دینی بر روی برخی از اعمال تاکید ویژه ای داشتند، اظهار داشت: اقامه نماز در بین تمام عبادات بسیار مهم است؛ چرا که اگر نماز قبول شود، بقیه اعمال نیز پذیرفته می شود.
وی با تاکید بر این که اقامه امر به معروف و نهی از منکر در مسائل اجتماعی حائز اهمیت است، افزود: حفظ حیا نیز در میان صفات نفس، نقش کلیدی دارد.
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) در ادامه بررسی سبک زندگی ائمه معصومین(ع)، به مسئله عفو و گذشت اشاره کرد و گفت: تاج تمام کرامت ها، عفو و گذشت است.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به این که اگر در زندگی کسی گذشت وجود نداشته نباشد با کینه، قهر و ناسزا مواجه می شود، اظهار داشت: بر طبق آیات قرآن کریم اگر کسی از اقدامات ناصحیح گذشته اش پشیمان شد، نباید او را سرزنش کرد، بلکه باید مورد عفو قرار گیرد.
وی ادامه داد: عفو در برابر خطاکاران، آگاهی دادن و عدم مجادله با جاهلان از توصیه های خداوند به نبی مکرم اسلام(ص) برای موفقیت در رسالت دین بود.
شرمندگی انسان از مطالعه صفحه حوادث مطبوعات
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) با انتقاد از وجود درگیری و نزاع های خانوادگی که منجر به قتل می شود، ابراز داشت: انسان از مطالع شرمنده جنایت های خانوادگی در رسانه ها و مطبوعات، شرمنده می شود.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی در ادامه با اشاره به زمانی که انسان باید گذشت کند، گفت: انسان بهتر است در مسائل شخصی از دیگران بگذرد و در برابر توهین ها سکوت کند.
وی با اشاره به این که انسان در سه زمان نباید گذشت کند، اظهار داشت: در مقابل کسی که خطا کرده، اما هنوز آگاهانه بر اشتباه خود مداومت می ورزد و پررویی می کند، نباید گذشت کرد.
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) افزود: برخی افراد در سال های گذشته مملکت را بهم ریختند و موجب آشوب و اغتشاش شدند و به جای توبه و درخواست عفو؛ بر حق ناصحیح خود تاکید دارند و می گویند حق با ما بوده است.
درخواستی از نیروی انتظامی
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با تاکید بر این که در دین اسلام عدل و احسان در کنار یکدیگر قرار دارند، ابراز داشت: از پرسنل خدوم نیروی انتظامی درخواست می کنم در اتوبان ها یا جاده ها، اگر کسی مرتکب تخلف رانندگی شده و واقعا متوجه اشتباه خودش شد و درخواست بخشش کرد، جریمه اش نکنند.
وی با اشاره به این که اگر اقدامات کسی به دین خدا لطمه وارد کند، نباید این اقدام او را مورد عفو قرار داد، تصریح کرد: اگر امام حسین(ع) در برابر اقدامات یزید گذشت کند، دین خدا لطمه می خورد.
عضو هیئت علمی جامعة المصطفی(ص) افزود: اگر کسی در مراتب مختلف اقدام به تحقیر فردی کند، نباید از وی گذشت و مورد عفو قرار داد.
توصیه ای به جوانان
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی در بخش پایانی سخنان خود ضمن توصیه به جوانان برای مطالعه کتب مرحوم فلسفی، گفت: جوانان سعی کنند کتاب «جوان» مرحوم فلسفی را که شامل بخش های «جوان و ازدواج»، «جوان و غریزه جنسی»، «جوان و احترام به پدر و مادر» و ... می شود را مورد مطالعه قرار دهند.
انتهای پیام/