به گزارش خبرگزاری حوزه حجت الاسلام واعظ صادقی در مراسم شب عاشورای حسینی در همایش عاشوراییان در مدرسه عالی امام خمینی(ره) گفت: شان و منزلت حضرت عباس(ع)به حدی است که شاید در این دنیا کسی نتواند به عظمت و بزرگی آن پی ببرد.
وی افزود: حضرت عباس(ع) شخصیت بزرگی است که چهار امام دست او را بوسیده اند و به این بوسه افتخار کرده اند که نخستین آن حضرت علی بن ابیطالب(ع) بود.
حجت الاسلام واعظ صادقی اظهارکرد: حضرت عباس(ع)نمونه کاملی از یک انسان به تمام معناست و شاید هیچ غیر معصومی را نتوان با ایشان در قرب به خدا و بزرگی و فضل و شان مقایسه کرد.
وی گفت: اگر بخواهیم یکی از عواملی که ایشان را به این مقام ومنزلت رساند را بیان کنیم قطعا مهمترین آن ها ایمان به خدا و ادب ایشان بود؛ ادب در خاندان حضرت عباس(ع) موروثی است زیرا وقتی حضرت عقیل، از پدر ام البنین ایشان را برای امام علی(ع) خواستگاری کرد، پدرش تا متوجه شد که خواستار دخترش امام علی(ع) است گفت که دختری برای ایشان نداریم و وقتی که جناب عقیل از این سخن متعجب شد گفت که دختری در شان حضرت علی(ع) نداریم زیرا اگر کسی بخواهد در این مقام قرار گیرد باید در حد و اندازه های فاطمه(س) باشد که هیچ کسی قطعا در این حد قرارنخواهد گرفت.
حجت الاسلام واعظ صادقی تصریح کرد: ادب یعنی اینکه انسان جایگاه خود را بشناسد و به خاطر شناخت این جایگاه یک قدم از حد خود نه فراتر رود و نه خود را فروتر از آن نشان دهد؛ به همین دلیل که انسان مودب نه به کسی توهین می کند و نه خود را به ذلت می زند؛ او حد خود را می شناسد و روی آن محور حرکت می کند.
سخنران این مراسم گفت: حضرت عباس(س)الگوی اعتدال در رفتار بود؛ اعتدالی که بزرگان دین به ویژه از پیامبر(ص) و امیرالمومنین(ع) و به ترتیب همه ائمه به آن بارها و بارها اشاره کرده اند که بسیاری از بزرگان تاریخ به خاطر عدم رعایت اعتدال از دین خارج شدند و دچار گمراهی شدند.
وی اظهارکرد: امام حسین(ع) در لحظه ای که قرار شد برای گرفتن وقت از دشمن، حضرت عباس(ع) را به مقر دشمن بفرستد ایشان را روح و نفس خود خواندند که قطعا هیچ کسی نخواهد فهمید که این خطاب به ایشان از چه جهت و بوده و چه باری از نظر معنایی دارد.