شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

حضرت آیت‌الله عبدالله جوادی آملی با اشاره به مذاکرات 1+5 تصریح کردند:دعا می کنیم که مذاکره کنندگان ما سرافزار این میدان باشند، در هر صورت ما حرف انقلاب اسلامی را زده ایم که حرف حق است و به همین خاطر نگرانی نداریم؛ زیرا حق و علم با ماست.

 به گزارش خبرگزاری حوزه ،  معظم له عصر امروز 28 آبان‌ماه در مراسم اختتامیه دومین کنگره بین‌المللی علوم انسانی اسلامی گفتند: علوم انسانی به عنوان یک فرضیه برای فهم روش‌مند واقعیت‌ها، پدیده‌ها، رفتارها و کنش‌های انسانی با هدف تربیت فردی و مدیریت اجتماعی زندگی انسان‌ها به کار می‌رود.

ایشان افزودند: عصاره فهم روشمند، یک مطلب است و واقعیت ها، مطلب دیگر، علم انسانی و مانند آن باید با یک ضابطه فنی تدوین شود، به همین دلیل است که تمایز علوم به تمایز موضوعات است،پس باید بر روشن شدن تأیید و تمایز روش‌ها و موضوعات و مشخص شدن صبغه دینی و غیردینی علوم به موضوعات تأکید شود.

این مرجع تقلید تصریح کردند: یک موضوع خاص قطعا یک روش مخصوص به خود را می‌طلبد؛ از این‌رو بحث درباره علوم انسانی اسلامی نیازمند روش عملی و کاربردی و دقیق است؛ نظریه‌پردازی درباره علوم انسانی بدون نقشه جهانی یک بافت فرسوده تحویل می‌دهد.

ایشان گفتند: اگر نقشه جامع جهان‌بینی و مهندسی‌شده در دست ما نباشد، تمام این کنگره‌ها و خروجی آن نظیر یک ساخت و ساز یک ساختمانی است که طولی نمی‌کشد به صورت بافتی فرسوده درمی‌آید؛ زیرا علوم انسانی اسلامی ساختن یک خیابان بدون نقشه جامع شهر است، چراکه رهبری و هدایت علم را معلوم است و تا ندانیم، واقعیت‌هایی که معلوم ما است چیست؟ نه درباره علوم انسانی اسلامی توان سخن داریم و نه درباره علوم دینی، از این رو قبل از ساخت باید نقشه جامعه جهانی را به دست بیاوریم.

*فلسفه الحادی علوم را الحادی می‌کند

حضرت آیت‌الله جوادی آملی خاطرنشان کردند: در رسیدن به الگوی علوم انسانی اسلامی باید ابتدا به شکل جدی به فلسفه توجه کرد زیرا اگر فلسفه بی‌راهه رفت و الحادی شد و نقشه ملحدانه تولید کرد، نخستین آسیب را به خود می‌رساند و بعد همه علوم را الحادی می‌کند.

ایشان با بیان این  مطلب که اگر فلسفه راه مستقیم را طی کرد و به عنوان یک طراح و مهندس وارد صحنه جهان‌بینی شد، نخستین خدمت را به خود می کند، اظهارکرد: وقتی فلسفه الهی می‌شود، به همه علوم خدمت‌رسانی کرده، همه علوم را دینی می‌کند؛ زیرا در فلسفه الهی ثابت می‌شود که در جهان چیزی جز خدا، اسما، اوصاف و آثار خدا نیست و موضوعی غیر از فعل و علم خدا وجود ندارد و با توجه به این که سرنوشت علوم را موضوعات تعیین می‌کند، محال است علم غیردینی و غیراسلامی داشته باشیم.

حضرت آیت الله جوادی آملی با اشاره به وظایف کنگره علوم انسانی اسلامی خاطرنشان کردند: این کنگره باید حساب علم را از عالم جدا کند؛ اگر یک مسلمانی روشمندانه سخن نگفت و ثابت کرد زمین این‌چنین است، علم غیردینی می‌شود چراکه سخنش روشمند نیست؛ همچنین دینی و غیردینی بودن علوم به تمایز معلومات است؛ فرض علم غیردینی محال است.

*قرآن ارائه کننده معلومات متنوع

ایشان ادامه دادند: چون تأیید و تمایز روش‌ها به عهده معلومات است و  فلسفه الهی معلومات و واقعیت‌های فراوانی را ارائه می‌کند، ما هم روش‌های فراوانی خواهیم داشت که قرآن کریم هم معلومات متنوع و هم روش‌های متنوع را ارائه می‌کند.

این استاد برجسته حوزه علمیه قم خاطرنشان کردند: هنوز خیلی‌ها نمی دانند که علم اسلامی چیست؛ اگر می‌خواهید این کنگره به ثمر برسد، باید بین جلسات درس و نمایشگاه تفاوت بگذارید، در این نظام خون‌های پاکی ریخته شد و تلاش و کوشش امام‌(ره) و بزرگان دیگر، این انقلاب را بارور کرد، هیچ‌گاه به خود سستی راه ندهید و به سستی هم دعوت نکنید؛ در همین رابطه این بحث حتی با مذاکرات هسته ای ما هم ارتباط دارد؛ زیرا با این که دعا می کنیم که مذاکره کنندگان ما سرافزار این میدان باشند در هر صورت، ما حرف انقلاب اسلامی را زده ایم که حرف حق است، به همین خاطر، نگرانی نداریم؛ زیرا حق و علم با ماست.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha