شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

بسیج یعنی حضور پرشور مردم درصحنه، زیر پرچم فرماندهی واحد. ما در برهه هایی از تاریخ انبیاء و پیامبر اعظم(ص) و امیرالمومنین (ع) هم شاهد تحقق آن بوده ایم.

خبرگزاری حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین طیبی فر، فرمانده تیپ83 امام جعفر صادق(ع) روحانیون تبلیغی- رزمی در آستانه فرا رسیدن پنجم آذر، سالروز فرمان تاریخی امام خمینی "ره" مبنی بر تشکیل بسیج مستضعفین، در گفت‌وگویی صمیمی، سابقه بسیج در اسلام، هدف امام(ره) از تشکیل این نیروی مردمی، نقش بسیج طلاب و روحانیون و ... را تبیین و تشریح کرد.

آن چه در پی می آید، حاصل این گفتگو می‌باشد 

سابقه بسیج در اسلام به چه زمانی بر می گردد؟

باید بدانیم بسیج موضوع جدیدی نیست؛ بسیج یعنی حضور پرشور مردم در صحنه، زیر پرچم فرماندهی واحد. ما در برهه هایی از تاریخ انبیاء، پیامبر اعظم (ص) وامیرالمومنین (ع)،شاهد تحقق آن بوده ایم و در واقع تمام برکاتی که از وجود این بزرگواران نصیب جوامع شد، در زمان‌هایی اتفاق افتاد که بسیج به معنای واقعی شکل گرفته بود وتوده های مردمی تمام قد گوش به فرمان رهبر خود بودند.

هدف حضرت امام از تاسیس بسیج چه بود ؟

حضرت امام(ره) با استفاده از مبانی اسلامی و تجربه تاریخی که مقبولیت نظام بر دوش مردم است، همچنین آینده نگری برای تداوم انقلاب اسلامی و حضور نیروهای مخلص در متن انقلاب اسلامی، فرمان تشکیل بسیج 20 میلیونی را صادرکردند و بعداً مقام معظم رهبری بحث بسیج ده ها میلیونی را مطرح فرمودند.

عملکرد بسیج را تا به حال چگونه ارزیابی می کنید ؟

اول این که بسیج همان مردم انقلابی و اسلامی کشور و حتی دنیای اسلامی است. دوم، عده ای از مردم به ویژه جوانان در سازمانی به نام بسیج، سازمان دهی شدند و مابقی آحاد جامعه نیز در مواقع لزوم، در کنار بسیجیان به صورت سازمان دهی شده، حضور دارند.

سوم اینکه نگاه گذرایی به عملکرد دیروز و امروز بسیج  ما را به تیز بینی و آینده نگری حضرت امام(ره) نزدیک‌تر می‌کند، براین اساس می توان گفت که نقش بسیج در دفاع مقدس، کمک رسانی در حوادث غیر مترقبه، سازندگی کشور،  مقابله با حرکت های براندازانه و... بسیار برجسته بوده و قاطعانه می‌توان گفت که بسیج تنها سازمانی است که در اقصی نقاط کشور و حتی دور افتاده ترین مناطق دارای پایگاه و شعبه است.

 نقش بسیج طلاب و روحانیون را چگونه ارزیابی می کنید ؟

بسیج طلاب با توجه به تخصص‌های علمی، تبلیغی و فرهنگی آن در کنار همه بسیجیان کشور، در دوران دفاع مقدس ( هرچند نام و عنوان خاصی نداشت )، در عرصه بصیرت افزایی و... به عنوان سربازان ولایت و بازوی حوزه علمیه انجام وظیفه می کند.

بسیج به ویژه بسیج طلاب امروز چه وظیفه ای بر عهده دارد؟

جهاد معنای گسترده ای دارد و یک شعبه آن دفاع نظامی است. امروز رویکرد دشمن به سمت جنگ سیاسی و فرهنگی است . باید میدان جنگ را تشخیص داد،  دشمن کیست ؟ دوست کیست ؟ زمین دشمن کجاست ؟ ابزار مورد نیاز این میدان نبرد چیست؟ تاکتیک دشمن کدام است؟ سربازان پیاده دشمن در داخل کشور چه کسانی هستند؟ راه های مقابله با آنها چیست ؟ آنها چه نقطه مرکزی را مورد هدف قرار می دهند؟ تجربه تاریخی چه می گوید؟

حال اگر بسیجی در شرائط فعلی شناخت مناسبی از موضوعات فوق به دست آورد، بصیرت لازم را دارد و بر اساس این بصیرت نحوه مبارزه با دشمن را تعریف می کند .

بسیج عصای دست رهبر باشد

تا زمانی که روحیه بسیجی در بین مردم ایران وجود دارد، انقلاب اسلامی ضربه نمی‌خورد، اما اگر عده ای برگشتند، یا بی تفاوت شدند و یا طلبکار و حاضر به پرداخت هزینه برای نگهبانی از انقلاب نشدند و مقام معظم رهبری را تنها گذاشته و از آرمان های مقدس امام(ره) و رهبری پشتیبانی نکردند، آن وقت باید منتظر حوادثی مانند فاجعه کربلا بود. لذا همه باید عصای دست رهبری باشند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha