به گزارش خبرنگار خبرگزاري حوزه از مشهد، حجت الاسلام حميد واسطي، امروز در نشست ممتحنين امتحان شفاهي سطح يك مدارس برادران حوزه علميه خراسان که در محل این حوزه برگزارشد، با بيان اين كه مشخص شدن افراد برنده، هويت وهدف اصلي ارزيابي نيست، گفت: برخي امتحانات مانند كنكور براي تعيين برنده و افراد برتر است، اما در ارزيابي ها به ويژه امتحان شفاهي بايد به دنبال راه حل و رفع مشكل و نقص علمي فرد بود.
وي با اشاره به اين مطلب كه بايد هويت طلبگي، روش آموزش و شيوه ارزيابي متناسب با هم باشند، ابرازداشت: روش امروزه امتحان، تك جلسهاي، سليقهاي، حافظهاي و ... است كه بايد با فهم هويت ارزيابي علمي يعني تلاش براي دستيابي به نقاط ضعف و حل و جبران مشكل، شيوه و چگونگي امتحان را تصحيح كرد.
اين استاد حوزه علميه خراسان گفت: بايد بعد از برگزاري امتحان شفاهي، نقاط ضعف طلبه گفته شود تا آن را برطرف نمايد و براي جلسه ديگر آماده شود.
وي، «احياء علمي در امتحان شفاهي» را به عنوان شعار اين امتحانات پيشنهاد داد و تاکید کرد: برگزاري امتحانات كتبي به ويژه در پايان سال به منظور امتياز دهي به طلبه است اما خصوصيت امتحانات شفاهي ميبايد احياء علمي فرد باشد.
حجت الاسلام واسطي با بيان اين كه امتحان بايد جنبه آموزشي داشته باشد و در دل آموزش قرار گيرد، ابرازداشت: تمام آينده فرد در امتحان يعني در زمان و مكاني خاص مشخص ميشود و به همين جهت بايد بر احياء علمي او توجه داشت.
بر پایه این گزارش، حاضرين در اين كارگاه، نقاط ضعف و قوت امتحانات شفاهي را كه به صورت تجربي به دست آورده بودند، مورد نقد قرار داده و راه حلها و پيشنهادات خود را بيان و همفكري كردند.
لازم به ذکر است؛ در اين نشست يك روزه كه به همت مديريت ارزيابي حوزه علميه خراسان در مدرسه علميه عالي نواب برگزار شد، 35 نفر از اساتيد شفاهي مدارس برادران اين حوزه حضور داشتند.