به گزارش خبرگزاری حوزه حجتالاسلام والمسلمین رجایی پیش از ظهر امروز در همایش پژوهش و مرجعیت جامعة الصطفی(ص) گفت: جامعةالمصطفی به دنبال رسیدن به جایگاه مرجعیت علمی در جهان اسلامی است به همین دلیل نیازمند حضور جدی در عرصه پژوهش است.
وی افزود: پژوهش شامل تالیف، تحقیق و ترجمه است است که در قالبهایی چون کتاب و مقالات و ... ارایه می شود و برای این که در پژوهش موفق باشیم بایداقتصاداین حوزه را نیز رعایت کنیم تا در این پروسه دچار مشکل نشویم؛ هر پژوهش نیازمند منابع و گردش مالی است.
معاون پژوهشی المصطفی عنوان کرد: این پژوهش برای حضور جدی در حوزه اقتصاد به نظام تولید، عرضه و تقاضا نیازمند است که در عرصه تقاضا باید دارای یک نقشه مدون باشیم.
وی گفت: در وهله اول باید متقاضیان پژوهش را شناسایی کنیم و بدانیم چه پژوهشی باید در این حوزه انجام دهیم؛ تقاضای پژوهش هم به شکل بالفعل انجام میشود و هم به شکل بالقوه، در واقع ظرفیتهای پژوهشی بسیار گسترده است که باید آنها و متقاضیانش را به خوبی پیدا کرد.
حجت الاسلام والمسلمین رجایی با اشاره به نقش دولت و ارکان دولتی و فرهنگی و اجرایی، حوزه، مراکز علمی و فرهنگی و ... در بازار تقاضامند پژوهش اظهارکرد: شناخت اجمالی از نیازهای کشور مبدا از جمله مباحثی است که طلاب به خصوص غیرایرانی باید به آن توجه کامل داشته باشند.
وی افزود: طلاب المصطفی(ص) باید از محققان کشور مبدا خود نیز شناخت پیدا کرده و پژوهشهای به روز کشور خود را نیز رصد کنند؛ همچنین مدیریت خط تولید پژوهش از دیگر لوازم این عرصه است یعنی وقتی که توانستیم یک خط جریان تولیدی را کشف کنیم در مرحله بعد نوبت به یک جریان و مدیریت جریان تولیدی است که بتواند این جریان را مدیریت کند.
حجت الاسلام والمسلمین رجایی عنوان کرد: در تالیف باید از دانش موجود به خوبی و دقت استفاده شود؛ یعنی این دانش را با توجه به نیازهای جامعه خود تولید کنیم؛ طلاب المصطفی باید پژوهشهای خود را ناظر به تحولات کشور مبدا خود تناسب سازی کنند.
وی بااشاره به اهمیت توزیع و نشر علم در کشورهای جهان تصریح کرد: تبلیغ محصولات از جمله مهمترین بایستههای حضور جدی در عرصه نشر کتاب در سراسر جهان است که در این رابطه باید از ظرفیتهای بازار به خوبی استفاده شود.