به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین اعرافی امروز درمراسم تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه باقرالعلوم(ع) که در سالن اجتماعات این دانشگاه برگزار شد، به تبیین آسیبهای فراروی پژوهشگری دینی پرداخت.
وی با اشاره به اهمیت مقوله پژوهش گفت: اگر بخواهیم از زاویه دین به پژوهش نگاه کنیم، باید از سه منظر فلسفی و کلامی، اخلاق پژوهشی وفرهنگی فقه، پژوهش بررسی شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: فقه میتواند در این عرصه اصول و قواعدی را تبیین کند تا قلمروها و جایگاه یک فعالیت پژوهشی از حیث فقهی نیز کاملا مشخص و روشن شود.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی افزود: همه عرصههای پژوهشی مهم و تاثیر گذار است؛ اما پژوهشگری دینی از اهمیت خاصی برخوردار است و از جوانبی حساسیتهای ویژه ای نیز دارد که باید به این جوانب دقت کافی کرد.
*اهمیت و حساسیت پژوهش در عرصه دین
رییس جامعة المصطفی(ص) در بیان حساسیت های پژوهشگری دینی گفت: اسناد به خداوند متعال یک پژوهش دینی را بسیار مهم و حساس می کند.
وی افزود: خروجی پژوهش دینی مستقیم و در بیشتر اوقات، با حیات ابدی و آخرتی خود و مخاطبان گره میخورد و سعادت و یا شقاوت خود و دیگران به نتیجه آن بستگی دارد، لذا بسیار مهم می شود.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی افزود:در بحث پژوهشگری دینی مانند سایر عرصه ها آسیب ها و چالش های زیادی فراروی یک پژوهشگر قرار دارد که عدم توجه کافی به این آسیبها میتواند، خطرناک و مخرب باشد.
رییس جامعةالمصطفی(ص) خاطرنشان کرد: عدم استحکام کافی و نبود یک روش درست در فعالیتهای پژوهشی، اولین آسیب در این حوزه به شمار میرود به گونهای که یک منطق صحیح و دقیق برآن حاکم نیست.
وی در بیان آسیب بعدی گفت: برای رسیدن به اغراض مادی، به چشم کالای دنیای به فعالیتهای پژوهشی نگاه کردن، آسیب بعدی است که در آیات و روایات زیادی این مطلب نکوهش شده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، هواهای نفسانی امواج و تاثیرات اجتماعی را از دیگر آسیبهای حوزه پژوهش دینی دانست و تاکید کرد: این تاثیرات میتواند در حوزه معرفتشناسی، اثرات منفی داشته باشد و انسان را از حقیقتیابی در یک فعالیت پژوهشی باز دارد، لذا دقت به این موانع و آسیبها برای یک پژوهشگر دینی، بسیار مهم است و باید به آن توجه کافی داشته باشد.