به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان،حجت الاسلام سید حسین مومنی در مراسمی که به مناسبت روز وحدت حوزه ودانشگاه در تالار پیامبر اعظم(ص) دانشگاه اصفهان برگزار شد، طی سخنانی، اظهار داشت: هدف از تشکیل چنین جلسات مشترکی ،رسیدن به جامعه اسلامی الگو و پیشرو است
وی بیان داشت:رابطه دانشگاه و حوزه، رابطه علم و دین است تا با هم بتوانند در پیشبرد جامعه اسلامی حرکت کنند.
معاون تهذیب و تبلیغ حوزه علمیه اصفهان گفت: از دیرباز مسئله رابطه بین باورها و علم مطرح بوده؛ این مسئله باید با تأملات عقلانی و وحی شکل گیرد و همواره در این راه تلاشهایی هم شده است ،ما در دوران اسلامی مدل سازی تعارض علم و دین را داشتیم و درباره علوم دینی، چندین نظریه وجود دارد که آیا علم دینی اصلا هست یا نه؟
وی تصریح کرد: برخی معتقدند که همین که فرد، باور دینی و جهت خدایی داشته باشد، کفایت می کند و علم دینی است.
حجت الاسلام مومنی افزود: باظهور انقلاب اسلامی سعی شد تا دانشگاهها که از مسایل اسلامی فارغ بودند، برخی از مسایلی اسلامی وارد آن شود تا نقطه عطفی در علوم دینی به وجودآورند.
وی درپایان در راستای وحدت بیشتر حوزه و دانشگاه چند پیشنهاد به اساتید دانشگاه و حوزههای علمیه داد و ابرازداشت: تشکیل یک کارگروه مشترک علم و دین می تواند در وحدت حوزه و دانشگاه و همچنین رفع موانع موثر باشد و باید این تشکل روی موضوعاتی چون علم دینی علوم اسلامی کاری تحقیق کند.
حجت الاسلام مومنی توضیح داد:تشکیل کارگروهی که وظیفه آن بررسی فلسفههای مضاف یا به عبارتی فلسفه های علوم طبیعی باشد، الزامی است؛ چرا که تا زمانی که فلسفه علومی مثل شیمی، فیزیک واقتصاد و.. برای مشخص نشود نمی توان برای آنها تحلیل داشته باشیم.