شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

با شهادت آیت‌الله دکتر مفتح در سال 1358، وحدت حوزه و دانشگاه بیش از پیش مطرح شد، اما آیا با گذشت 34 سال از شهادت یک حوزوی در محیط دانشگاه، این وحدت مورد نظر بین حوزه و دانشگاه محقق شده است؟

به گزارش خبرگزاری حوزه از تبریز، روز 27 آذرماه با عنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه در تقویم‌ های ما به ثبت رسیده و هرساله در این روز برنامه هایی در دانشگاه‌ ها و حوزه‌های علمیه برگزار می ‌شود. همه دانشگاهیان و حوزویان این روز را با نام شهید مفتح می‌ شناسند و نام ایشان با وحدت حوزه و دانشگاه گره خورده  با شهادت دکتر مفتح در سال 1358، حوزه و دانشگاه به سمت وحدت حرکت کردند، اما آیا با گذشت 34 سال از شهادت یک حوزوی در محیط دانشگاه، آیا این وحدت مورد نظر حوزه و دانشگاه محقق شده است؟ به همین مناسبت با تنی چند از اساتید حوزه و دانشگاه به گفتگو پرداختیم.

حوزه و دانشگاه موتور محرک جامعه

عضو هیات علمی دانشکده الهیات و علوم اسلامی دانشگاه تبریز با بیان این که در دنیای کنونی حرکت‌های ضد دینی به حرکت های گسترده، منسجم و حکومتی تبدیل شده تصریح می کند: حوزه و دانشگاه موتور محرک جامعه هستند و این ها هستند که می توانند جامعه را در مقابل حرکت‌های ضد دینی حفظ نمایند.

حجت الاسلام و المسلمین سعید علیزاده با تاکید بر فرمایشات امام خمینی(ره) می گوید: بندگی خدا با بردگی استکبار قابل جمع نیست و وحدت حوزه و دانشگاه می تواند به این امر تحقق ببخشد.

مشکلات وحدت حوزه و دانشگاه رفع شود

همچنین حجت الاسلام والمسلمین سید ثانی، رییس حوزه علمیه طالبیه تبریز با بیان اینکه حوزه و دانشگاه مرکز ثقل جامعه می باشند، تصریح می کند: این دو قشر منشأ تمامی حرکاتی هستند که در جامعه صورت می گیرد و به همین دلیل باید از آنها صیانت شود، تا انحرافی صورت نگیرد.

وی اظهار می دارد: حوزه و دانشگاه باید با انجام پژوهش های مشترک، مشکلات و راه حل های مربوط به وحدت حوزه و دانشگاه را بررسی نمایند تا گام های محکم در این راستا برداشته شود.

به گفته وی بر اساس آیات و روایات مباحث متعددی در مورد علوم طبیعی بیان شده در این راستا حوزه می تواند آنها را از حیث سند و دلالت بررسی نماید و دانشگاهیان نیز می توانند آنها را به صورت علمی در آزمایشگاه ها مورد بررسی قرار دهند.

برخی مخالف وحدت حوزه و دانشگاه هستند

نماینده مردم تبریز،اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مناسبت ها و شهادت آیت الله دکتر مفتح شهادت در مسیر ارتقاء علم و مبارزه با جهل بود، تصریح می کند: حوزه و دانشگاه دو قشر پیشرو و تأثیرگذر در جامعه هستند که لازم است همه فعالیت هایشان همسو با یکدیگر باشد تا جامعه  بتواند به سمت تعالی پیش برود.

دکتر محمد حسین فرهنگی در ادامه با تاکید بر اسلامی شدن دانشگاه ها یادآور می شود: برای تحقق این امر باید اتاق های فکر و جلسات هم اندیشی اثر گذار بین حوزه و دانشگاه تشکیل شود.

به گفته وی برخی ها در فضای آموزش عالی مخالف وحدت حوزه و دانشگاه هستند و لازم است در این تفکر هم تجدید نظر صورت پذیرد.

پیشرفت کشور در گرو وحدت حوزه و دانشگاه

رییس دانشگاه تبریز نیز با بیان اهمیت وحدت بین حوزه و دانشگاه می‌گوید: با وجود تاکید بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران و همچنین مقام معظم رهبری بر وحدت حوزه و دانشگاه بی مهری های زیادی در تحقق این امر صورت گرفته است.

دکتر پرویز آژیده آینده روشن و پیشرفت همه جانبه کشور در گرو هماهنگی بین حوزه و دانشگاه دانسته و ابراز می دارد: استکبار جهانی بر این موضوع واقف است و به همین دلیل همواره در تلاش است تا بین حوزه و دانشگاه شکاف ایجاد نماید.

به گفته وی وحدت حوزه و دانشگاه یکی از راه های مبارزه با استکبار و طاغوت جهانی است و این دو قشر همواره باید به صورت همسو اهداف مشرک خود را دنبال نمایند.

رییس دانشگاه تبریز عنوان می کند: دشمنان از طرفی می خواهند بین دین و سیاست ما جدایی بیفکنند و از سویی دیگر بحث ناسازگاری علم و دین را در اذهان جامعه ما نهادینه کنند، که باید توجه داشته باشیم، وحدت حوزه و دانشگاه می تواند همه سیاست های پلید دشمن را در این زمینه خنثی نماید.

گزارش: بیت اله احمدی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha