چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
کد خبر: 325282
۳ دی ۱۳۹۲ - ۱۹:۵۹

یک محقق و استاد تاریخ گفت: مبلغان و طلاب علوم دینی باید در راستای شناخت فرهنك ها، جهانگردي كنند.

جلالي، در حاشيه بازديد از نمايشگاه دستآوردهاي علمي و پژوهشي حوزه علميه خراسان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري حوزه با بیان این که دومین نمایشگاه نسبت به سال گذشته قاعده مندتر شده و تقسيم كار خوبي انجام شده، ابراز داشت: البته تنوع كار در كل حوزه را نشان نمي‌دهد و جای كارهايي كه افراد به صورت فردي انجام مي‌دهند در این نمایشکاه خالی است.

وی افزود: اگر نسبت به نيازها محاسبه كنيم ، كار  انجام شده، يك به ده هزار نيست، زيرا مسایل جديد زياد است و كارهاي ارایه شده رويكردي مبنايي و انتزاعي دارد و تنها پايان نامه‌های ارائه شده در این نمایشگاه در زمینه فقه، به این امر نزديك شده­اند.

جلالي با اشاره به معرفی قهرمانان مجازی از سوی غرب، گفت: دانش هاي زيادي مانند دين پژوهشي، حكمت اسلامي، عرفان شيعي و حوزوي، علوم اسلامي و شيعي و نيز مبناي هنر و اسطوره‌هاي شيعي كه بر خلاف معرفی برخی قهرمانان مجازی، قرار مكاني و زماني دارند، مي توانند در میان ملل مختلف به عنوان عناصر مبلغ فرهنگ مورد  بهره برداري قرار گيرند.

وی منابع درسي ، تحقيقات كاربردي و ميان رشته اي را از راه‌کارهای مهمی دانست که باید مورد توجه قرار گیرد و بر همین اساس ابرازداشت: نباید مباني علوم را از غرب بگیریم و در واقع می‌بایست حركت توليد علم و نظريه پردازي در حوزه علمیه جدي و به متن و بافت آن وارد شود.

اين محقق و پژوهشگر افزود :حوزه علمیه بايد ضمن حفظ هويت، براي شناخت موضوع به منابع واقعي معرفت مانند طبيعت جامعه، واقعيت ها و اسناد تاريخي، شناخت نفي به صورت عيني و راه­هاي سير و سلوك نزديك شود و آن ها را بشناسد.

وی در ادامه با تأکید بر این که مبلغان و طلاب علوم دینی باید در ارتباط با فرهنك ها، جهانگردي كنند، به گفت‌وگوی خود با یک روحاني  بودائي اشاره کرد که ابرازداشته است هنگام فراغت تحصيل جهانگردي مي‌كنند و از دستاوردهاي خود كتاب مي‌نويسند و تبلیغ می‌کنند.

جلالي در پایان افزود: باید نسبت به پذيرش افراد به ریشه علمی آنها نیز توجه کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha