به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، همزمان با ایام میلاد پیامبر خدا حضرت عیسی علیه السلام، همایشی تحت عنوان « هم نوع خود را مثل خودت دوست داشته باش! » با حضور همسایگان مسجد امام علی(ع) هامبورگ، گروههایی از مسیحیان و نیز برخی از مسلمانان شیعه و سنی در مرکز اسلامی هامبورگ برگزار گردید.
این همایش شامل برنامه های متنوعی از جمله: تلاوت آیاتی از سوره مبارکه مریم، باز پخش فیلم «یک هفته با مسجد» ساخته شده توسط شبکهNDR با حضور آقای والف بائودا تهیه کننده آلمانی آن، تماشای بخش هایی از فیلم قرآنی حضرت مریم به صورت دوبله آلمانی، سخنرانی کوتاه مدیر آکادمی اسلامی آلمان حجّت الاسلام ترابی پیرامون نیایش در قرآن و عهد جدید و نیز سخنرانی امام و مدیر مرکز اسلامی هامبورگ، حضرت حجت الاسلام والمسلمین رمضانی و پاسخ به پرسشهای حاضران بود.
مدیر مرکز اسلامی هامبورگ، در ابتدا ضمن تبریک میلاد حضرت عیسی، به جایگاه رفیع آن پیامبر بزرگ در اسلام اشاره کرد و ابراز داشت: ولادت حضرت مسیح (ع) یک ولادت ویژه بوده است به گونه ای که این نوع ولادت برای هیچ انسانی در طول تاریخ اتفاق نیفتاده است. ولادت حضرت عیسی (ع) از جهاتی شبیه به داستان آدم و حوا می باشد. معجزه ولادت حضرت عیسی (ع) برای خیلی ها قابل باور نبود تا آنکه حضرت بعد از متولد شدن سخن گفت و ولادت خود را معجزه ای بر نبوّتش دانست.
* ویژگی های حضرت عیسی از منظر قرآن و اسلام
وی به تشریح ویژگیهای حضرت عیسی (ع) از منظر اسلام و قرآن پرداخت و گفت: عیسی (ع) فرزند مادری به نام مریم بود که پاک است و قرآن از او با تعبیر « و امّه صدّیقة » یاد می کند؛ یعنی مادر او بسیار راستگوست. در قرآن کریم 114 سوره وجود دارد که در 12 سوره آن 34 بار اسم حضرت مریم (س) آمده است. سوره نوزدهم قرآن کریم به نام حضرت مریم (س) نام گذاری شده است که اینها بیانگر جایگاه ویژه حضرت مریم (س) میباشد. وقتی که آیات مربوط به حضرت مریم (ع) خوانده می شود برای همه زیباست. قرآن کریم می فرماید: مریم انتخاب شده خداست و شخصیت او مطهّر است. « إِنَّ اللَّهَ اصطَفاکِ وَ طَهَّرَکِ وَ اصطَفاکِ عَلى نِساءِ الْعالَمينَ » او پاک است از هر جهت و تا آن زمان بر همه زنان عالم برتری داده شده است. از پیامبراکرم(ص) نقل شده است که می فرمایند: خداوند از میان زنان عالم چند زن را انتخاب کرد از جمله آنان حضرت مریم(س) ، آسیه(س) ، خدیجه(س) و فاطمه (س) بودند.
امام جمعه هامبورگ با بیان اینکه نام حضرت عیسی (ع) 25 بار در قرآن آمده است اظهار داشت: کلمه مسیح نیز که به معنای مبارک است 13 بار در قرآن آمده است. کلمه « عیسی» از «یسوع» گرفته شده است و به معنای نجات بخش و نجات دهنده است. مسیح به معنای مبارک است. یعنی کسی که در وجود او برکات زیادی می باشد. از نظر مسلمانان حضرت عیسی (ع) از بدو تولد نبی و پیامبر خدا بوده است. اما از سن سی سالگی مبعوث به رسالت شد. از نظر مسلمانان حضرت عیسی (ع) جزو پیامبران اولوالعزم و صاحب شریعت بود و بایدها و نبایدهای زیادی در آموزه های ایشان وجود داشته است. رسالت آن حضرت سه سال به طول انجامید و در سن 33 سالگی جامعه بشری از فیض وجودش بی بهره شدند. البته نگاه قرآن کریم این است که حضرت عیسی (ع) کشته نشده و به صلیب هم کشیده نشده است. ( بل رفعه الله ) خداوند او را بالا برد. اما مسیحیان معتقدند که او به صلیب کشیده شده و پس از مدّتی زنده شد و بعد عروج نمود و البته بار دیگر باز خواهد گشت.
* مسیح، جلوه خدا و روح الله است نه خود خدا یا پسر خدا!
وی خاطر نشان کرد: برای همه پیامبران 12 وصی بوده است که آنها شخصیتهای ممتازی بودند که از هر جهت از پیامبر خویش پیروی میکردند. یاران خاص مسیح هم 12 نفر بودند که به آنها حواریّون می گفتند. ما مسلمانان معتقدیم مسیح کلمة الله بود. در کتابها الله به معنای تجلّی و جلوه خدا بیان شده است. مسیح جلوه خدا و روح الله است. البته همه موجودات کلمه خدا هستند اما وقتی به مسیح کلمه گفته می شود با یک عنایت و توجه خاصی این واژه بر او اطلاق می شود؛ زیرا به لحاظ جایگاه و شأن وجودی در مرتبه بسیار بالایی قرار دارد. پس کلمه از نظر اسلام این طور تعبیر نمی شود که او غیر از بنده خداست. بلکه ما می گوییم او بنده مخصوص خداوند است که خداوند او را برای هدایت مردم فرستاده است. البته در این مورد دیدگاهها دیگری هم وجود دارد. مثلا برخی میگویند او خدا یا پسر خداست. اگر او خداست و ویژگی خدایی دارد پس چرا متولد شد؟. چرا به صلیب کشیده شد؟ اگر قدرت خدایی داشت باید از قدرت، علم و حیات ازلی برخودار می بود. خداوند نه اینکه فرزندش را به عنوان خدا بفرستد تا گناهان افراد را پاک و تطهیر نماید، بلکه پاک ترین بنده خود در آن زمان را برای هدایت انسانها فرستاد، تا با موعظه و پند و نشان دادن قانون الهی راه سعادت و خوشبختی را به بشریت آموزش دهد.