یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: سیاست ورزی امام رضا(ع) در زمان حیات مبارکشان، الگوی والای مدیریت و عقلانیت سیاسی است.

حجت الاسلام روح الله شریعتی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه ضمنتسلیت  ایام شهادت مظلومانه ثامن الحجج علی بن موسی الرضا(ع) اظهار داشت: بدون تردید یکی از مسایل بسیار کلیدی در عرصه سیاست اسلامی، لزوم عقلانیت ورزی است.

وی همچنین افزود: عقلانیت در اندیشه امام رضا(ع) جایگاه ویژه ای دارد تا آنجا که حضرت می فرماید؛ "دوست‌ هركس‌ عقل‌ او  و دشمنش‌ جهل‌ اوست."

این محقق حوزوی بیان داشت: در واقع عقلانیت سیاسی چنانچه در مسیر اطاعات از خدا و خدمت به خلق او باشد، بهترین ابزاری است که سیاست مداران را در مسیر اهداف مقدس اسلامی و الهی یاری می کند.

وی در ادامه با اشاره به این که البته اندیشه سیاسی امام رضا(ع) دارای چند محور و شاخصه مهم است، گفت: محور اول در اندیشه سیاسی امام رضا (ع) مشروط بودن دین به ولایت امر است که این مساله در ماجرای حدیث سلسله الذهب از سوی حضرت در منطقه نیشابور بیان شده است.

حجت الاسلام شریعتی اضافه کرد: محور مهم دیگر در اندیشه سیاسی حضرت، تاکید بر نقش مهم مردم در اداره جامعه است که امام رضا (ع) در دوران زندگانی خویش به ویژه ولایت عهدی ، در عمل این حقیقت را نشان دادند.

وی افزود: علاوه بر مساله لزوم ورود اخلاق اسلامی به سیاست، ارتباط بیشتر با مردم و استفاده از جایگاه ولایتعهدی در راستای بیان نظرات و اعتقادات اسلامی از جمله دلایل پذیرش ولایتعهدی مامون توسط امام رضا(ع) بود؛ در واقع ثامن الحج(ع) از اجباری که در پذیرفتن ولایتعهدی برای ایشان به وجود آمد، نهایت استفاده را جهت ترویج و تثبیت تشیع ، همچنین شناساندن ماهیت پلید و مزدورانه مامون و خاندان عباسی به عموم مردم ممالک اسلامی بُرد و در این راستا موفق هم بودند.

عضو پژوهشکده اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی همچنین تاکید کرد: محور و مساله مهم دیگر در عرصه رفتارهای سیاسی امام رضا (ع) ، لزوم عدم سواستفاده از وجهه شخصیت رهبر و حاکم اسلامی است و خود حضرت نیز در ماجرای ولایت عهدی اجازه ندادند که حکومت از جایگاه والای امامت ایشان در راستای اهداف خود سوء استفاده کرده و اهداف و برنامه های خود را جلو ببرد.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha