یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

اولین پیش نشست همایش بین المللی اندیشه های علامه طباطبایی، با حضور اساتید، صاحب نظران و محققان و پژوهشگران قرآنی، در سالن اجتماعات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام غلامعلی عزیزی کیا، عضو هئیت علمی موسسه آموزشی  و پژوهشی امام خمینی(ره) صبح امروز در این همایش با موضوع «نقش منابع روایی در تفسیر قرآن» به سخنرانی پرداخت و گفت: منظور از منابع روایی تفسیر، گفته هایی است که مقصود  خداوند متعال را از  آیات بیان می کنند .

وی با بیان این که علامه طباطبایی سنت قطعی معصومان(ع) را منابع تفسیر قرآن می داند، در عین حال که منقولات  غیر قطعی را نمی پذیرد، ادامه داد: علامه آثاری که از صحابه و تابعان در تفسیر نقل شده را فاقد حجت دانسته است.

این محقق و پژوهشگر با اشاره به روش تفسیری علامه طباطبایی، ابراز داشت: علامه علاوه بر احادیث تفسیری،  به تفکیک و طبقه بندی آنها پرداخته و از آنها با نام "جری القران" تعبیر کرده است ..

وی با بیان این که تا کنون جمع بندی مناسبی از علامه طباطبایی نشده است، اظهار کرد: علامه شخصیتی بودند که به احادیث اهل‌بیت (ع) بها می‌دادند به طوری که بیش از 500 بحث روایی در تفسیر المیزان آمده و این بحث‌ها نشان می‌دهد که علامه طباطبایی به روایات اهل‌بیت(ع) توجه داشته‌اند.

حجت الاسلام والمسلمین عزیزی کیا با اشاره به این که علامه طباطبایی علاوه بر اثبات و پذیرش نقش تبیینی و توضیحی برای احادیث معصومان(ع) آن‌ها را بر دارنده روش صحیح تفسیر می‌داند عنوان کرد: علامه بر این باور است که باید بر اساس روش اهل بیت(ع) از قرآن استفاده کرد و انتخاب تفسیر قرآن با قرآن نیز بر همین اساس بوده است.

وی افزود: علامه طباطبایی روش تفسیر قرآن با قرآن را برگزیده و با الهام از احادیث معصومان تفسیری همسو با آن ارائه داده و به این دلیل غیر شیعه راه گریزی در برابر آن ندارد.

عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: علامه طباطبایی نه تنها از احادیث تفسیری بهره برده بلکه برای استفاده عام‌تر از احادیث ذیل آیات به تفکیک و طبقه‌بندی آن‌ها پرداخته است.

این محقق حوزوی با بیان این که علامه طباطبایی نقش خط‌ ‌دهی در تفسیر قرآن را داشته‌اند، تصریح کرد: علامه به ما نشان دادند که چگونه قرآن را تفسیر کنیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha