یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

نخستین نشست کمیته علمی سومین همایش گفتمان مهدویت، با حضور کارشناسان مهدوی، در دبیرخانه انجمن های علمی حوزه علمیه قم برگزار شد.

به گزارش  خبرنگار خبرگزاری حوزه، نخستین نشست کمیته علمی سومین همایش گفتمان مهدویت با محوریت آثار حضرت آیت الله صافی گلپایگانی، شب گذشته با حضور اعضای این کمیته، در سالن کنفرانس دبیرخانه انجمن های علمی حوزه علمیه قم برگزار شد.

در این نشست، حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی ربانی، رئیس پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و دبیر کمیته علمی سومین همایش گفتمان مهدویت، در سخنانی هدف از برگزاری این نشست ها را بررسی شیوه های فعالیت، ارزیابی، تلخیص و برنامه ریزی برای انتخاب مقالات با نگاه علمی عنوان کرد.

وی همچنین بر مخاطب سنجی تاکید کرد و گفت: باید با برگزاری سلسله همایش های گفتمان مهدویت در استان های مختلف، برای اهل قلم ایجاد انگیزه و دغدغه کنیم.   

رییس انجمن مهدویت حوزه در ادامه خواستار همکاری محققان و اهل قلم حوزوی، دانشگاهی و طلاب برای برگزاری این همایش شد و ابراز داشت: بهتر است که اقدامات علمی مربوط به مهدویت در قالب ویژه نامه ها، مصاحبه ها و گزینش سخنان مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید انجام شود.

حجت الاسلام والمسلمین ربانی با بیان این که برگزاری پیش نشست های همایش باید دارای هدف باشد، تصریح کرد: برگزاری این سلسله همایش ها باید با تعریف استانی و بهره گیری از فضلای کشور باشد.

ضرورت تعیین موضوعات خاص مهدوی

در ادامه این نشست، حجت الاسلام والمسلمین غلامعلی بهروز لک از کارشناسان و محققان مهدویت به بیان نظرات خود در خصوص برگزاری سلسله همایش های گفتمان مهدویت پرداخت و پیشنهاد داد که برگزاری همایش در هر استان با موضوع خاصی تعیین شود.

وی افزود: برخی از مردم استان ها و شهرستان ها هنوز به خوبی با مفاهیم مهدویت آشنایی ندارند، به همین دلیل بهتر است نسبت به مسائل ترویجی اهمیت ویژه ای داده شود.

این کارشناس مهدویت همچنین بر لزوم ایفای نقش نمایندگی های استانی بنیاد مهدی موعود(عج) در برگزاری سلسله همایش های گفتمان مهدویت تاکید کرد و ابراز داشت: باید فعال سازی و ترویج فرهنگ مهدویت در استان ها، ایحاد انگیزه و روحیه همگرایی بین نهادهای موجود و ارائه آخرین یافته های علمی در حوزه مهدویت در استان مذکور از مهم ترین اهداف این سلسله همایش های مهدوی باشد.

تاکید بر ارائه مباحث مهدوی با نگاه علمی

در ادامه این نشست، حجت الاسلام والمسلمین حسن مولایی، مدیر عامل خبرگزاری حوزه و کارشناس مهدویت با تاکید بر این که خلاء نپرداختن به موضوع مهدویت در فضاهای عمومی، تا حد بسیاری مشهود است، ابراز داشت: مباحث مهدوی کمتر با ادبیات علمی به مردم و جامعه ارائه شده است.

وی، یکی از مهم ترین اثرات برگزاری سلسله همایش های مهدوی را بسترسازی معرفی و عرضه آورده های علمی حوزوی به جامعه دانسته و گفت: برگزاری دو همایش گفتمان مهدویت در تبریز و کردستان این نظریه را ثابت کرد که گرچه میزبان ما دانشگاه ها هستند، اما تاثیرات آن به دانشگاه ها منحصر نمی شود و با حضور و ایفای نقش نهادهای استانی، فرا دانشگاهی است.

ضرورت عرضه یافته های علمی عرصه مهدویت به جامعه

مدیر مسئول هفته نامه افق حوزه خاطرنشان کرد: برگزاری سلسله همایش های مهدوی فرصت بسیار مغتنمی است تا فضلای حوزه، یافته های علمی عرصه مهدویت را به جامعه عرضه کنند و با پاسخگویی به شبهات، اعتقادات مردم را به دلیل تحرک دشمنان، واکسینه کنند.

حجت الاسلام والمسلمین مولایی همچنین بر لزوم بررسی همه ابعاد موضوع مهدویت تاکید کرد و پیشنهاد داد که برگزاری سلسله همایش های گفتمان مهدویت بر اساس نیازهای منطقه ای و استانی باشد.

دعوت از پژوهشگران مهدوی

حجت الاسلام والمسلمین رحیم کارگر، مدیر گروه مهدویت اداره پاسخگویی به سوالات نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها نیز در سخنانی به بیان نظرات خود پیرامون موضوع نشست پرداخت و گفت: باید از پژوهشگران مهدویت برای ایفای نقش در برگزاری سلسله همایش های مهدوی دعوت گردد تا با ارائه مقالات، شاهد اثرگذاری بیشتری باشیم.

وی پیشنهاد داد: در راستای اثرگذاری بیشتر همایش، ویژه نامه و جزواتی برگرفته از مباحث مرتبط به مهدویت در آثار امام راحل(ره)، مقام معظم رهبری، مراجع عظام تقلید تهیه و تدوین شود.

این کارشناس مهدویت با تاکید بر لزوم حضور فعال اساتید دانشگاه در برگزاری سلسله همایش های گفتمان مهدوی تاکید کرد و ابراز داشت: با ایجاد کمیسیون های فرعی متشکل از اساتید، شاهد حضور فعال تر دانشگاهیان برای مباحثه در خصوص مسائل مهدویت خواهیم بود.

80 درصد مخاطبان اهل سنت بودند

در بخش پایانی این نشست، دبیر اجرایی سلسله همایش های گفتمان مهدویت نیز با ارائه گزارشی، به تاثیر برگزاری این همایش ها اشاره کرد و گفت: بیش از 80 درصد مخاطبان نخستین همایش گفتمان مهدویت در کردستان، برادران اهل تسنن بودند.

حجت الاسلام پورباقر ادامه داد: در دومین همایش گفتمان مهدویت که در تبریز برگزار شد، شاهد برگزاری کرسی های آزاداندیشی و نمایشگاه کتاب در حاشیه این همایش بودیم.

وی با اشاره به این که سومین همایش گفتمان مهدویت، ششم اسفندماه سال جاری در دانشگاه علوم پزشکی زنجان برگزار می شود، ابراز داشت: این همایش براساس مصوبه شورای فرهنگ عمومی زنجان برگزار می شود و نهادهای استان، همکاری شایسته ای در برگزاری همایش خواهند داشت.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha