حجت الاسلام محسن جلالی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در اصفهان، با اشاره به فعالیت های معاونت آموزش وپژوهش حوزه اصفهان، اظهار داشت: معاونت آموزش و پژوهش مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان متکفل و متولی آموزش و پژوهش حوزویان است .
معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه اصفهان، گفت: پذیرش طلبه و برنامه درسی حوزه که بواسطه شورای عالی آموزش تدوین می شود نظارت بر حسن اجرای برنامه در مدارس، بحث انتقالات ، شهریه ، امور مشمولین طلاب و ... از مهمترین برنامه ها و وظایف این معاونت محسوب میشود.
وی برنامه های پژوهشی را مد نظر قرار داد و بیان داشت: در مباحث پژوهشی در سه پایه 3،6و8 برنامه پیش بینی شده است که 1 واحد به عنوان مقاله نویسی ، 1 واحد هم در نیمسال دوم این سه پایه تحصیلی به عنوان ارائه مقاله گنجانده شود، البته حمایت از مقالات، ارتباط با سایت هایی مثل راسخون، شرکت در جشنواره علامه حلی، تجلیل از ممتازین و نخبگان و برگزاری المپیادهای طلاب در آینده مجموعه اقداماتی است که در این معاونت انجام می گیرد .
این استاد حوزه، متون درسی را مدنظر قرار داد و گفت: با بعضی از دروسی که جایگزین دروس قدیم شدند از جمله درسنامه فقه که جایگزین شرح لمعه شد مشکل خاصی نداریم، اما در برخی متون دروس مثل رسایل و مکاسب و ... مشکل وجود دارد که پیشنهاد میشود اساتید بعضی از مباحث از جمله نقل قول های فراوان را به خود طلاب واگذر کنند.
معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه اصفهان، در رابطه با درسنامه ها و تحول در حوزه علمیه نیز گفت: یکی از جهاتی که مقام معظم رهبری مدّنظر داشتند این بود زمان دوره عمومی طلاب کوتاه شود به عنوان مثال شرح لمعه کتاب وسیع ، عمیق و خوبی است، ولی بخش هایی دارد که نیاز به تدریس استاد نیست و خود طلبه باید خودجوش و به عنوان مطالعه آزاد از عهده آن برآید. البته همین درسنامه تاحدودی این مطلب را حل کرده است در همین راستا پروژه های مختلفی را باید دید و متون جدیدی را وارد حوزه کرد تا مشکل زمان را حل کرد.
وی در خصوص نحوه پذیرش طلاب که یکی از مهمترین وظایف معاونت آموزش است خاطرنشان کرد: امسال بیش از 1000 نفر ثبت نام داشتیم و از این تعداد بیش از 600 نفر را در به مدارس علمیه استان معرفی کردیم، از لحاظ کیفی، بهتر بوده و تقریباً حدود 100 نفر دارای تحصیلات لیسانس و بالاتر جهت پذیرش و تحصیل در حوزه ثبتنام کردند.
معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه اصفهان در ادامه سخنان خود، به برنامه های ارتقا سطح علمی اساتید اشاره و بیان کرد: دوره های ضمن خدمت و کارهایی همچون گروه بندی رشته های مختلف مثل فلسفه ، انجمن اصول و .. از جمله برنامه های ارتقایی اساتید است که با استفاده از نظرات اساتید به نحو احسن انجام می شود.
وی با تاکید براینکه باید با اجرای برنامههایی مدون، حوزه علمیه اصفهان به دوران شکوفایی و مرجعیت علمی گذشته خود باز گردد ابرازداشت: حوزه علمیه اصفهان را با پذیرش خوب ، آموزش خوب ، حمایت کافی از اساتید و پژوهشگران و جذب اساتید توانمند بتوانیم مطابق با نظر مقام معظم رهبری به آن جایگاه برسانیم، البته حضرت آیت الله مظاهری هم از روز اول حضور در اصفهان به این امر همت داشته و دارند.
این مقام مسئول در پایان درباره کمیسیون های متعدد تحت نظر این معاونت خاطرنشان ساخت: جهت افزایش بار علمی، کمیسیون های خاصی جهت رسیدگی و ارزیابی پیشرفت درسی تشکیل شده که تاکنون اقدامات خوبی انجام داده اند.