جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

در حین پاسخگویی حجت الاسلام احمدی شاهرختی به پرسشها، یکی از دانشجویان برای اینکه مطمئن شود که قرآن شیعه ها با سایر مسلمانان فرق ندارد گفت: آیا قرآنی که در دست شما است چاپ ایران است؟ ...

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، به دنبال اعلام آمادگی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران جهت همکاری علمی با دانشگاه اسلامی "رادن فتح"، فرستاده ریاست این دانشگاه آقای دکتر سویِتنو معاون امور دانشجویی و امور بین الملل این دانشگاه با دکتر حجت الله ابراهیمیان رایزن فرهنگی ایران در اندونزی دیدار و گفتگو کرد.

در این ملاقات آقای دکتر سویتنو پس از ابلاغ سلام جناب پروفسور آقای دکتر افلاطون مختار ریاست دانشگاه "رادن فتح"، به طور رسمی با تحویل نامه ریاست دانشگاه خواستار تسریع در افتتاح اتاق ایران شد.

 دکتر ابراهیمیان در این دیدار با سپاس از علاقه زاید الوصف اساتید و دانشجویان این دانشگاه به جمهوری اسلامی ایران، تأکید کرد: با ارسال منابع و کتب مورد نیاز در حد مقدور به دانشگاه فوق، در سریعترین زمان ممکن با حضور سفیر ایران کار بازگشایی اتاق ایران در دانشگاه فوق انجام خواهد پذیرفت.

* برگزاری همایش توسعه علوم و فنون قرآنی در ایران امروز

همچنین به همت رایزنی فرهنگی ایران در اندونزی همایشی با  موضوع "توسعه علوم و فنون قرآنی در ایران امروز" در دانشگاه اسلامی سونان کالیجاگا در شهر جوگجاکارتای اندونزی برگزار شد. در آغاز همایش حجت الاسلام و المسلمین احمدی شاهرختی، استاد علوم قرآنی اعزامی از مرکز بین المللی تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آیاتی از کلام الله مجید را برای حاضران تلاوت کرد. آنگاه رییس دانشکده شریعت و قانون جناب آقای علی هادی ضمن خیر مقدم به هیئت ایرانی گفت: "ما باید بدانیم که قرآن در کشورهای دیگر چه پیشرفتی داشته؛ شنیده های ما حاکی است که مباحث قرآنی در کشور ایران خیلی پیشرفت داشته و مناسب است که از فراورده های آنان بهره مند شویم."آنگاه استاد علوم قرآنی حوزه علمیه قم عرصه های مختلف فعالیت های قرآنی را در جمهوری اسلامی ایران تشریح کرد. فهرست موضوعاتی که ایشان بدان پرداخت چنین است: "در سایه تصویب قانون اساسی ج.ا.ایران، بر اساس تعالیم حیاتبخش قرآن کریم، طبیعتاً فعالیت های قرآنی در تمامی زمینه ها گسترش و رشد تصاعدی داشته است. تحفیظ، قرائت و آشنایی با مفاهیم قرآنی در تمامی مدارس رسمی آموزش و پرورش، دانشگاه ها، مؤسسات و مراکز مردمی، تأسیس دانشکده ها و رشته های مختص علوم قرآن، رشد جدی و عالی تفاسیر قرآن کریم (حدود بیست تفسیر بعد از انقلاب اسلامی تاکنون نوشته شده)، انتشار ده ها مجله و کتاب های گوناگون علوم قرآن، فعالیت ها قرآنی مربوط به زنان و دختران جامعه اسلامی، چاپ میلیون ها نسخه قرآن (که تاکنون حدود 140 میلیون به ازای هر ایران دو نشخه چاپ شده)، برگزاری بزرگترین نمایشگاه قرآنی در ماه مبارک رمضان به مدت یک ماه، راه اندازی رسانه های دیداری و شنیداری رادیویی و تلویزیونی، برنامه های گوناگون عمومی صدا و سیمای ایران در زمینه مسائل و موضوعات قرآنی، رشد چشمگیر هنرهای قرآنی، راه اندازی رشته های مضاف مثل قرآن و طب، قرآن و روانشناسی، قرآن و اقتصاد، قرآن و سیاست ، قرآن و جامعه شناسی، قرآن و مدیریت و ... ".

* علت پیشرفت های قرآنی در جمهوری اسلامی ایران

 وی سبب و علت این همه پیشرفت را در سالیان اخیر چنین بیان  کرد: رونق فعالیت های قرآنی در ایران اسلامی به واسطه بروز پدیده شکوهمند انقلاب اسلامی و با نگاه عالمانه و فقیهانه حضرت امام خمینی (ره) اتفاق افتاد.با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران به صورت رسمی قانون این کشور و طبیعتاً اجرای آن بر اساس قرآن کریم بنا نهاده شد و تاکنون ادامه دارد. برقراری حکومت بر اساس آموزه های قرآن کریم، بزرگترین اثر و حرکت قرآنی در جمهوری اسلامی ایران  بوده است. مردم با قیامشان خواهان همین نکته اساسی بودند و تاکنون پای آن ایستاده اند."

حجت الاسلام والمسلمین احمدی شاهرختی در پایان این همایش، خواستار ارتباطات گسترده بین ایران و کشور اندونزی شد و گفت: جمهوری اسلامی ایران اکنون در تمامی زمینه های حفظ قرائت، تفسیر، هنر و رسانه در عرصه های قرآنی مدعی است و می تواند تجربیات خودش را به دیگر کشورهای اسلامی منتقل کند و طبیعتاً با بستر بسیار خوب و علاقه مندی و شیفتگی مردم اندونزی به قرآن کریم، فضای مغتنمی خواهد شد که باید ارتقا و توسعه پیدا کند. همچنین مسئولان قرآنی ایران مایل هستند از تجربیات و فعالیت های قرآنی در کشور بزرگ اندونزی بهره ببرند. قطعا همکاری دو جانبه این دانشگاه با دانشگاه های مرتبط در داخل ایران این مهم را تسریع خواهد بخشید.

* پرسش های دانشجویان اندونزی از استاد علوم قرآنی حوزه علمیه قم

در پایان، دانشجویان سؤالاتی را درباره موضوعاتی مثل راهکارهای قرآنی کردن جوانان، ماهیت آموزشی دانشگاه های قرآنی در ایران، توضیح درباره مسأله تقیه و متعه در نگاه فقهی تشیع، ماهیت مصحف علی بن ابی طالب و فاطمه زهرا علیهما السلام، حقیقت و واقعیت دشمنان مسلمانان امروز، تشریح موضع هسته ای جمهوری اسلامی ایران، تحریف قرآن در کتاب مرحوم کلینی، بررسی شخصیت مرحوم کلینی، چگونگی وحدت میان مذاهب و ... مطرح کردند که استاد احمدی شاهرختی پاسخ داد.

در حین پاسخگویی حجت الاسلام احمدی شاهرختی به پرسشها، یکی از دانشجویان گفت: آیا قرآنی که در دست شما است چاپ ایران است؟ پس از اینکه جواب مثبت گرفت، گفت: می خواهم از نزدیک ببینم تا حرف شما را تأیید کنم. پس از آنکه قرآن را گرفت کمی بعد با لبخند اعلام کرد قرآن شما با ما یکی است." البته حجت الاسلام احمدی شاهرختی ضمن امضا بر این قرآن، آن را به این دانشجو هدیه کرد تا نمادی باشد در مقابل این هجمه ای که به شیعه در کشور می شود. این مطلب در جلسات دیگر هم تکرار شده است.

* دیدار با رئیس دانشگاه اسلامی پالمبانگ

همچنین حجت الاسلام و المسلمین احمدی شاهرختی با دکتر افلاطون رئیس دانشگاه اسلامی پالمبانگ، مسؤولان و معاونان ایشان دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار صمیمی ریاست دانشگاه از آرزوهای خویش برای ارتباط جدی فرهنگی و علمی با ایران گفت و اشاره کرد: یک بار تاکنون به ایران برای شرکت در مراسم هفته وحدت سفر کرده و دیده که چگونه دولتمردان و علما در ایران به کمک هم برای آبادانی فعالیت می کنند. استاد افلاطون گفت: "علما و  مسئولان ایرانی دست در دست هم برای اصلاح کشورشان تلاش میکنند و این چیز بی نظیری است و در هیچ کشور اسلامی مانند آن را ندیدم. و طبق روایت معروف، اگر امرا و علما اصلاح شدند مردم اصلاح خواهند شد."

* تجلیل رئیس دانشگاه اسلامی اندونزی از علامه طباطبایی

ایشان با تجلیل از تفسیر گرانسنگ المیزان و شخص علامه طباطبایی رحمه الله اظهار داشت: "از تفسیر المیزان خیلی بهره بردم. مثلا در معنای زینت علامه زینت را به گونه ای تعریف کرده که در هیچ کتاب تفسیری اهل سنت یافت نمی شود؛ و از این دست مثال ها فراوان است."

رییس دانشگاه اسلامی پالمبانگ در جزیره سوماترای جنوبی تصریح کرد: "ما حاضریم هر نوع همکاری را در زمینه فرهنگی و علمی با شما داشته باشیم و از تجربیات ارزشمند ایران در زمینه مسائل اسلامی، علمی بهره مند شویم. اولا ایران کرنر را در اینجا راه اندازی کنیم. مکان بسیار مناسبی را در کنار کتابخانه به شما اختصاص می دهیم و ثانیاً ما استاد زبان فارسی می خواهیم. اینجا افراد زیادی هستند که دوست دارند فارسی یاد بگیرند. این مهم نیز با تشکیل بخش زبان فارسی در این دانشگاه فراهم خواهد شد."

سپس حجت الاسلام و المسلمین احمدی شاهرختی ضمن تشکر از ایشان به واسطه عنایت و محبتی که به ج.ا.ایران دارند، از نگاه خوب شان نسبت به مردم و دولتمردان ایران. قدردانی کرد. وی بر گران سنگ و ارزشمند بودن تفسیر المیزان تأکید کرد و افزود: "آن راهی که علامه طباطبایی رضوان الله تعالی علیه آغاز کرد و برگرفته از روش قرآن به قرآنش مطالب نغز، مفید و ارزشمندی به جامعه اسلامی هدیه کرد، امروز به دست به دست شاگردان برومند ش مانند حضرت آیت الله جوادی آملی، آیت الله مصباح یزدی، آیت الله مکارم شیرازی، آیت الله سبحانی، آیت الله صادقی و ... ادامه داشته است و حدود بیست نوع تفسیر از آغاز جمهوری اسلامی ایران تا کنون با این تفکر نگاشته شده است که در جهان اسلام بی نظیر است."

وی ادامه داد: "جالب است بدانید درس تفسیر حضرت آیت الله جوادی آملی بیش از سی سال است که روزانه با حضور صدها عالم فرهیخته که در نوع خودش بی نظیر است در قم برگزار می شود و هنوز به نصف قرآن نرسیده است و پیش بینی می شود تفسیر تسنیم به حدود صد مجلد برسد.

حجت الاسلام شاهرختی گفت: ما آمادگی داریم همه آنچه تاکنون در زمینه های مختلف علوم اسلامی در ایران تولید شده به مرور تقدیم کنیم. زمینه های همکاری هم جز آنچه فرمودید می تواند توسعه یابد مانند: تبادل استاد و دانشجو، برگزاری فرصت های مطالعاتی، بورسیه های تحصیلی، برگزاری نشست ها و همایش های علمی، تبادل اسناد مطالعاتی و کتب تحقیقاتی، برگزاری تورهای هیأت علمی و امثال آن.

وی با توجه به گرایش علمی تمدن اسلامی در این دانشگاه بزرگ اندونزی گفت: "چنان که می دانید کشورمان ایران پیش از ورود اسلام سابقه 2500 سال تمدن دارد و البته با ورود اسلام  عزیز، رشد و ارتقای بیشتری گرفت، ولی خدمات آن تمدن برای جامعه مسلمانان بر هیچ کس پوشیده نیست و طبیعتاً این سابقه تمدنی اسلامی ایرانی که ما در آنجا شاهد هستیم می تواند منبعی باشد برای این رشته تمدن اسلامی که شما دارید؛ هر چند ایران کرنر نیز مکانی مناسب برای در معرض قرار دادن مظاهری از آن تمدن در عرصه های هنر، علم، معماری، معرفی  مفاخر  ایرانی و اماکن بی بدیل هست."

* بازدید از اتاق ایران دانشگاه اسلامی شهر جوگجاکارتای

مدیر برنامه ریزی معاونت بین الملل حوزه علمیه قم همچنین در بازدید از اتاق ایران دانشگاه اسلامی شهر جوگجاکارتای اندونزی گفت: از رهگذر اتاق ایران، گنجینه های علمی و فرهنگی ایران شناسانده می شوند.

بر اساس توافقی که بین رایزنی های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با دانشگاه ها صورت می گیرد، اتاق هایی که حامل فرهنگ کشورما است در آنجا گشایش می یابد، کتب، مجلات، نشریات، سی دی ها، محصولات هنری و... در معرض دانشجویان و استادان قرار می گیرد. از رهگذر اتاق ایران، گنجینه های علمی و فرهنگی کشور عزیزمان شناسانده می شود.

حجت الاسلام و المسلمین احمدی شاهرختی اظهار داشت: اتاق ایران، محلی است برای معرفی ایران، اندیشه های ناب شیعه و آشنایی با مفاخر ایران اسلامی، انقلاب و رهبری بی بدیل آن؛ این مایه مباهات است، و صمیمانه از رایزنی فرهنگی ایران در اندونزی و مسئولان گرانقدر این دانشگاه تشکر و قدرداری می کنیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha